به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی اردن (پترا)، در بیانیه پایانی نشست سران اردن، عراق و مصر که امروز در امان برگزار شد، سه کشور از سطح هماهنگی و همکاری سیاسی و راهبردی میان خود ابراز خرسندی کردند.
در این بیانیه بر اهمیت تقویت همکاری و مناسبات راهبردی، به ویژه در زمینه اقتصادی مانند اتصال برق، پروژههای انرژی و مناطق مشترک اقتصادی تأکید شده است.
سران کشورهای اردن، مصر و عراق بر اهمیت افزایش تلاشها برای دستیابی به راه حلهای سیاسی برای بحران منطقه به ویژه بحران سوریه، لیبی و یمن بر اساس قطعنامههای شورای امنیت تأکید کردند.
در بیانیه پایانی این نشست، آمده است که مسأله فلسطین یک مسأله محوری است و بر لزوم انجام تلاشها برای تحقق صلحی عادلانه و جامع که همه حقوق مشروع ملت فلسطین به ویژه حق داشتن کشوری مستقل به پایتختی قدس شریف بر اساس قوانین و قطعنامههای بین المللی و طرح صلح عربی، تأکید شده است.
سران سه کشور همچنین توقف الحاق اراضی فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی و هرگونه اقدامی که فرصتهای تحقق صلح را بین میبرد و بر وضع تاریخی و قانونی قدس مقدسات اسلامی و مسیحی تغییر ایجاد میکند، خواستار شدند.
سران کشورهای اردن، عراق و مصر بر امنیت آبی مصر به عنوان بخش جدایی ناپذیر از امنیت ملی عربی تأکید کرده و در خصوص بحران سد النهضه خواستار دستیابی به توافقی عادلانه و متوازن براساس قوانین بین المللی که حقوق و منافع آبی کشورهای مصر و سودان را حفظ کند، شدند.
رهبران سه کشور بار دیگر تأیید کردند که در کنار عراق در حمایت از استقلال، امنیت و ثبات این کشور و تلاشهای آن در دفاع از امنیت و ثبات خود ایستادهاند.
در نشست امان، همکاریهای اقتصادی و مشارکت میان سه کشور و همچنین افزایش سرمایه گذاری و روابط تجاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر اساس این بیانیه، حاضران در نشست سه جانبه امان درباره مسائل منطقهای و موضوعهایی که به امنیت و ثبات در منطقه کمک میکند، گفت وگو و تبادل نظر کردند.
نخستین نشست سهجانبه سران این کشورها در مارس ۲۰۱۹ (فروردین ۹۸) در قاهره و دومین آن نیز سپتامبر ۲۰۱۹ (شهریور ۹۸) در نیویورک آمریکا برگزار شده بود.
نشست قاهره بر همکاری اقتصادی میان سه کشور و گسترش مناطق صنعتی مشترک و همکاری در بخشهای انرژی، تأسیسات زیربنایی و بازسازی متمرکز بود.
اما در نشست نیویورک، سه رهبر عرب بر اهمیت دستیابی ملت فلسطین به تمام حقوق مشروع خود و در مقدمه آن تشکیل یک کشور مستقل به مرکزیت قدس شرقی و در چارچوب راهحل تشکیل ۲ کشور مستقل تأکید کردند.
نظر شما