۴ شهریور ۱۳۹۹، ۷:۲۸
کد خبر: 83919436
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تولید ماهی در کردستان به بیش از ۱۰ هزار تُن رسید

۴ شهریور ۱۳۹۹، ۷:۲۸
کد خبر: 83919436
تولید ماهی در کردستان به بیش از ۱۰ هزار تُن رسید

سنندج‌ - ایرنا - مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: میزان تولید سالیانه ماهی در مزارع پرورشی فعال این استان در سال ۹۲ حدود ۶۰ هزار و ۷۰ تُن بود که سال گذشته این میزان به ۱۰ هزار و ۳۰ تُن رسیده است.

حمید حسین‌پور روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۴۰ مزرعه پرورش ماهی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در سطح استان ایجاد شده و تا پایان سال هم ۱۱ مزرعه دیگر به این تعداد اضافه خواهد شد تا در مجموع تعداد مزارع به ۲۴۲ مزرعه پرورش ماهی برسد.  

وی با اشاره به اینکه تعداد تعاونی صیادی در استان کردستان هم از چهار تعاونی به ۶ مورد افزایش یافته است، یادآور شد: تولید ماهیان زینتی نیز از ۶۹۰ هزار قطعه در سال ۹۲ به یک میلیون و ۳۴۰ هزار قطعه در سال جاری افزایش یافته است.

حسین‌پور با بیان اینکه سه مرکز پرورش زالو نیز پروانه تاسیس دریافت کرده و در حال ساخت هستند، تاکید کرد: این مراکز نیز ابتدای سال آینده به بهره برداری رسیده و وارد مدار تولید خواهند شد.

مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تولید ماهی استان شامل ماهی‌های قزل آلا، فیتوفاگ، بیگ هد، کپور، آمور و مقدار کمتری ماهیان بومی است.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مراکز تولید ماهی استان در شهرستان‌های کامیاران، سقز، سروآباد و سنندج قرار دارد، اضافه کرد: سرانه مصرف استان برای هر نفر در سال ۶ کیلوگرم و سرانه تولید کمی بیشتر از این مقدار است.

حسین‌پور افزود: ماهی تولیدی در مزارع پرورش ماهی استان کردستان به استان‌های تهران، قم و کرمانشاه و کشور همسایه عراق صادر می‌شود.

ظرفیت‌های استان کردستان در حوزه شیلات علاوه بر خاک و موقعیت جغرافیای مناسب در منابع آبی نیز شامل ۱۲ سد در حال بهره‌برداری، حدود ۷.۸ تا ۸.۸ میلیارد متر مکعب آب حاصل از بارش، ۱۱ سد در حال اجرا و ۱۴ سد مطالعاتی است که می‌تواند با اجرای طرح‌های مختلف آبزی پروری آینده روشنی برای توسعه صنعت شیلات در این استان ترسیم کند.

۴۱ رودخانه دایمی و فصلی، ۱۳ هزار چاه عمیق و نیمه عمیق، ۳۸ هزار چشمه، نزدیک به ۵۰۰ رشته قنات و ۲ هزار و ۷۷۰ استخر ذخیره کشاورزی دیگر ظرفیت‌هایی است که می‌توان از تمام آنها به عنوان یک پتانسیل‌ها ویژه در عرصه توسعه فعالیت‌های شیلات استان استفاده کرد.

دست‌اندرکاران شیلات استان کردستان برای بهره‌برداری از این پتانسیل‌ها افق‌های توسعه‌ای خود را در ۲ بخش ترسیم کرده‌اند که شامل افزایش تولید در برنامه میان مدت از حدود ۱۰ هزار تُن فعلی به حدود ۱۴ هزار تُن و در برنامه بلندمدت به حدود ۱۸ هزار تُن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha