به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در ستاد پیشگیری کنترل و مبارزه با کرونا ویروس دانشگاه علوم پزشکی قم تاکید کرد: با وجود تذکر و درخواستهای مطرح شده همچنان برخی اقدام به برپا کردن ایستگاه های صلواتی میکنند.
وی ادامه داد: هنوز آمار ما قابل توجه است، ویروس همچنان میتازد و همه دنیا درگیر آن شدهاست، در قم نیز روند درگیری قابل توجه است و حدود ۳۸۰ بیمار بستری داریم که ۷۰ نفر آنها بدحال هستند.
قدیر اظهار داشت: روزانه ۴۵ تا ۵۵ نفر بستری داریم و میزان بستری روزانه از ترخیص روزانه به صورت هفتگی بیشتر است.
وی گفت: میزان رعایت مسائل بهداشتی دراستان همچنان بالا نیست و با ادامه این روند، پاییز خطرناکی در پیش داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکید کرد: در اوج گرمای ۴۰ درجه شاهد پیک مجدد بیماری بودیم و حال که پاییز و کاهش دمای هوا را در پیش داریم باید همچنان تاکید ما بر استفاده از ماسک و توجه به مسائل پیشگیرانه باشد
قدیر افزود: همگان باید بدانند که توان کادر درمان ما با پنج ماه قبل قابل قیاس نیست و این عزیزان خسته شدند و نباید به گونهای عمل شود که آنها دلسرد و بی انگیزه شده و خستگی بر تنشان بماند
وی ادامه داد: در روزهای اول همدلی و پشتیبانی بیشتری را شاهد بودیم اما متاسفانه امروز، این موضوع را کمتر شاهد هستیم و چالش اصلی نیروهای ما امروز استهلاک وخسته شدن است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، گفت: رمز موفقیت ما در کنترل بیماری انگیزههای بالای آنها بود و این کادر درمان بودند که ایثارگرانه وارد شده و با انگیزش بالا تلاش کردند که در مرحله اول بیماری مهار شد، نباید به گونه ای باشد که نیروهای درمان خسته و برخی رفتار ها موجب بی انگیزه شدن آنها شود
قدیر افزود: مهمترین هدف، کم کردن میزان ابتلا و تعداد بیماران بستری وتعداد فوتی هاست و اگر این کار میسر نشود برای پاییز و زمستان به مشکل میخوریم، کاهش مراقبتهای بهداشتی احساس امنیت کاذب در برابر بیماری، خطراتی است که جامعه را تهدید میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکید کرد: کوچک شمردن ویروس موجب امنیت کاذب میشود که بسیار خطرناک است، نباید تصور شود که ویروس از بین رفته و افراد بسیاری هستند که مجدد مبتلا میشوند.
تمامی طرح های تحقیقاتی دارویی مربوط به کووید ۱۹ در استان قم اجرایی شد
قدیر همچنین با تقدیر از زحمات داروسازان استان در ایام شیوع کرونا افزود: تمامی طرح های تحقیقاتی دارویی مربوط به کووید ۱۹ در استان قم اجرایی شد و تلاش کردیم به صورت علمی کارها را پیش ببریم
وی با بیان اینکه خدمات جامعه سلامت در ایام شیوع کرونا بی بدیل است، ادامه داد: یکی از اقدامات خوب صورت گرفته در حوزه معاونت غذا و دارو، مدیریت دارو در استان بود که با اقدام های صورت گرفته خوشبختانه مشکل کمبود دارو در قم نداشتیم.
پلمب واحدهای متخلف در قم
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم با صدور اطلاعیهای آوردهاست: در ادامه نظارت ها و بازرسی های تیم بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی قم چندین واحد متخلف از جمله یک واحد اغذیه فروشی اطراف حرم، یک واحد آبمیوه و بستنی، یک واحد رستوران به دلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی ارائه شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و بهداشت فردی پلمب شدند.
این اطلاعیه افزودهاست: همچنین کارشناسان بهداشتی امروز یک واحد بانک و یک باشگاه ورزشی را هم پلمب کردند
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما