هدفگذاری برای ایجاد زنجیره تولید مواد اولیه فرش دستباف

تهران- ایرنا- رئیس مرکز ملی فرش ایران  به تلاش برای راه‌اندازی زنجیره کامل تولید مواد اولیه فرش دستباف اشاره کرد و گفت: اکنون ۹۰ درصد نخ ابریشم کشور از چهار کشور وارد می‌شود، اما به دنبال آن هستیم تا در این زمینه به خودکفایی برسیم.

«فرحناز رافع»  امروز (جمعه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: امروز فقط یک کارخانه نخ ابریشم در لنگرود گیلان فعال است و به دنبال آن هستیم تا تعداد این کارخانجات را افزایش دهیم که توسعه صنعت نوغانداری و خودکفایی در تامین مواد اولیه فرش دستباف را به دنبال خواهد داشت.

اجرای آزمایشی زنجیره تولید مواد اولیه پس از ۴۰ سال

وی از تدوین ۱۲ برنامه و ۴۲ پروژه برای ارتقاء و بهبود کمّی و کیفی فرش دستباف ایرانی، همچنین افزایش بهره‌وری تولید این محصول و افزایش سهم بازاریابی آن در داخل و خارج کشور برابر ماده ۴۶ برنامه ششم توسعه خبر داد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: سرفصل برنامه های یاد شده، ارتقا و بهبود زنجیره ارزش فرش دستباف ایرانی، شناسنامه‌دار کردن آن و همچنین ایجاد زنجیره کامل تولید مواد اولیه است که مورد سوم، برای نخستین بار پس از ۴۰ سال به صورت نمونه و پایلوت در استان گلستان کلید خورده و به زودی افتتاح می شود.

این مقام مسوول ادامه داد: به این ترتیب مباحث نوغانداری، نخ ریسی نخ ابریشم و پشم (از اصلاح نژاد دام گرفته تا تهیه پشم، پشم چینی، رنگرزی و تامین سایر مواد اولیه) در استان گلستان اجرا خواهد شد و در سایر استان ها نیز به فراخور زیست‌بوم خاص همان استان می‌توانیم زنجیره ناقصی از تولید مواد اولیه را داشته باشیم.

رقابت پشم زابل با پشم مرینوس

وی گفت: به‌طور مثال در زابل در استان سیستان و بلوچستان، بهترین پشم کشور تولید می‌شود که با پشم مرینوس استرالیا رقابت می کند؛ در این زمینه از وزارت جهاد کشاورزی برای اصلاح نژاد دام ها، همچنین مباحث پشم شویی و پشم چینی درخواست همکاری داشتیم.

رافع، استان ایلام را در زمینه نخ‌ریسی و استان فارس را در زمینه رنگرزی پشم توانمند توصیه کرد.

به گزارش ایرنا، مطابق آمارها تا پایان خرداد ماه امسال یک میلیون و  ۲۰۰ هزار و ۶۵۲ نفر قالیباف در کشور فعالیت داشتند و تعداد شاغلان حرفه‌های وابسته به آن ۱۹۱ هزار و ۵۴۵ نفر است.

اکنون ۱۰۳ مجتمع قالی‌بافی، پنج هزار و ۲۱ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز، ۱۳۶ تعاونی روستایی، یک‌هزار و ۹۲۳ تعاونی ثبت شده شهری و ۴۰ هزار و ۹۳۳ واحد صنفی مرتبط با فرش دستباف در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

این مقام مسوول، درخصوص صادرات این محصول که در حقیقت هویت، برند، تاریخ و میراث کهن ایران است، گفت: مجموع جهانی صادرات فرش دستباف در سال ۲۰۱۹ افزون بر ۸۰۰ میلیون دلار  بوده که سهم ایران ۷۳ میلیون دلار از این رقم بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha