دکتر وهاب پیرانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: باتوجه به ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا و لزوم عدم تجمع در هنگام ذبح دام و به منظور پیشگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله بیماری مهلک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، ذبح دام های قربانی در ایام تاسوعا و عاشورا فقط در کشتارگاه های دام سطح استان انجام می پذیرد و هیات ها حق ذبح دام در منازل یا محوطه هیات ها را ندارند.
پیرانی یادآور شد: فرهنگ اجرایی کردن سنت قربانی از طریق کشتارگاه و تحت نظارت دامپزشکان و همچنین پیش سرد گذاری لاشه ها قبل از مصرف، تأمین کننده سلامت گوشت نذری و سلامت شهروندان خواهد بود.
وی تاکید کرد: شهروندان نیز با مراجعه به کشتارگاه و ذبح دام در مراکز زیر نظر دامپزشکی تضمین کننده سلامت خود و شهروندان باشند.
پیرانی یادآور شد: ۲۸ گروه ثابت و سیار دامپزشکی روند نظارت بر قربانی کردن و گوشت و فرآورده های خام دامی استان در روزهای تاسوعا و عاشورا را بر عهده دارند.
وی اضافه کرد: به منظور تایید سلامت دام ها و جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام، ۱۳ دکتر دامپزشک، ۲۸ بازرس بهداشت گوشت و ۱۱ نفر روحانی به منظور نظارت شرعی و بهداشتی در ایام تاسوعا و عاشورا فعال هستند و با تعداد ۱۳ اکیپ ثابت و ۱۵ اکیپ سیار به همشهریان ارائه خدمت می کنند.
وی با اشاره بر اهمیت رعایت اصول بهداشتی ذبح در حفظ بهداشت عمومی جامعه و تأمین سلامت فراورده خام دامی، خواستار رعایت این مهم از سوی شهروندان شد.
پیرانی گفت: تلفن ۱۵۱۲ به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی و راهنمایی شهروندان است و این عزیزان میتوانند از خدمات ادارهکل دامپزشکی استان مطلع شوند.
بر اساس پروتکل های ستاد ملی مبارزه با کرونا هیات ها حق دبح احشام خارج از کشتارگاه ها ندارند.
نظر شما