مهدی عصمتی پور روز دوشنبه در نشست خبری افزود: پنج ماه نخست امسال حدود ۹ میلیارد تومان تسهیلات زنجیره گوشت قرمز به ۲۱۹ نفر از عشایر استان پرداخت و با استفاده از این تسهیلات حدود ۱۹ هزار و ۸۲۵ راس دام پرواری توسط عشایر خریداری و پروار شده است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد مایحتاج عشایر از محل تولید گوشت قرمز تامین میشود اظهار داشت: در حال حاضر دامداری سنتی پاسخگوی نیاز خانواده عشایر نیست.
وی تصریح کرد: به ازای هر راس دام پرواری ۴۰۰ هزار تومان تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و تا ۵۰۰ راس دام تسهیلات پرداخت میشود.
عصمتی پور عنوان کرد: سهم استان از تسهیلات زنجیره گوشت قرمز حداقل ۲۰ میلیارد تومان پیش بینی شده اما هنوز ابلاغ یا اختصاص نیافته است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه چهار درصد پنج ساله به عشایر استان گفت: پنج ماه ابتدای سال جاری ۸۴۱ میلیون تومان تسهیلات به عشایر استان پرداخت شد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: این تسهیلات برای هر نفر تا سقف ۳۰ میلیون تومان پیش بینی و عمدتا در حوزه گیاهان دارویی پرداخت شده است.
وی افزود: اعتبار ابلاغی به استان در این زمینه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است و قول داده شده امسال نیز ردیف اعتباری خوبی به استان اختصاص یابد.
عصمتی پور با اشاره به پروژههای هفته دولت در استان بیان کرد: هفت پروژه با هزینهکرد ۸.۵ میلیارد تومان در استان افتتاح میشود که ۳۷۷ خانوار شامل ۲ هزار نفر از مزایای این طرحها برخوردار خواهند شد.
وی با بیان اینکه نگاه دولت به حوزه عشایری نگاه حمایتی است اظهار داشت: از آنجا که هر سیاه چادر عشایر به دلیل تولید لبنیات، صنایع دستی، گوشت قرمز و سایر تولیدات یک بنگاه تولیدی محسوب میشود دولت تدبیر و امید نیز نگاه خاصی به این حوزه دارد.
عصمتی پور با بیان اینکه روزانه ۷۰۰ مترمکعب آب شرب با تانکر سیار برای عشایر ارسال میشود تصریح کرد: تامین آب شرب عشایر به وسیله ۲۵ تانکر آبرسانی سیار انجام میشود.
وی اجرای طرحهای آبرسانی پایدار را از جمله برنامههای مهم دولت در استان برشمرد و افزود: در این زمینه ۲ پروژه آبرسانی به محلات عشایری خواجه منجیکوه نهبندان و بمرود زیرکوه در دست انجام است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: با اجرای پروژه آبرسانی پایدار منطقه عشایری نهبندان ۳۹ محله عشایری در قالب ۶۲۰ خانوار و بیش از چهار هزار نفر و در افق پروژه نیز ۶۵ هزار راس دام از آب سالم برخوردار خواهند شد.
وی ادامه داد: این طرح شامل سه فاز است که فاز نخست آن به طول ۲۱.۵ کیلومتر به عنوان خط اصلی با هزینهکرد هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در هفته دولت افتتاح میشود.
عصمتی پور عنوان کرد: همچنین فاز دوم این پروژه به طول ۳۲.۵ کیلومتر اکنون ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که ۹ میلیارد تومان برای آن تامین اعتبار شده است.
وی گفت: فاز سوم این پروژه نیز در حوزه چاه زرد خواجه منجیکو است که برای اجرای ۲۷ کیلومتر این فاز ۱۴ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده و بعد از اتمام فاز دوم عملیات اجرایی آغاز میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی یکی از اهداف مهم طرح آبرسانی پایدار را تامین آب شرب سالم و بهداشتی برای عشایر ذکر کرد و گفت: ماندگاری جمعیت و اشتغال عشایر نیز از دیگر اهداف آبرسانی پایدار است.
وی از افتتاح احداث دیوار ساحلی کال سرخ سربیشه در هفته دولت خبر داد و گفت: بهسازی چشمه کال سرخ با اعتبار ۳۲۰ میلیون ریال و ۱۵ خانوار برخوردار نیز افتتاح میشود.
عصمتی پور با بیان اینکه پنج باب منبع ذخیره آب از محل تفاهم کمیته امداد برای توسعه شهر درح افتتاح میشود افزود: برای این پروژه ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار با هدف تامین آب آشامیدنی سالم برای عشایر و دام هزینه شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح سایبان در استان گفت: نخستین بار در کشور اجرای طرح سایبان برای احداث سایبان برای دام عشایر در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: کاهش مصرف آب، جلوگیری از استرسهای گرمایی و تنشهای آبی دام، کاهش بیماریهای متابولیکی به دلیل کاهش آب دام از جمله اهداف اجرای این طرح است.
عصمتی پور با اشاره به مزایای این طرح اظهار داشت: ارزان بودن سازه، راحت و در دسترس بودن مواد اولیه، نصب و جمع آوری سریع و ساده، مقاومت سازه در برابر باد و طوفان، امکان تغییر در سازه برای زمستان و تابستان و امکان استفاده در ییلاق و قشلاق از جمله این مزایا است.
وی بیان کرد: امسال زمینه پرداخت ۲۰۰ وام قرض الحسنه پنج میلیونی چهار ساله با حمایت و پیگیری استاندار در استان برای عشایر محقق شد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی عنوان کرد: همچنین به منظور ایجاد اشتغال جوانان عشایری با حمایت استاندار و مساعدت بنیاد برکت ۲۰۰ فقره وام قرض الحسنه ۴۰ میلیون تومانی برای خرید و نگهداری دام در نظر گرفته شد که فهرست جوانان از شهرستانها دریافت شده و در اختیار بنیاد برکت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه خدمات اداره کل امور عشایر به افرادی که دام بیمه شده دارند ارائه میشود گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۳۸۰ هزار راس دام عشایر در استان بیمه شده است.
نظر شما