به گزارش ایرنا، هنگبی که با رادیو «۱۰۳ اف ام» رژیم صهیونیستی صحبت میکرد، افزود: این موضع ماست و پیش از این نیز اعلام شده و در هفتههای اخیر درباره آن توضیح داده شده است.
وی گفت: حتی اگر آمریکا با وجود مخالفت اسرائیل با این قرارداد، جنگندههای پیشرفته اف ۳۵ را به امارات متحده عربی تحویل دهد، اسرائیل راهی برای برتری نظامی در منطقه پیدا خواهد کرد.
هنگبی همچنین این موضوع را که قرارداد فروش جنگندههای اف ۳۵ میان آمریکا و امارات متحده عربی بخشی از شروط توافق عادیسازی با رژیم صهیونیستی بوده را رد کرد.
پیشتر روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشته بود که نتانیاهو بدون هماهنگی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، توافقی برای فروش جنگنده «اف ۳۵» با امارات انجام داده و «بنی گانتس» وزیر جنگ و «گابی اشکنازی» وزیر خارجه را از این توافق بیاطلاع گذاشته است. اما نتانیاهو همان روز با انتشار توئیتی مدعی شد که اخبار روزنامه یدیعوت آحارونوت نادرست است.
نتانیاهو پیشتر وجود توافق تسلیحاتی در روند عادیسازی روابط بین ابوظبی و تل آویو را تکذیب کرده بود. دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد که نخستوزیر با فروش جنگندههای اف ۳۵ و دیگر تسلیحات پیشرفته به هر کشوری در خاورمیانه از جمله اعراب که توافق صلح با اسرائیل دارند، مخالف است.
از طرف دیگر نیز «الی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی روز سهشنبه با بیان اینکه تغییری در سیاستهای این رژیم مبنی بر نفروختن سلاحهای پیشرفته به کشورهای عربی ایجاد نشده است، گفت: توافقی برای فروش جنگندههای اف۳۵ به امارات وجود ندارد.
بر اساس گزارش مزبور، آنچه امارات را برای امضای توافق عادیسازی با اسرائیل ترغیب کرد، توافقنامهای به ارزش دهها میلیارد دلار بود که ابوظبی را صاحب جنگندههای اف ۳۵ و دیگر تسلیحات دیگر میکند. به گفته منابع آگاه، «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی کل توافق عادیسازی را مشروط بر وجود توافق تسلیحاتی کرده است.
امارات همواره خواستار دستیابی به جنگندههای رادار گریز اف ۳۵ آمریکایی و پهپادهایی شبیه به پهپادهای رژیم صهیونیستی بوده است.
آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی پنجشنبه ۲۳ مردادماه با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند: ابوظبی و تلآویو رسماً روابط خود را عادی میکنند.
سران سعودی و امارات در سالهای اخیر برای ارتباط با صهیونیستها تلاشهای زیادی کردهاند که با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا در سال ۲۰۱۵ میلادی این روند، سرعت بیشتری به خود گرفته است.
نظر شما