سیدمهدی میرباقری روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: همچنین ۱۰.۵ هکتار طرح فَراز نیز به صورت خود اجرایی در باغهای این شهرستان در بخشهای مرکزی، جوکار، زند و سامن و آورزمان اجرا شد.
وی افزود: در مجموع بیش از سه میلیارد و ۷۵۸ میلیون تومان اعتبار برای اجرای این میزان طرح فَراز در سطح باغهای ملایر هزینه شد که از این رقم بیش از سه میلیارد و ۲۲ میلیون تومان آن تسهیلات و بیش از ۷۳۵ میلیون تومان آن سهم متقاضیان بوده است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر بیان کرد: بخش مرکزی با ۴۶ هکتار بیشترین میزان اجرای طرح فَراز را دارد و در بخش جوکار پنج هکتار، ۳.۴ هکتار در بخش زند، ۹ هکتار در بخش سامن و ۴.۲ هکتار در آورزمان، متقاضیان نسبت به داربستی کردن باغهای خود اقدام کردند.
میرباقری با اشاره به تدوین سند راهبردی توسعه ملایر و جایگاه مهم انگور گفت: در همین راستا اجرای طرح فَراز به عنوان یکی از اولویتهای سند راهبردی و برنامه عملیاتی توسعه این شهرستان در نظر گرفته شد و از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ باید سالانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هکتار از باغهای انگور ملایر طرح داربستی اجرا شود.
وی ادامه داد: هم اکنون در سطح ۷۵ تا ۱۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان طرح فَراز اجرا شده است و طبق سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی و برنامههای راهبردی توسعه این شهرستان، این میزان باید تا چشمانداز ۱۴۰۰ به بیش از پنج برابر افزایش یابد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر بیان کرد: امسال قرار است طرح فَراز در سطح ۲۰۰ هکتار از تاکستانهای ملایر اجرا شود که هم اکنون ۱۳۷ هکتار آماده اجرا است.
میرباقری با اشاره به اینکه ۸۰ درصد اجرای طرح فَراز توسط دولت و از طریق تسهیلات بانکی و ۲۰ درصد آورده متقاضی است افزود: برای احداث باغهای جدید ۸۰ میلیون تومان برای هر هکتار باغ داربستی و برای باغهای قدیمی که اصلاح میشوند، ۷۰ میلیون تومان برای هر هکتار تسهیلات پرداخت میشود.
۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ملایر زیر کشت انگور است که سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تُن انگور از سطح تاکستانهای شهر جهانی انگور برداشت میشود.
آذرماه سال ۱۳۹۷ انگور ملایر در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) به عنوان یکی از میراثهای مهم کشاورزی جهان به ثبت رسید.
نظر شما