به گزارش ایرنا، ریسونی یکشنبه شب در گفتوگو با روزنامه "الشروق" چاپ الجزایر افزود: حتی اگر موضعگیری در این باره براساس موازین انسانی و اخلاقی و نه دینی صورت گیرد، موضع مناسب در مورد عادیسازی روابط تنها تحریم و مخالفت با آن خواهد بود.
ریسونی اظهار کرد: اصطلاح "عادیسازی روابط" تعبیر جدیدی در مورد رژیم صهیونیستی است که از رهگذر آن میخواهند عربها غصب و اشغال سرزمین فلسطین، کوچاندن ساکنان آن و هزاران جنایت دیگر را به فراموشی بسپارند.
وی عادیسازی با رژیم صهیونیستی را به معنای استقبال از اسرائیل، دادن جایگاه طبیعی [یک کشور] در میان کشورها و ملتهای عرب که کشوری همسایه، دوست باشد و تمام راهها و منافع [کشورهای عربی] به روی تلآویو باز شود، دانسته است.
رییس اتحادیه جهانی علمای مسلمان افزود: هدف از عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، خارج کردن این رژیم از وضعیت ناگواری است که به سبب مخالفت قاطع ملتهای منطقه در آن به سر میبرد.
الریسونی اظهار کرد: عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، در حقیقت خدمت به این رژیم و ابزار نجات آن است و موجب تداوم اشغالگری این رژیم خواهد شد.
وی گفت: برقراری روابط با رژیم صهیویستی پاداشی به این رژیم به خاطر جنایاتش علیه ملت فلسطین، تشویق برای تشدید این جنایتها و تسلط صهیونیستها بر کشورهای عربی در تمام زمینهها خواهد بود.
وی تصریح کرد: تحریم عادیسازی روابط در حقیقت همان تحریم ظلم، غصب و اشغالگری و جنایتهای مختلف دیگری است که صهیونیستها بیش از ۸۰ سال است، مرتکب آن میشوند.
ریسونی گفت: جدا از بحث شریعت برای تحریم عادیسازی، اگر فرد یک موضع سیاسی شفاف و عادلانه داشته باشد، نیز مخالف عادیسازی روابط با اسرائیل است، مانند برخی یهودیان سکولار که مخالف عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و در تلاش برای افشای جنایتهای این رژیم هستند.
آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی پنجشنبه ۲۳ مرداد با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند؛ ابوظبی و تلآویو رسماً روابط خود را عادی میکنند.
امارات با این اقدام خود پس از مصر و اردن سومین کشور عربی و نخستین کشور عرب حاشیه خلیج فارس خواهد بود که به طور رسمی با رژیم صهیونیستی روابط سیاسی برقرار میکند.
مقامهای اماراتی مدعی شدهاند، این پیمان صلح برای جلوگیری از طرح الحاق کرانه باختری به دیگر سرزمینهای اشغالی توسط اسرائیل صورت گرفته است، اما «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی لغو این طرح را رد کرده و تنها گفته که این طرح به تأخیر افتاده است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی با بیان اینکه طرح «گسترش حاکمیت اسرائیل بر بخشهایی از کرانه باختری» هنوز مطرح است، اعلام کرد:اسرائیل این طرح را به تأخیر انداخته و آن را لغو نکرده است.
اقدام امارات برای علنی شدن روابط با رژیم صهیونیستی محکومیت بسیاری از کشورهای اسلامی و گروههای مقاومت فلسطینی و دیگر کشورها را به دنبال داشته است.
عربستان سعودی و امارات در سالهای اخیر برای ارتباط با صهیونیستها تلاشهای زیادی کردهاند که با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا در سال ۲۰۱۵ میلادی، این روند سرعت بیشتری به خود گرفته است.
ریاض و ابوظبی به دنبال آن هستند که قبل از پایان یافتن دوره ریاست جمهوری ترامپ، به رابطه با رژیم صهیونیستی دست یابند؛ زیرا در اصل این رابطه، شخص ترامپ قرار دارد و معلوم نیست که وی دوباره به عنوان رییس جمهوری آمریکا انتخاب شود.
نظر شما