۱۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۲۳
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 84021891
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

بازگشت ۲۴۰ میلیون دانش آموز به مدارس چین و تدابیر اطمینان بخش

پکن- ایرنا- سال تحصیلی ۲۰۲۰ در چین سرانجام بعد از دستکم ۹ ماه تعطیلی مدارس و دانشگاه ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، از ابتدای هفته جاری و با رعایت پروتکل های بهداشتی آغاز شد، اما آیا مدل بازگشایی مدارس و دانشگاه های چین می تواند در ایران نیز اجرایی شود.

به گزارش ایرنا مدارس چین قبل از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی و همزمان با پایان ترم پاییز در دی ماه سال ۱۳۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، برخی مدارس از دو ماه پیش و برخی هم از یک ماه و حتی کمتر شروع به کار کردند تا به هر نحوه ممکن ترم بهار سال ۲۰۲۰ را که به صورت آنلاین برگزار شده بود به پایان برسانند.

چین دارای گسترده ترین سیستم آموزشی در جهان است این کشور تقریبا دارای ۲۴۰ میلیون دانش آموز، بیش از ۱۵ میلیون معلم و در حدود ۵۱۴ هزار مدرسه است. از جمعیت ۲۴۰ میلیونی دانش آموزان چین حدود ۴۷ میلیون و ۱۴۰ هزار نفر در مهدکودک ها، ۱۰۶ میلیون نفر در دبستان و متوسطه اول (راهنمایی)، ۷۲ میلیون و ۴۱۰ هزار نفر در دبیرستان (متوسطه دوم) و حدود ۱۷ میلیون نفر هم در هنرستان ها مشغول به تحصیل هستند.

بر اساس دستور العمل های پیشگیری و کنترل اپیدمی کرونا، برخی از استان ها و شهرهای چین روش های انعطاف پذیری را برای آغاز سال تحصیلی جدید با هدف جلوگیری از تجمع دانش آموزان در پیش گرفته اند. با توجه به شلوغی مدارس و مشخص نبودن کلاس ها و صندلی های دانش اموزان در ابتدای سال تحصیلی جدید طبیعی است که ازدحام و شلوغی زیادی صورت می گیرد، اما وزارت آموزش و پرورش چین با هدف جلوگیری از این ازدحام، تصمیم گرفت مدارس نه در یک روز، بلکه در هفت روز بازگشایی شوند تا از این شلوغی و ازدحام جلوگیری شود.

این سبک از بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی در دانشگاه ها و مدارس چین درحالی است که دستکم در سه هفته گذشته هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در سراسر این کشور پهناور گزارش نشده است. اگرچه روزانه حدود ۱۵ تا ۳۰ مورد مبتلای وارداتی یعنی شهروندان چینی یا خارجی که به این کشور بر می گردند گزارش می شود.

با این حال اگرچه همه گیری ویروس کرونا در چین کمرنگ شده است، اما مدارس در تمام سطوح هنوز اقدامات سختگیرانه ضد اپیدمی را برای محافظت از سلامتی دانش آموزان انجام می دهند.

با هدف جلوگیری از ازدحام جمعیت، ساعت آغاز و پایان مدارس یکسان نیست. اجرای روش های رفت و برگشت در زمان های متفاوت و فاصله گذاری یک متری از جمله اقداماتی است که مدیران مدارس در نظر گرفته اند.

مدارس در چین از ساعت ۸ تا ۸:۳۰ صبح شروع می شود و حدود ساعت ۱۵ بعد از ظهر تعطیل می شوند. دانش آموزان هر کلاس پس از گرفتن دمای بدن در مسیری که مخصوصاً برای ورود آنها به کلاس ها طراحی شده است به کلاس های درس خود هدایت می شوند. با ورود دانش آموزان یک کلاس به کلاس خود، دانش آموزان کلاس دیگری از مسیر دیگری وارد مدرسه می شوند تا ازدحام جلوگیری شود.

