«اولگ خراموف» معاون دبیر شورای امنیت روسیه روز سهشنبه به هفته نامه روسی آرگیومنتی ایفاکتی گفت: آمریکا و متحدان این کشور، اقدامات تجسسی و مخرب در عرصه فضای مجازی و سایبری کشورهای دیگر را افزایش می دهند.
وی افزود: آنها (آمریکا و متحدانش) از طرف دیگر، روسیه، چین، کره شمالی و ایران را منابع اصلی تهدید سایبری معرفی می کنند.
خراموف گفت: آمریکا به این وسیله تصویر رسانه ای ایجاد می کند که هدف آن توجیه هر گونه اقدام از جمله با بکارگیری زور در انظار جامعه جهانی است.
به گفته معاون دبیر شورای امنیت روسیه، پیامد تشدید رویارویی ها در عرصه اطلاع رسانی، متشنج شدن مناسبات بین المللی و توقف رشد اقتصاد جهانی بر اثر تحریم ها و کاهش اعتماد به روند دیجیتالی کردن (اقتصاد کشورها) است.
خراموف معتقد است که در این شرایط نباید از رویکرد کشورها برای دستیابی به خودکفایی در عرصه دیجیتال تعجب کرد و این مساله با نیاز کشورها برای تامین حق حاکمیت خود در عرصه دیجیتالی شدن ارتباط دارد.
معاون دبیر شورای امنیت روسیه خاطرنشان کرد که بخش عمده حملات سایبری ازسوی آمریکا انجام می گیرد و از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بین ۴۰ تا ۷۵ درصد اقدامات مخرب و زیان بار در عرصه سایبری از سوی آمریکا گزارش شده است.
به گفته وی، حدود دو تا هفت درصد این نوع اقدامات به روسیه مربوط می شود.
مقام روس گفت که این اطلاعات را در غرب بطور علنی اعلام نمی کنند اما در دسترس آزاد قرار دارد و به وضوح نشان می دهد که ادعای تهدید روسیه در عرصه سایبری بی اساس است.
به گفته خراموف، مسکو در پاسخ به اقدامات آمریکا برای افزایش توانمندی در عرصه سایبری برای حمله سایبری به روسیه، باید تدابیر برای دفاع از خود اتخاذ کند.
معاون دبیر شورای امنیت روسیه در ادامه مصاحبه، به اتهامات به این کشور در چند سال اخیر ازجمله حمله سایبری به سازمان های حکومتی گرجستان در سال گذشته، حمله سایبری به سیستم بهداشت چک، حمله هکری به شبکه تولید واکسن کرونا در امریکا، کانادا و انگلیس اشاره کرد.
وی همچنین به اتهام آمریکا به روسیه در تاثیرگذاری بر نتایج انتخاباتی امریکا ازجمله با فناوریهای اطلاعاتی اشاره کرد و گفت: این مساله برای تشدید رویارویی بین نخبگان سیاسی در آمریکا بکار گرفته شد.
خراموف خاطرنشان کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دستور داده است حمله سایبری مخفیانه به آژانس پژوهش های اینترنتی روسیه که از طرف واشنگتن بدون ارائه شواهد به مداخله در امور آمریکا متهم شده است، آغاز شود.
معاون دبیر شورای امنیت روسیه گفت: این در حالی است که ترامپ در سال ۲۰۱۸ به سیا اختیار داد در عرصه سایبری حمله کند ازجمله زیرساخت های کشورهای دشمن آمریکا را از کار بیندازد.
آمریکا در سالهای اخیر بارها روسیه را به حمله سایبری و نیز مداخله در امور داخلی این کشور متهم کرده است.
سرویسهای اطلاعاتی آمریکا بارها مدعی شدند که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به نفع ترامپ و علیه «هیلاری کلینتون» رقیب دموکرات او به ویژه از طریق شبکههای اجتماعی مداخله داشته است؛ ادعایی که از سوی مسکو همواره تکذیب شده است.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی از پرداخت پاداش ۱۰ میلیون دلاری به هرگونه اطلاعاتی که منجر به شناسایی و دستگیری عاملان تحت امر کشورهای خارجی که با هدف مداخله در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ انجام شود، خبر داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با مضحک خواندن اقدام وزارت خارجه آمریکا در تعیین جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای اطلاعات درباره دخالت در انتخابات، گفت: اکنون هر همسایه ناراضی در ایالات متحده مدعی خواهد شد.
ماریا زاخارووا درفیس بوک به نقل از سخنان مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در رسانه ها نوشت: آمریکا پاداش نقدی ۱۰ میلیون دلاری برای ارائه اطلاعات در مورد افرادی را پیشنهاد کرده است که در انتخابات آمریکا مداخله می کنند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه نوشت: آیا به همه این پاداش پرداخت می شود؟
وی افزود: گمان میکنم اکنون سایت وزارت خارجه آمریکا از خبرچینی و اعتراض همسایه ها ازیکدیگر پر شده است.
نظر شما