دبیر کنگره مشترک هوش محاسباتی روز چهارشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: کنگره مشترک هوش محاسباتی توسط قطب علمی رایانش نرم و پردازش هوشمند اطلاعات و حمایت انجمنهای علمی کشور، انجمن سیستمهای فازی ایران، انجمن سیستمهای هوشمند ایران و انجمنهای علمی بینالمللی IFSA و IEEE در دانشگاه فردوسی مشهد برپا شده است.
دکتر محمدرضا اکبرزاده توتونچی هدف این کنگره علمی دانشگاهی را "ایجاد فرصتی منحصر به فرد برای تمام علاقهمندان ایرانی و بینالمللی در دانشگاه، صنعت و جامعه به منظور ارایه پژوهشهای اصیل در حوزههای متنوع هوش محاسباتی و کاربردهای نوآورانه ذکر و بیان کرد: در طول سه روز برگزاری کنگره هوش محاسباتی کارگاههای آموزشی نیز برای استفاده کارشناسان صنایع در نظر گرفته شده است.
استاد گروههای برق و کامپیوتر دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی افزود: ۱۰ سخنرانی کلیدی، پنج میزگرد و ۱۴۰ مقاله از مجموع ۲۴۰ مقاله دریافت شده، در قالب ۳۳ نشست تخصصی این کنگره ارائه خواهند شد.
وی همچنین به کیفیت عالی بسیاری از این مقالات اشاره و بیان کرد: رایزنیهایی با مجلات معتبر علمی پژوهشی برای انتشار نسخه توسعهیافته مقالات برجسته صورت گرفته است.
دکتر اکبرزاده توتونچی ادامه داد: همچنین به منظور ایجاد پیوند بین محققان سیستمهای هوشمند کشور و صاحبان مسئله از میان متخصصان صنعت و ارگانهای دولتی، در کنار برگزاری کنگره و سخنرانیهای کلیدی، کارگاههای آموزشی در سطوح علمی و صنعتی، میزگردهای صنعتی، مسابقات علمی و استارتآپ نیز در نظر گرفته شده است.
وی گفت: کنگره هوش محاسباتی شامل نشستهایی به زبانهای انگلیسی و فارسی است لذا امیدواریم با حضور شرکتکنندگانی از سراسر دنیا بتوانیم گام مؤثری در جهت پاسخگویی به چالشهای اساسی کشور و جهان از طریق بکارگیری مفاهیم سیستمهای هوشمند در حوزههای متنوع کاربردی همچون علوم مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه، علوم تربیتی، علوم انسانی، الهیات و ادبیات برداریم.
دبیر اجرایی کنگره مشترک هوش محاسباتی نیز گفت: برای ایجاد انگیزه میان علاقهمندان به هوش مصنوعی و افزایش شور و نشاط شرکتکنندگان در کنگره مسابقاتی برای گروههای دانشآموزی و دانشجویی با توجه به دستورالعملها طراحی شده است.
دکتر رضا منصفی افزود: مراسم آغازین این کنگره با موضوع اصلی "هوش مصنوعی در خدمت جامعه انسانی" آغاز و در ادامه آن دو سخنرانی کلیدی توسط اساتید داخلی و خارجی ارائه میشود.
وی ادامه داد: با توجه به رشد فزاینده پیشرفت هوش مصنوعی در همه علوم و زندگی بشر و همچنین متشکل بودن این کنگره از سه کنفرانس مطرح در زمینه هوش محاسباتی، این نشست علمی دانشگاهی مورد استفاده بسیاری از استادان، دانشجویان، پژوهشگران، متخصصان صنعت و افرادی که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارند قرار خواهد گرفت.
دانشگاه فردوسی مشهد نخستین دوره کنگره مشترک سیستمهای فازی و هوشمند را سال ۱۳۸۶ برگزار کرده بود. امور اجرایی برگزاری این دوره نیز از دی ماه ۱۳۹۷ با موافقت دانشگاه فردوسی مشهد و انجمنهای علمی حامی آغاز شد.
هوش مصنوعی یا "Artificial Intelligence" در واقع سامانه ساخت بشر است که میتواند رفتارهای هوشمند مشابه انسان مانند درک شرایط پیچیده، شبیهسازی فرایندهای تفکر، شیوههای استدلال انسانی و پاسخ موفق به آنها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسایل را داشته باشد. بر این اساس هوش مصنوعی یا ماشینی "دانش شناخت و طراحی ابزارهای هوشمند" نیز توصیف شده است.
بر این اساس هوش مصنوعی با بسیاری از علوم و فنون همچون ریاضیات، عصبشناسی، فیزیولوژی و حتی روانشناسی، زبانشناسی و فلسفه مرتبط بوده و کاربردهای فراوانی در علوم رایانه، مهندسی، زیستشناسی، پزشکی و علوم اجتماعی دارد.
"ابزارهای نقلیه خودگردان مانند پهپادها و اتومبیلهای خودران، دستگاههای تشخیص پزشکی، خلق آثار هنری، اثبات قضیههای ریاضی، بازیهای فکری، تعیین هویت تصاویر و صداها، ذخیره انرژی، جستجوگرهای اینترنتی، تهیه قراردادها و نیز تدوین و تحلیل قراردادها و اسناد حقوقی" از جمله کاربردهای رایج هوش مصنوعی هستند.
نظر شما