ادامه تلاش‌ها برای ساخت واکسن کرونا؛ آزمایش‌هایی که بی‌نتیجه ماند

تهران - ایرنا - تلاش‌های جهانی برای ساخت واکسن کرونا در حالی ادامه دارد که در این میان برخی تلاش‌ها هم بی‌جواب می‌ماند؛ شرکت داروسازی «سانوفی - Sanofi» فرانسه اعلام کرد که آزمایش‌های بالینی‌ بر روی اشکال جدید بیماری کووید –۱۹ نتایج مطلوبی نداشت.

اتحادیه اروپا با این شرکت‌ قراردادی ۳۰۰ میلیون دلاری برای خرید واکسن کرونا در صورت ساخت امضا کرده است.

به نوشته روزنامه «لو پاریزین» فرانسه، شرکت سانوفی سازنده دارو و انواع واکسن روز سه‌َشنبه اعلام کرد که آزمایش‌های بالینی این شرکت برای ارزیابی اثربخشی «کوزارا - Kevzara»  بر روی ۴۲۰ بیمار در آرژانتین، برزیل، کانادا، شیلی، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، روسیه و اسپانیا به منظور درمان اشکال جدید کووید- ۱۹ نتیجه قطعی نداشته است. این در حالی که دو هفته پیش «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه گفته بود که  واکسن کووید- ۱۹ ممکن است به زودی آماده شود.

اتحادیه اروپا اعلام کرده که به ائتلاف واکسن کرونا (کوواکس) مبلغ ۴۰۰ میلیون یورو کمک می‌کند. هدف این پروژه که به ابتکار سازمان جهانی صحت راه اندازی شده، خریداری واکسن احتمالی کرونا برای همه کشورها به خصوص کشورهای با درآمد پایین است.

کمیسیون اروپا نیزبا شرکت داروسازی «کیور-وک» (CureVac) آلمان برای عرضه ۲۲۵ میلیون نمونه از واکسن احتمالی کووید - ۱۹ به توافق رسیده است. این چهارمین توافق مشابه بین اتحادیه اروپا و شرکت های داروسازی محسوب می شود. اتحادیه اروپا پیش از این با شرکت های داروسازی «سانوفی» و «جانسون و جانسون» برای عرضه به ترتیب ۳۰۰ و ۴۰۰ میلیون نمونه واکسن به توافق رسیده بود. کمیسیون اروپا روز ۱۴ اوت (۲۴ مرداد) هم با شرکت داروسازی «آسترازنکا» برای عرضه ۳۰۰ میلیون نمونه از واکسن کووید ۱۹ توافق کرده بود که طبق آن اتحادیه اروپا می تواند ۱۰۰ میلیون نمونه دیگر علاوه بر ۳۰۰ میلیون نمونه اولیه دریافت کند.

هدف پروژه «کوواکس» این است که دو بیلیون دوز واکسن احتمالی کرونا از بازارهای متفاوت واکسن تا آخر ۲۰۲۱ خریداری شود. علاوه بر این، این برنامه در نظر دارد که واکسن خریداری شده را در اختیار همه کشورها در سراسر جهان بگذارد.



تلاش‌های فرانسه و دیگر رقبای اروپایی‌اش برای ساخت واکسن کرونا در حالی ادامه دارد که روسیه سه هفته پیش از نخستن واکسن کرونا در جهان پرده برداری کرد و هفته گذشته، «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری این کشور از احتمال ثبت دومین واکسن کرونای روسی در ماه میلادی آینده خبر داد.

در حالی که روسیه خود را برای توسعه واکسن ساخت این کشور برای درمان کووید ۱۹ آماده می‌کند، شرکت داروسازی سانوفی در بیانیه‌ای گفت که قصد انجام دیگر مطالعات بالینی در مورد کوزارا در درمان کووید ۱۹ را ندارد.

طبق این اعلام، مرحله سوم آزمایش بزرگ سانوفی به نتیجه پایانی اولیه یا ثانویه خود نرسید.

طبق آمار «ورلد میتر»، تا این لحظه افزون بر ۲۵ میلیون و ۶۴۴ هزار نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده‌اند و ۸۵۴ هزار و ۸۶۰ نفر هم بر اثر بیماری جان خود را از دست داده‌اند. در میان کشورها، آمریکا همچنان با  ۶ میلیون و ۲۱۱ هزار و ۷۹۶ نفر بیشترین میزان ابتلا را داشته و ۱۸۷ هزار و ۷۳۶ نفر در این کشور تاکنون جان خود را بر اثر کووید - ۱۹ از دست داده‌اند.

برزیل، ‌ هند، ‌روسیه، پرو، آفریقای جنوبی، کلمبیا، مکزیک، اسپانیا و آرژانتین به ترتیب بیشترین میزان مبتلایان به کووید - ۱۹ را دارا هستند.

پس از اسپانیا، بریتانیا، فرانسه، ‌ ایتالیا و آلمان در صدر کشورهای اروپایی از نظر میزان مبتلایان قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha