۱۰ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۲۸
کد خبرنگار: 1270
کد خبر: 84021446
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 پژوهشگر بوکانی عضو "کمیسیون جهانی بقای گونه‌ها" شد

۱۰ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۲۸
کد خبر: 84021446
 پژوهشگر بوکانی عضو "کمیسیون جهانی بقای گونه‌ها" شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره‌ حفاظت محیط زیست بوکان گفت: یکی از پژوهشگران این شهرستان به عنوان عضو اصلی کمیسیون "بقای گونه‌ها"(SSC) اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت انتخاب شد.

آوات بازیار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این پژوهشگر که " رحیم عبدالکریمی" نام دارد و کارمند اداره محیط زیست بوکان است، پس از ارزیابی علمی توسط کمیسیون‌های تخصصی به عنوان عضو اصلی کمیسیون " بقای گونه‌ها" (SSC) اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) انتخاب شد.

وی با بیان اینکه این پژوهشگر پیشتر نیز به عنوان عضو اصلی در تدوین برنامه حفاظت از میش مرغ در آسیا انتخاب شده بود، افزود: کمیسیون "بقای گونه‌ها" یکی از ۶ کمیسیون مهم اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت است که نقش تعیین کننده‌ای در بررسی وضعیت گونه‌های زیستی در جهان دارد و از اصلی‌ترین رفرنس‌های لیست سرخ این اتحادیه در مورد وضعیت گونه‌ها و تهدیدات و رتبه‌بندی حفاظتی آن است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان اهداف محوری و استراتژیک این کمیسیون را ارزیابی و نظارت بر وضعیت تنوع زیستی به ویژه در سطح گونه‌ها، تجزیه و تحلیل تهدیدات مربوط به تنوع زیستی به ویژه در سطح گونه‌ها، تدوین سیاست‌ها و دستورالعمل‌ها برای پیشبرد حفاظت از طبیعت، تسهیل، حمایت و مشارکت در اقدامات حفاظت از گونه‌ها، هم‌راستا کردن تنوع زیستی با توسعه اقتصادی و تحولات اجتماعی کشورها و مشاوره تخصصی برای حفاظت از گونه‌ها عنوان کرد.

"بازیار" ادامه داد: اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) یکی از بزرگترین شبکه دانش زیست محیطی و ارگان تاثیرگذار در حفط محیط زیست بوده که بر پایه یک سازمان چند ملیتی از سراسر جهان شکل گرفته است.

وی گفت: این اتحادیه از ۲۰۶ آژانس دولتی، بیش از ۱۲۰۰ تشکل غیردولتی، ۱۵ هزار دانشمند و کارشناس از ۱۶۰ کشور تشکیل شده که به صورت مشارکت جهانی فعالیت می‌کنند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان اضافه کرد: ماموریت اصلی این اتحادیه، حفاظت از طبیعت و تشویق و ترغیب جوامع دنیا است تا علاوه بر حفظ تنوع زیستی، روند استفاده از منابع طبیعی را بر اساس معیارهای اکولوژیک متعادل کند و از طرف دیگر این اتحادیه می کوشد تا با بهره گیری از توان علمی متخصصان، رهبران سیاسی و اقتصادی دنیا از طریق گفتگوی سازنده بین دولت‌ها و جوامع شهری و بخش خصوصی به حفظ محیط زیست جهانی و پایداری آن کمک کند.

وی با اشاره به اینکه این سازمان تلاش دارد تا همزمان با بازسازی اکوسیستم‌ها و مدیریت آنها نحوه زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم را نیز بهبود بخشد، افزود: از دیگر اقدامات اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت می‌توان به دیده‌بانی گونه‌های گیاهی و جانوری کشورهای جهان برای قرار دادن در فهرست سرخ سازمان تشکیل جلسات و همایش‌های بین‌المللی برای اتفاقات زیست محیطی، همکاری فنی برای ایجاد تنوع زیستی و برنامه عمل کشورها اشاره کرد.

بازیار گفت:  آماده سازی زمینه‌های حمایت کشورها در زمینه قوانین حمایت از محیط زیست و تدوین استراتژی‌های مدیریت منابع طبیعی، انتشار دستاوردهای علمی سازمان و کارشناسان در زمینه محیط زیست در سراسر جهان، ارائه توصیه‌ و پشتیبانی فنی دولت‌ها، سازمان‌ها و کمیسیون‌های بین‌المللی و دیگر گروهای سیاسی مانند G۸ ،G۷۷ و همچنین ارزیابی و معرفی تمامی سایت‌های فعال در زمینه میراث طبیعی جهان از جمله اقدامات این سازمان است.

این اتحادیه دارای ۶ کمیسیون تخصصی، کمیسیون مدیریت اکوسیستم‌ها، کمیسیون بقای گونه‌ها، کمیسیون جهانی مناطق حفاظت شده، کمیسیون جهانی حقوق محیط زیست، کمیسیون محیط زیست و سیاست اقتصاد- اجتماعی و  کمیسیون آموزش و ارتباطات است.

جمهوری اسلامی  ایران در حال حاضر یکی از کشورهای‌ است که در اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت عضویت دارد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha