به گزارش ایرنا، یوسف باشی شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای اداری سروآباد اظهار داشت: تکمیل محور ارتباطی سروآباد کامیاران، تکمیل محور ارتباطی هورامان به پاوه و آسفالت و بهسازی جاده روستاهای دیوزناو و جولانده (به عنوان ۲ روستای قطب تولید ماهیان سردآبی استان کردستان) پروژه های بسیار خوبی هستند که باعث رونق و شکوفایی شهرستان سروآباد میشوند.
وی با بیان اینکه یکی از برنامه های مهم دولت کمک به شهرستانهای محروم و کمتر توسعه یافته است افزود: دولت در سال های اخیر به شهرستان سروآباد توجه ویژه ای داشته است و علی رغم تورم بالا که در اثر تحریم های دشمنان بوده اجرای پروژه های عمرانی و اقتصادی را در این شهرستان و سایر نقاط کشور متوقف نکرده است.
فرماندار سروآباد افزود: اعتبارات اختصاص یافته به شهرستان برای امسال باوجود شرایط سخت اقتصادی و تحریم های دشمنان ۱۸۰ میلیارد ریال است که امیداوریم با نظر مساعد و ویژه مسوولان استانی باتوجه به محرومیت سروآباد، این اعتبارات اختصاص یافته به صورت کامل تخصیص پیدا کند.
وی به پروژههای نیمه تمام این شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۷۰ پروژه نیمه تمام در سروآباد وجود دارد که برای تکمیل این پروژه ها در مجموع اعتباری بالغ بر ۱۴۰ میلیارد تومان نیاز است.
باشی یادآور شد: مهمترین مشکلات شهرستان سروآباد در بحث آب شرب، آب کشاورزی و اشتغال است که این مشکلات در سالهای گذشته باعث مهاجرت مردم از این شهرستان شده است ولی در چند سال گذشته با اجرای طرح های خوب دولت در این شهرستان شاهد مهاجرت معکوس در سطح روستاها بوده ایم.
وی تاکید کرد: شهرستان سروآباد از شهرستانهای محروم و کم برخوردار کشور است که نیازمند توجه ویژه است و مسوولان نباید به این شهرستان همانند سایر شهرستان های دیگر نگاه کنند و باید ویژه تر به سروآباد رسیدگی کنند.
باشی افزود: سروآباد که از سال ۸۱ از شهرستان مریوان جدا شده و به شهرستان ارتقا یافت تاکنون ۲۰ اداره در این شهرستان فاقد ساختمان اداری بوده و به صورت اجاره ای هستند و ۶ اداره نیز به خاطر نبود جا و مکان هنوز در شهرستان مستقر نشدهاند.
وی با تسلیت ایام محرم و تبریک هفته دولت اظهار داشت: امسال در هفته دولت ۲۷ پروژه با اعتباری بیش از ۱۴۶ میلیارد ریال در این شهرستان افتتاح و به بهره برداری رسید.
فرماندار سروآباد یادآور شد: در طول هفت سال از عمر دولت تدبیر و امید علی رغم تحریم های ناجوانمردانه و ظالمانه دشمنان اقدامات بسیار خوبی در تمامی زمینههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در سروآباد انجام شده است که می توان به گازرسانی به روستاهای تابعه، بهسازی و آسفالت راه روستایی، برق رسانی و آبرسانی به روستاها اشاره کرد.
سروآباد صاحب کمپ قایقرانی آبهای خروشان میشود
مدیر کل اداره ورزش و جوانان استان کردستان نیز از راه اندازی کمپ مسابقات قایقرانی آبهای خروشان کشور در شهرستان سروآباد خبر داد.
حامد جولایی اظهار داشت: باتوجه به اینکه رودخانه خروشان سیروان در محدوده شهرستان سروآباد قرار دارد، یک ظرفیت و پتانسیل برای ایجاد کمپ برگزاری مسابقات قایقرانی آبهای خروشان است.
وی افزود: تصمیم بر این است که در محدوده روستای رزاب بخش مرکزی سروآباد یک کمپ قایقرانی برای انجام مسابقات آبهای خروشان را راه اندازی کنیم تا در آینده نزدیک میزبان مسابقات کشوری باشد.
مدیر کل اداره ورزش و جوانان استان کردستان با اشاره به افتتاح سالن زورخانهای در شهر سروآباد گفت: طرح پروژه فعال دیگر در این شهرستان در دست اجرا داریم که براساس تفاهم نامه با بنیاد علوی زمین ورزشی روستاهای تابعه به چمن مصنوعی تبدیل میشود.
وی یادآور شد: مهمترین مشکل شهرستان سروآباد در بحث وزرش و جوانان، نبود یک خوابگاه ورزشی برای اسکان ورزشکاران است که امیدواریم باپیگیریهای فرمانداری و تخصیص اعتبارات لازم نسبت به احداث یک خوابگاه ورزشی در این شهرستان اقدام کنیم.
فاز اول طرح توسعه باغات دهکانان ۲۵۰ هکتار اراضی را تحت پوشش قرار می دهد
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: هم اکنون برای تکمیل و افتتاح طرح توسعه باغات دهکانان نیازمند برق سه مگاواتی هستیم که این پروژه به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیازمند است.
سپری افزود: طرح توسعه باغات دهکانان ۶۰۰ هکتار از اراضی سه روستای تابعه شامل دزوند، تفین و سرخه توت را تحت پوشش قرار میدهد و برای بیش از ۱۰۰ خانوار این روستاها اشتغالزیی میکند.
وی یادآور شد: اگر بتوانیم فاز اول این پروژه را به انجام برسانیم بیش از ۲۵۰ هکتار از اراضی منطقه را تحت پوشش قرار میدهد که بدون تردید اجرای این پروژه باعث رونق و شکوفایی در روستاهای محور ژاورود بخش مرکزی و مهاجرت معکوس خواهد شد.
وی به مجتمع پرورش ماهیان سردآبی سیروان اشاره کرد و گفت: فاز اول مجتمع پرورش ماهی سردآبی روستای دیوزناو با تولید هزار و ۵۰۰ تن ماهی قزل آلا به قطب تولید ماهی در غرب کشور تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: با افتتاح و بهره برداری از فاز دوم این مجتمع میتوانیم تولید ماهیان سردآبی در این منطقه را چندین برابر افزایش داده، برای تکمیل این پروژه در مجموع ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
شاخص برخورداری روستاهای کردستان از راه آسفالت ۴۹ درصد است
معاون توسعه راههای مدیرکل راه و شهرسازی کردستان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه مهمترین زیرساخت در هر منطقهای در حوزه راه است، گفت: در طول هفت سال از عمر دولت تدبیر و امید اقدامات بسیار خوبی درحوزه راه به انجام رسیده است.
عطاالله ایرانمنش افزود: قبل از دولت تدبیر و امید، شاخص برخورداری روستاهای استان کردستان از راه روستایی ۳۶ درصد بود که بعد از هفت سال اجرای پروژههای متعدد، این شاخص به ۴۹ درصد رسید.
وی با بیان اینکه شاخص کشوری در حوزه راه ۷۵ درصد است، یادآور شد: یکی از سیاست های مهم دولت این است که شهرستانهای محروم و کم برخوردار به به شاخص میانگین کشور برسند.
وی اضافه کرد: با پیگیری های انجام شده راه ارتباطی سروآباد کامیاران تا پایان شهریور ماه و پروژه محور ارتباطی هورامان به پاوه تا حوزه استحفاظی سروآباد تا پایان امسال به اتمام می رسد و عملیات اجرایی جاده جولانده - دیوزناو نیز از هفته آینده آغاز میشود.
جلسه شورای اداری شهرستان سروآباد با حضور نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان و هیئت همراه، فرماندار سروآباد و مدیران و مسوولان شهرستانی در محل سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، بازدید از چندین طرح و پروژه از مهمترین برنامههای نماینده مجلس و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان در شهرستان سروآباد بود.
در ادامه شهردار سروآباد نیز با تقدیر و تشکر از توجه ویژه مسوولان نسبت به شهرداری این شهر اظهار داشت: شهرداری سروآباد به دلیل عدم درآمد ثابت و پایدار با مشکلات زیادی روبرو است که برای حل این مشکلات نیازمند توجه ویژه مسوولان ارشد شهرستان و استانی است.
سالار محمدی افزود: بدهی ادارات سطح شهرستان به شهرداری سروآباد یکی دیگر از مشکلاتی است که از سال های قبل تاکنون باقی مانده است که اگر ادارات بدهی خود را به شهرداری پرداخت کند مشکلات این شهرداری تا حدود زیادی کاهش پیدا می کند.
وی خواستار تخصیص بودجه باتوجه به موافقت و دستور رئیس مدیریت بحران کشور شد و یادآور شد: تکمیل پارک اقامتی سیاحتی شهر سروآباد و احداث پارک بانوان در شهر سروآباد از مهمترین پروژه های شهرداری سروآباد است که در دست اجرا بوده و برای تکمیل شدن نیازمند اعتبارات ویژه است که امیدواریم بودجه لازم برای اتمام این طرح ها به شهرداری اختصاص یابد.
مسوول بنیاد علوی مستقر در شهرستان سروآباد نیز در این جلسه اظهار داشت: بنیاد علوی از ۲ سال پیش در این شهرستان با هدف رفع محرومیت زدایی مستقر شده است.
رضا ولی بیگی افزود: در سطح کشور ۳۱ شهرستان محروم و کم برخوردار برای اجرای طرح های محرومیت زدایی انتخاب شده اند که شهرستان سروآباد در استان کردستان در بین این شهرستان های محروم قرار دارد و به عنوان نقطه پایلوت استان کردستان انتخاب شده است.
وی یادآور شد: اولویت اجرای طرح های بنیاد علوی در شهرستان سروآباد پروژه های نیمه تمام دولت است و سعی کرده ایم که وارد پروژه های جدیدی نشویم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۸۷ پروژه نیمه تمام در شهرستان سروآباد را شناسایی و در دست اقدام داریم که ۲۷ پروژه در دست اجرا است که بیشتر در بخش های آب و فاضلاب، مرمت و تعمیر مدارس و توسعه بیمارستان هورامان تخت است.
ولی بیگی گفت: یکی از پروژه های مهم نهال کاری ۳۰۰ هکتار از اراضی ملی است که در اجرای این طرح یک میلیون و ۴۰۰ اصل نهال مثمر کاشته می شود و جزو پروژه های میلیاردی بنیاد علوی در شهرستان سروآباد است.
شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی افزون بر ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد
نظر شما