زنگ خطر شیوع کرونا با تداوم سفرهای بین شهری

تهران- ایرنا- افزایش نسبی تعداد بیماران کرونایی در روزهای اخیر، زنگ خطر شیوع کرونا در استان‌های مختلف را به صدا درآورده است. از اینرو مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به این ویروس، رعایت بهداشت فردی، اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی آن و پرهیز از مسافرت‌های غیرضروری است.

ورود مسافر زیاد، رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی و دستور العمل‌های بهداشتی سبب شد تا آمار ابتلا در این روزها روند صعودی یابد. مردم و اصناف همچنان پروتکل‌های بهداشتی را باید الزاما به صورت کامل و دقیق رعایت کنند و به هشدارهای وزارت بهداشت درمورد عواقب عدم رعایت پروتکل‌ها توجه کنند. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی شیوع این بیماری پرداخته اند.

رسانه های اصولگرا

کیهان: «کرونا» همان‌طور که در ابتدای ظهورش پیش‌بینی شده بود، خیلی چیزها را در تمام دنیا از جمله ایران تغییر داد. از سبک زندگی و کاسبی‌ها بگیر تا این روزها... سبک عزاداری.

روزنامه کیهان با درج گزارشی نوشت: این ویروس، خیلی‌ها را هم رسوا کرد و از طرفی، به خیلی‌ها نیز عزت و آبروی دوچندان داد. یکی از گروه‌هایی که با آمدن این ویروس، بی‌آبرو شد، غرب و تمدن غربی بود که سال‌ها «پز» آن را می‌دادند. کفتارهای سیاسی فارسی و انگلیسی‌زبان نیز طبق روال همیشه، جزو دسته «بی‌آبروها» بودند. این قشر، به‌ویژه فارسی‌زبان‌هایشان حتی پیش از ورود این ویروس نحس به ایران، برنامه‌ها تدارک دیده بودند که، با گرفتار شدن خودشان و بسیاری از کشورهای مدعی دنیا و نمایان شدن واقعیت‌های مهمی ‌در غرب و اینجا در شرق و ایران (که شاید بدون کرونا، هرگز «رو» نمی‌شد)، تیرشان به سنگ خورد و نتوانستند آن‌طور که باید، از آن، سوءاستفاده کنند. کفتارها شکست خوردند اما، هرگز متوقف نشدند....

روزنامه رسالت در گزارشی آورده است: فرجام حیات کرونا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و پشت پرده رفتارهای احتمالی‌اش نهان است و ناپیدا. باید اعتراف کرد، لحظه‌ها به‌شدت ناپایدارند و تصمیمات بی‌دوام. چون شرایط عادی نیست و تابعی از وضعیت سه‌گانه سفید، قرمز  و زرد است. به این سبب، نوعی استیصال و شاید گیجی و سرگردانی در اتخاذ تدابیر لازم مشهود است و سرگشتگی نظام آموزشی در دایره سرگردانی تا حدودی خودنمایی می‌کند. عجالتا قرارها بر این قصد استوار است که ۱۵ شهریورماه، روز بازگشایی مدارس باشد اما شرط و شروطی هم در میان است که از آن تحت عنوان «شیوه‌نامه بازگشایی» یاد می‌شود تا آسودگی خیال از تشویش خاطر سبقت بگیرد.این شیوه‌نامه دربندها و تبصره‌های مختلف، کوشیده دل خانواده‌ها و دانش‌آموزان را قوی دارد که در این مهلکه ویروسی به آنان گزندی نمی‌رسد و ازاین‌رو همه امیدوارند که عاقبت، تصمیمات اخذشده، ختم به خیر شود. سکاندار وزارتخانه آموزش‌وپرورش هم بر آنچه تدبیر شده با دیده تردید نمی‌نگرد و اتفاقا به این «ختم به خیری» باور دارد و تلویحا خواستار آن است که بد به دل راه ندهیم و نسبت به‌درستی تدوین دستورالعمل بازگشایی مدارس، بدگمان و مردد نباشیم. «محسن حاجی میرزایی» در واپسین روزهای تیرماه، به‌یقین شروع سال تحصیلی را ۱۵ شهریورماه اعلام کرده و مقصود از این آغاز زودهنگام راجبران کاستی‌ها در سال تحصیلی گذشته و داشتن فرصت بیشتر دانسته تا اگر چنین بحرانی شدت گرفت و ناگزیر به تعطیلی بیشتر بودند، از بستر مجازی، آموزش را به‌صورت غیرحضوری به سرانجام برسانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آموزش عالی در ایران مرحله جدیدی را آغاز کرده است. شیوع پاندمی کرونا ویروس و تغییرات شرایط زندگی انسان، تعطیلی مراکز آموزش عالی به صورت فیزیکی و آغاز آموزش‌های از راه دور و مجازی، تغییرات فرآیند آموزشی همه شرایط جدیدی را فراهم کرده است. این تغییرات علاوه بر اثرگذاری بر نحوه آموزش بر مهمترین اتفاق سالیانه یک میلیون دانش‌آموز ۱۷ - ۱۸ ساله نیز اثر گذاشت. پس از شیوع بیماری کرونا مباحث مختلفی از جمله حذف کنکور، عدم برگزاری در شرایط بیماری و واگذاری پذیرش به دانشگاه‌ها مطرح شد و برخی معتقد بودند که در زمانه فعلی با توجه به شرایط شیوع بیماری بهترین راهکار حذف یک آزمون کشوری است. در مقابل بیش از یک میلیون نفر در یک سال گذشته با شرایط سخت آموزشی خود را برای این مسابقه بزرگ آماده کرده بودند و هر نوع تغییر در کنکور، به نحوی استرس جدیدی به داوطلبان وارد می‌کرد. این در حالی بود که در سال ۹۹ برای اولین بار امکان پذیرش بدون کنکور در ۸۹ رشته دانشگاه‌های بزرگ و کوچک در سراسر کشور خارج از فرآیند آزمون سراسری فراهم شده بود.

حمید یوسفی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان در خصوص نحوه صحیح برخورد والدین با کودکان در زمان شیوع ویروس کرونا گفت: کودکان و نوجوانان واکنش‌های والدین و بزرگترهای خود را در مقابل ویروس کرونا می‌بینند و از آن‌ها الگو برداری می‌کنند و اگر والدین و اطرافیان نسبت به این ویروس ترس و نگرانی داشته باشند و مدام اخبار مرگ و میر ناشی از این بیماری چک کنند، کودکان نیز این کار را از آن‌ها می‌آموزند و در مقابل کرونا دچار ترس و اضطراب می‌شوند. والدین در این دوران مراقب رفتار خود در خانه و صحبت هایشان با دیگران در خصوص بیماری کرونا باشند. توصیه می‌شود برای اینکه توضیح بهتری در مورد ویروس کرونا به کودکانمان ارائه دهیم با طرز فکر آن‌ها در این خصوص آشنا شویم و از آن‌ها بپرسیم چگونه درباره کرونا فکر می‌کنند و چه احساسی نسبت به آن دارند. در مورد این بیماری باید با توجه سن و فهم کودکان برای آن‌ها توضیح دهیم و سعی کنیم باورهای غلط فرزندانمان در مورد کرونا را از بین ببریم، برای مثال برخی از کودکان تصور می‌کنند ابتلا به این بیماری آخر دنیاست و هرکس به آن دچار شود از دنیا می‌رود و یا اینکه هر فردی از خانه خارج شود گرفتار این بیماری می‌شود.

سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی در گفت وگو با روزنامه وطن امروز می گوید:‌ مسابقه بین‌المللی کارتون «ما کرونا را شکست می‌دهیم» به عنوان بزرگ‌ترین رویداد هنری جهان با موضوع ویروس کرونا در بحبوحه مقابله جهانی با این ویروس، توانست بخوبی در میان هنرمندان و مردمان وحشت‌زده جهان ایجاد ارتباط نماید و برقراری این ارتباط موجبات انبساط‌خاطر مردمان جهان و ترویج روحیه دستگیری از طریق مشاهده آثار فاخر خلق شده را فراهم کند. حضور و مشارکت هنرمندان از ۸۸ کشور دنیا ثابت کرد که عبور از سختی‌ها در تمام عرصه‌ها تنها در وحدت و نوع‌دوستی ساکنان زمین خلاصه می‌شود. بدون شک برپایی این مسابقه در شرایط سخت کرونایی اتفاق مهم و بزرگی برای هنرمندان هنرهای تجسمی محسوب می‌شود و امیدوارم در نهایت برپایی این مسابقه بتواند روحیه‌ای مضاعف به کادر درمان کشور تزریق کند، زیرا کادر درمان کشور به عنوان جهادگران خط مقدم مبارزه با کرونا، این روزها شرایط سختی را تجربه می‌کنند.

خبرگزاری فارسی در گزارشی نوشته است: پس از شیوع بیماری کرونا در کشور آزمون‌ های کشوری یکی پس از دیگری لغو شدند و با تداوم شرایط بیماری در سال ۹۹، زمزمه‌ تعویق کنکورها در سال جدید مطرح شد و این آغاز ماجرا بود. درخواست تعویق کنکورها، از سوی داوطلبان همه آزمون های سراسری و تخصصی از جمله سراسری، ارشد و دکترا مطرح شد و بلند شدن صدای این تقاضاها و تداوم وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشور، راه پر پیچ و خمی را پیش پای مسوولان برگزاری کنکور گذاشت تا کنکور پنجاه و هفتم به متفاوت ترین کنکور سال های اخیر تبدیل شود. در این گزارش با مروری بر اتفاقات کنکورهای خبرساز سال ۹۹، به سرانجام و پایان کار این کنکورها می پردازیم و پرونده کنکور ۹۹ را با همه شرایط ویژه و فراز و نشیب هایش می بندیم؛ به امید اینکه کنکور ۱۴۰۰ به عنوان پنجاه و هشتمین کنکور کشور در فضایی آرام برگزار شود و همه خستگی های کنکور کرونایی ۹۹ را از تن به در کند.

رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درخصوص ابتکارات انجام گرفته در عزاداری‌های امسالِ ایام محرم گفت: ابتکاراتِ بسیاری در زمینه عزاداری‌های محرمِ امسال، تاکنون صورت پذیرفته است که نیازمند بحث مفصلی است. ما هیئتی‌ها در طول این سالیان از صحنه تاثیرگذاری اجتماعی کنار کشیده و گوشه گیر شده بودیم و نحوی انزوای اجتماعی برای جریان هیئتی پدیدار شده بود. صحن بسیاری از مساجد جامع و قدیمی شهرها از حضور خِیل جمعیت عزاداران خالی شده بود. امسال به مدد مشیت الهی، هیئات مجددا به اصالت خود بازگشتند و ظرفیت بی‌بدیل تاریخی‌شان احیاء شد. مراسمی که این روزها در مسجد جمکران، دانشگاه امام علی(ع) و امثالهم درحال برگزاری است، هیبت عزاداری حسینی(ع) را به رخ کشیده است. عزاداری در فضای باز منجر شده است که قبض و بسط جمعیتی جلسات به حد توازن برسد و این نکته در جلسات محیط بسته وجود نداشت. نقش آفرینی عمده مردم در این عزاداری‌ها به مراتب بیش از سال‌های گذشته شده است. این روزها مشاهده می‌کنیم که زمینه برای جذب افرادی که سال‌های گذشته کمتر تمایل داشتند تا در متن عزاداری‌ها شرکت کنند بیشتر فراهم شده است.

به گزارش الف، به نظر می رسد در غیاب یک پروتکل شفاف و مشخص برای مدیریت سفرها در دوران کرونا، حالا این ستاد ملی به خواهش و درخواست از مردم پناه برده است تا سفرهای بین شهری را مدیریت کند. در بخشی از اطلاعیه ستاد ملی کرونا به صراحت آمده است: «بررسی میدانی متخصصان اپیدمی وزارت بهداشت طی شش ماه گذشته، موید این نکته مهم است که میزان ابتلا و فوت ناشی از کرونا، ارتباط مستقیم با رفتن به سفر در سطح کشور داشته است. بنابراین رفتن به سفر به معنی قبول ریسک مبتلا شدن و مبتلا کردن سایر هموطنان به ویرووس کوید ۱۹ است. ضمن تشکر مجدد از اکثریت مردم عزیز کشورمان که با همراهی و همکاری با کادر بهداشت و درمان در مقابله با کرونا، حداقل تردد در سطح شهرها و جاده ها را داشته اند، از اقلیت بی توجه انتظار دارد به جمع کثیر ایرانیان همراه برای مقابله با کرونا بپیوندند.» حال سوال اینجاست که وقتی خود ستاد ملی مقابله با کرونا با صراحت اعلام می کند که طبق نظر متخصصان اپیدمی، میزان ابتلا و فوت ناشی از کرونا، ارتباط مستقیمی با سفر رفتن دارد، پس چرا در طول شش ماه گذشته، پروتکل مشخص و شفافی برای مدیریت سفرها در دوران کرونا تدوین نشده است؟

رسانه های اصلاح طلب

آرمان ملی:‌ مردمی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و به دلیل زیر پا گذاشتن حق الناس و بالا بردن احتمال انتقال ویروس به باقی مردم، در این هفته‌ها به کرات مورد انتقاد مسوولان کشور قرار گرفته‌اند، از حالا بار سفر بسته‌اند برای سپری کردن آخرین تعطیلات چند روزه تابستانی و از امروز، عازم استان‌های «قرمز» می‌شوند تا بار سنگین ویروس کرونا  را با خودشان ببرند یا «کرونا» سوغات بیاورند.

روزنامه آرمان ملی در گزارشی نوشت: از ابتدای این هفته و تا امروز، مسوولان حوزه سلامت و امنیت، چاره‌ای ندیده‌اند جز آنکه مردم را به خودداری از سفر در این ایام توصیه کنند و تنها اقدام درستی که تا حالا انجام شده و البته تاخیر این اقدام، همچنان مورد انتقاد است، اعمال ممنوعیت ورود مسافران تهرانی به استان مازندران ظرف روزهای تاسوعا و عاشوراست. البته در این ایام با وجود اعلام ممنوعیت برگزاری هرگونه مراسم عزاداری به شکل تجمع و راه‌اندازی دسته و همراهی تماشاگر و تاکید بسیاری از مراجع عظام و حتی مداحان سرشناس و صاحبان هیات‌های بزرگ بر عزاداری فردی در منازل و البته، با وجود کاهش قابل توجه دسته‌های خیابانی و پیروی بسیاری از برگزارکنندگان مراسم عمومی و میدانی و خیابانی برای عزاداری سالار شهیدان، همچنان در گوشه و کنار پایتخت می‌توان از این مراسم سراغ گرفت که کم یا بیش، پروتکل‌های بهداشتی را زیر پا می‌گذارند و با بی‌توجهی نسبت به توصیه‌ها و هشدارهای مسوولان وزارت بهداشت، مراسم دهه اول محرم را به سیاق سال‌های گذشته و آن‌گونه که انگار هیچ اثری از «کرونا» نیست برگزار می‌کنند.

به گزارش ایسنا، ‌در هفته‌ها و ماه‌های گذشته هر استانی که سفرها و مسافران بیشتری به خود دیده در فهرست هشدار و حتی قرمز ویروس کرونا قرار گرفته است و در این میان می‌توان به دو استان مازندران و گیلان اشاره کرد که در همین ایام به فهرست قرمزهای کرونا پیوستند. آمارهای تردد وسایل نقلیه مختلف و سفرهای جاده‌ای مردم در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که هر استانی بیشترین مسافران و خودروهای مهمان را به خود دیده است به تدریج در فهرست هشدار و نهایتا در وضعیت قرمز از نظر ابتلاء به ویروس کرونا قرار گرفته است. این اتفاق به ویژه از نیمه دوم خرداد ماه امسال که ترددها به بیش از دو میلیون خودرو در ایام تعطیل و بیشتر از آن رسید، نمود بیشتری پیدا کرد و در تیر ماه و مرداد ماه شاهد بودیم که تعداد استان‌های کشور که شیوع ویروس کرونا در آن‌ها به وضعیت هشدار و قرمز رسید به تدریج به ۲۶ استان افزایش یافت و در این میان نام استان‌هایی که با بیشترین حجم انباشت خودرو به ویژه در ایام تعطیل مواجه بودند هم به چشم می‌خورد. استان مازندران در ۲۲ تیر ماه و استان گیلان در ۱۹ مرداد ماه وضعیت قرمز پیدا کردند و استان‌های خراسان رضوی، قم، قزوین، البرز، آذربایجان شرقی، فارس  و... هم در هر دو فهرست قرمز و هشدار در این ماه‌ها مشاهده شدند.

این خبرگزاری در گزارشی دیگر آورده است: این روزها بهبود یافتگان از بیماری کووید ۱۹ در نگاه دیگران آدم های خاصی محسوب می شوند، شاید برای اینکه کرونا که محصول پذیرش ویروس کووید ۱۹ در بدن ماست، اینروزها به نزدیک ترین و البته پنهان ترین تهدید برایمان تبدیل شده است و کسانی که با این ویروس دست و پنجه نرم کرده و پیروز بازگشته اند برایمان آدم های جالب توجهی شده اند، یا در واقع شاید از آنجاکه تا به حال به یک عامل مرگ آور تا این حد نزدیک و نفس به نفس نبوده ایم، دیدن کسانی که از این تهدید جان به در برده اند، برایمان جذاب باشد. پای در دل ها و خاطرات شان می نشینیم و سعی می کنیم میزان درد و رنجی را که در جدال با این ویروس تحمل کرده اند، بشنویم شاید می خواهیم بدانیم اگر با کرونا تنها ماندیم، می توانیم شکنجه اش را تحمل کرده و در دنیای زندگان بمانیم؟ یا اصلا این شکنجه چه شکلی است؟ اینروزها اما، این خاطرات و زنده بازگشتن از دایره مرگ کرونا تنها عامل جذابیت بهبودیافتگان از کرونا نیستند، آنها گنجی را با خود دارند که احتمال زیادی دارد بتواند روند بهبود مبتلایان به این بیماری را تسریع کرده و بار بر دوش آنان و کادر درمان را کم کند، گنجی به نام "پلاسما" و همین گنج است که خون آنان را از خون بقیه رنگین تر می کند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، هر سال با فرا رسیدن ماه محرم، شور و شوق حسینی در بین همه دوستداران امام حسین (ع) به وجود می‌آید و مردم در مساجد، تکایا وهئیت ها برای سرور سالار شهیدان عزاداری می‌کنند تا ارادت خود را به اهل‌بیت (ع) نشان دهند. آحاد مردم متدین ایران اسلامی همواره در پاسداشت میراث ارزشمند حرکت عظیم قیام عاشورای اباعبدالله الحسین (ع) ثابت کردند که همیشه مصداق عینی کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا هستند. در این ماه موکب‌های زیادی در شهر برپا می‌شود و دلدادگان امام حسین (ع) با دادن نذری، برپایی خیمه‌های عزا ، دسته روی و زنجیرزنی، طبخ و دادن غذای نذری در دسته‌ها و هیئت‌های مذهبی در این ایام سوگواری می‌کنند تا بیرق عزای امام حسین را برافراشته نگه‌دارند. حسینیه‌ها به وسعت تمامی مساجد، تکایا، خیابان‌های شهر و تمامی دل‌های عاشق هم‌کلام پیام‌آور عاشورا می‌شوند و اعتقادات مردم در این ماه جلوه گری می‌کند اما امسال با شیوع ویروس کرونا این شور و شوق شکل جدیدی به خود گرفت. با گسترش ویروس منحوس کرونا، دیگر مانند سال‌های قبل امکان برگزاری این‌گونه مراسم‌های باشکوه در مساجد و تکایا وجود ندارد.

سایت خبری تحلیلی فرارو در گزارشی آورده است: بیش از پنج میلیون نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و حدودا دویست هزار تن دیگر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست داده اند. شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا موجب شده تا برخی از مراکز درمانی این کشور، دیگر ظرفیت و تحمل پذیرش بیماران جدید را نداشته باشند و در وضعیت خارج از دسترس قرار بگیرند. به گزارش فرارو، با توجه به اینکه ویروس کرونا و ویروس آنفلوانزا هر دو بیماری‌های تنفسی هستند و نیاز به ادوات و تجهیزات درمانی تقریبا مشابه دارند، بیمارستان‌هایی که پیش از این، درگیر ایجاد فضای کافی برای پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا بوده اند، ممکن است اکنون دیگر از قدرت و توان کافی جهت پذیرش بیماران مبتلا به ویروس آنفلوانزا برخوردار نباشند. در سال‌های گذشته، بر اساس داده‌های اتحادیه بیمارستان‌های آمریکا که در پایان ماه مارس سال ۲۰۲۰ اعلام شده: تعداد بیماران مبتلا به ویروس آنلوانزا که در بیمارستان‌های آمریکا بستری شده اند از ۲۸۰ هزار نفر در سال‌های ۲۰۱۶-۲۰۱۵ تا بیش از ۸۱۰ هزار نفر در سال‌های ۲۰۱۸-۲۰۱۷، متغیر بوده است. بدون تردید اگر یک ایالت در آمریکا، هم در نقطه بحرانی شیوع آنفلوانزا و هم ویروس کرونا باشد، ظرفیت بیمارستانی آن تا حد زیادی تحلیل خواهد رفت و قادر به میزبانی تمامی بیماران نخواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha