به گزارش روز شنبه ایرنا، سی ان ان گزارش داد: مقامات پلیس ایالت ویسکانسین علت برخورد شدید با جیکوب بلیک را مقاومت در برابر پلیس و تحویل ندادن سلاح سرد وی عنوان کردند، اما وکیل بلیک دراین باره می گوید که پلیس قصد توجیه کردن این جنایت را دارد.
شبکه خبری سی ان ان در ادامه افزود: پس از قتل فلوید اکنون مورد بلیک منجر به شدت بخشیدن به اعتراض ها در سطح ملی در آمریکا شده و باعث شد تا هزاران نفر در اعتراض به تبعیض نژاد و نبود عدالت اجتماعی در این کشور به واشنگتن روی آورند.
بنابراین گزارش در میان معترضان بسیاری از خانواده سیاهپوستانی که طی چند سال گذشته بستگان آنها به علت اقدام خشونت بار نیروهای پلیس سفید پوست آمریکایی به قتل رسیده و یا مجروح شده اند، حضور داشتند.
بازگشت آمریکا به گذشته
سی ان ان با اشاره به اینکه رفتار نژاد پرستانه نیروهای سفیدپوست پلیس آمریکا با رنگین پوستان در این کشور به واقع بازگشت به دهه های قبل به خصوص دهه پنجاه و شصت میلادی است و حضوری این چنین در واشنگتن برای عدالت خواهی و اینکه جان سیاهپوستان در آمریکا اهمیت دارد و تظاهرات ها برای حقوق مدنی شهروندان آمریکایی است، یاد آور همان دوران است، افزود: ۵۷ سال پیش یعنی سال ۱۹۶۳ چنین تجمع عدالتخواهانه ای برای سیاهپوستان برپا شد، تجمعی که در آن «مارتین لوترکینگ» سخنرانی مشهور خود «من رویایی دارم» را ایراد کرد.
آمریکایی ها خسته از اخبار مربوط به قتل رنگین پوستان به دست نیروهای پلیس
این شبکه خبری افزود: شهروندان آمریکایی از اینکه هر روز با خبری درباره کشته و یا مجروح شدن شهروندان رنگین پوست به ویژه سیاهپوستان به دست نیروهای پلیس مواجهه می شوند، دیگر خسته شده اند، آنها خواستار اصلاح در نیروها و دستگاه های پلیس و اصلاح در عدالتخواهی در آمریکا هستند.
درحالی شبکه خبری سی ان ان گزارش امروز خود را درباره تظاهرات سراسری علیه اقدام های نژاد پرستانه توام با خشونت نیروهای پلیس علیه شهروندان رنگین پوست تحت عنوان «بحران در آمریکا» اختصاص داده که در دیگر شهرهای مهم آمریکا نیز شاهد برپایی چنین اعتراضی است.
به گزارش دفتر ایرنا در نیویورک، بیش از یکهزار نفر از بخشهای مختلف نیویورک در یک راهپیمایی ضد تبعیضنژادی، خود را به منهتن رساندند تا با اتصال به یکدیگر فریاد جمعی برآورند که «زندگی سیاهان مهم است».
از این رو، جمعیت زیادی از شهرهای مختلف نیویورک به صورت پیاده با در دست داشتن تابلوهایی که علیه تبعیضنژادی سیستمی در آمریکا بود، خود را به میدانی در منهتن رساندند.
واکنش باراک اوباما
«باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا نیز در واکنش به آنچه در جامعه کنونی آمریکا در زمینه بحران حقوق مدنی می گذرد و به ویژه با آمدن دونالد ترامپ به کاخ سفید این بحران شدت گرفته است؛ خواستار تظاهرات «ادامهدار» علیه نابرابری نژادی و حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رأی شد.
اوباما جمعه شب در توئیتی نوشت: در حالی که مردم سراسر کشور از حق خود برای اعتراض استفاده میکنند، اجازه بدهید که مسیر انکارناپذیر پیشرفت، راهنمای ما برای حرکت به جلو باشد؛ «اعتراض مسالمتآمیز و ادامهدار، سازماندهی راهبردی و متعهد و مشارکت هدفمند و گسترده در پای صندوقهای آرا».
اوباما در هفتههای اخیر از اقدامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در سرکوب معترضان به نژادپرستی انتقاد کرده است.
*۱۳۰۲**
نظر شما