هر دانش آموزی که دمای بدن وی بیشتر از ۳۷.۳ درجه باشد باید برای انجام تست اسیدنئوکلیک به مراکز بیمارستانی اعزام شود، اما دانش آموزانی که دمای بدن آنها پایین تر از این رقم باشد اجازه ورود به کلاس را دارند. دانش آموزان در تمام مراحل تا پیش از ورود به کلاس از ماسک استفاده می کنند، اما در کلاس ماسک های خود را بر می دارند. البته در برخی از استان ها و شهرهای چین هم اعلام شده است که دانش آموزان باید در سر کلاس هم از ماسک استفاده کنند یا اینکه معلم چون تدریس می کند و رو به سمت دانش اموزان است حتما ماسک داشته باشد.

در مهد کودک ها نیز اعلام شده است که مربیان و معلمان حتما باید هنگام تدریس ماسک داشته باشند و فاصله اجتماعی بیشتری را با نوآموزان رعایت کنند.

یکی دیگر از اقداماتی که در مدارس چین برای مبارزه با کرونا انجام شده است در کنار نصب تهویه مناسب برای مدارس، افزایش تعداد دستشویی ها و روشویی ها است، به طوری در حیات مدارس تعداد زیادی دستشویی نصب شده است تا دانش اموزان برای شستن دست هایشان محدودیتی نداشته باشند.

جعبه ویژه وسایل بهداشتی نیز در ورودی هر کدام از کلاس ها نصب شده است این جعبه حاوی ماسک، ژل ضدعفونی، دستمال کاغذی و ... است تا دانش آموزان در صورت نیاز از آن ها استفاده کنند.

ایمنی و سلامتی معلمان و دانش آموزان مهمترین اولویت سیستم آموزشی چین در دوران کرونا است. هر روز تمام کلاس ها، غذاخوری ها، خوابگاه ها و توالت ها به صورت کامل ضدعفونی می شوند و لوازم ضد اپیدمی مانند ماسک و ضد عفونی کننده دست نیز در هر کلاس موجود است.

دانش آموزان، دانشجویان و کارکنان باید شرایط بهداشتی خود به ویژه دمای بدن را هر روز حتی در ساعت غیر درسی هم با پیامک به مدیران مدرسه گزارش دهند و به آنها توصیه شده است از سفرهای غیرضروری به خارج از استان خودداری کنند.

پیش از بازگشایی مدارس از همه معلمان و دانش آموزان خواسته شده بود که به مدت دو هفته از شهر خارج نشوند تا مبادا با خطر ابتلا به کرونا مواجه شوند. آنها باید در این ۱۴ روز در خانه های خود بمانند و شرایط خود را هر روز به مدیران مدرسه اعلام کنند.

یکی دیگر از اقدامات که چین بکار گرفته است این بود که از معلمان، مربیان و رانندگان سرویس های مدارس پیش از بازگشایی کلاس ها تست اسیدنئوکلیک گرفت.

آموزش حضوری در کنار آنلاین

طبق اعلام کمیسیون آموزش چین، اگرچه مدارس به صورت حضوری دایر شده اند، اما دوره های آنلاین همچنان به عنوان یک ابزار مفید در طول همه گیری، در کنار آموزش در مدارس به دانش آموزان ارائه می شود.

این کمیسیون اعلام کرد تدریس دروس آنلاین برای دانش آموزان کلاس ۱ تا ۱۲ همچنان ادامه خواهد داشت تا مجموعه کاملی از منابع دیجیتالی ایجاد شود و در هر زمانی که نیاز شود بتوان از آن به جای تدریس حضوری استفاده کرد.

در عین حال روش های پیشگیری و کنترل اپیدمی کرونا و فعالیت های آموزشی و ورزشی هماهنگ شده اند به طوری که اجرای برنامه یک ساعت ورزش در هر روز در دستور کار مدارس قرار گرفته است.

هدف از دوره های آنلاین این است دانش آموزانی که نمی توانند به مدارس برگردند، چه به دلیل بیماری همه گیر یا دلایل دیگر ادامه تحصیل دهند و همزمان با کلاس های حضوری از تحصیل جا نمانند.

بازگشایی مدارس ووهان، کانون اولیه شیوع کرونا

داده های رسمی نشان می دهد که در مجموع دو هزار و ۸۴۲ مهد کودک، مدارس ابتدایی و متوسطه در ووهان روز سه شنبه گذشته درهای خود را برای استقبال از حدود ۱.۴ میلیون دانش آموز باز کردند.

به گفته «وانگ چیفو» معاون دفتر آموزش شهر ووهان، دانش آموزان در این شهر باید ماسک با خود داشته باشند، اما لازم نیست در مدرسه از این ماسک استفاده کنند.

تصاویر منتشر شده از آیین بازگشایی مدارس این شهر نشان می دهد که دانش آموزان بدون ماسک در کلاس های درس حاضر شده اند.

تدریس آنلاین برای دانش آموزان سین کیانگ 

اما در منطقه خودمختار سین کیانگ اویغور واقع در شمال غربی چین کلاس ها همچنان به صورت آنلاین برگزار می شود. دانش آموزان دبستان و مقاطع متوسطه اول و دوم از طریق تلویزیون و اینترنت به صورت آنلاین تحصیل می کنند.

شرکت مخابرات محلی سین کیانگ از اول شهریور شروع به ارائه خدمات باند پهن و تلویزیونی رایگان با تامین منابع آموزشی رایگان برای دانش آموزان و دانشجویان کرده است.

دلیل اینکه دانش اموزان این منطقه بر خلاف سایر استان های دیگر به صورت آنلاین در کلاس ها حاضر شده اند این است که این اواخر مواردی از ابتلا به کرونا در این استان گزارش شده است.

آیا مدل چین در ایران جوابگو است؟

در ایران نیز با توجه به اینکه مدارس از امروز شنبه آغاز بکار خواهند کرد رعایت مسایل و پروتکل های بهداشتی مبارزه با کرونا یکی از دغدغه های والدین، مسئولان و مدارس است اما آیا مدل بازگشایی مدارس و دستورالعمل های چین برای مدارس ایران هم پاسخگو است؟

قبل از هرچیز باید توجه داشت امروز ۲۱امین روزی است که در سراسر خاک چین هیچ موردی از ابتلا به کرونا گزارش نشده است و به نوعی می توان گفت که این کشور از کرونا پاک شده است؛ لذا حتی در این شرایط می توان مدارس را بدون رعایت پروتکل های بهداشتی و مانند سال های قبل برگزار کرد، اما از آنجائیکه عفونت یک نفر ممکن است صدها و حتی هزاران دانش آموز دیگر را هم مبتلا کند در چین همچنین این پروتکل ها رعایت می شود.

قطعا روش های بازگشایی مدارس در چین مدل مناسبی برای کشورهای دیگر از جمله ایران است اما باید توجه داشت چین پیش از بازگشایی مدارس اقدامات زیادی انجام داده است که ممکن است در سایر کشورها انجام نشده باشد؛ برای مثال دانش آموزان چینی در ۱۴ روز گذشته از شهر محل تحصیل خود خارج نشده اند، هر روز درجه تب خود را از طریق والدین به معلم و مدرسه اعلام کرده اند و این کشور برای بیش از سه هفته حتی یک مورد از ابتلا به کرونا را هم گزارش نکرده است.

دانش اموزان چینی همچنین فعالیت های روزانه خود مانند خرید از مغازه ها، استفاده از شهربازی و ... را به مدارس اعلام کرده اند تا اگر در این مراکز مورد مشکوکی به کرونا گزارش شده باشد این دانش آموزان برای انجام تست های کرونا به مراکز درمانی معرفی شوند.

با این حال در مدارس چین همچنان شستن دست ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی به صورت جدی توصیه می شود و به نظر می رسد دانش آموزان با رعایت این پروتکل ها، با آرامش بیشتری می توانند در مدارس حاضر شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha