به گزارش ایرنا، کشورهای شرق آسیا همه تلاش خود را بکار گرفته اند تا بتوانند بر وضعیت همهگیری کرونا در مراکز آموزشی کنترل داشته باشند تا هم دغدغه های خانوادهها و دانشآموزان را برطرف کنند و هم امر مهم آموزش که اصل زیربنایی برای توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی هر کشوری است، مغفول نماند.
تصمیم سازان چند کشور مهم در حوزه شرق آسیا از جمله چین، ژاپن، کره جنوبی، کره شمالی و مغولستان برنامه های متفاوت و خاصی را برای بازگشایی مدارس در پیش گرفتند که به شرح ذیل است:
بازگشت ۲۴۰ میلیون دانش آموز چینی به مدارس
سال تحصیلی جدید در چین از ابتدای سپتامبر (۱۱ شهریور) در برخی از استان های این کشور شروع شده و قرار است تا ۷ سپتامبر (۱۷ شهریور) به مرور تمام مدارس چین بازگشایی شوند. مدارس چین که در دسامبر سال ۲۰۱۹ (دی ۱۳۹۸) به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند به مرور از اردیبهشت سال جاری و به دنبال کنترل نسبی این ویروس دایر شدند و ترم دوم تحصیلی را به پایان رساند.
چین دارای گسترده ترین سیستم آموزشی در جهان است این کشور تقریبا دارای ۲۴۰ میلیون دانش آموز، بیش از ۱۵ میلیون معلم و حدود ۵۱۴ هزار مدرسه است.
از جمعیت ۲۴۰ میلیونی دانش آموزان چین حدود ۴۷ میلیون و ۱۴۰ هزار نفر در مهدکودک ها، ۱۰۶ میلیون نفر در دبستان و متوسطه اول (راهنمایی)، ۷۲ میلیون و ۴۱۰ هزار نفر در دبیرستان (متوسطه دوم) و حدود ۱۷ میلیون نفر هم در هنرستان ها مشغول به تحصیل هستند.
مدارس سراسر چین قرار است امسال به صورت حضوری برگزار شوند اما در حال حاضر مدارس استان سین کیانگ واقع در شمال به صورت آنلاین دایر شده اند و قرار است بعد از کنترل ویروس کرونا در این استان نیز مدارس به صورت حضوری دایر شوند.
مدارس در هنگ کنگ هم به عنوان یک منطقه اداری ویژه مدارس این کشور (چین) قرار است از ۲۳ سپتامبر (۲ مهر) بازگشایی شوند.
هنگ کنگ تا دو ماه پیش توانسته بود ویروس کرونا را به صورت کامل کنترل کند و حتی مدارس را زودتر از چین بازگشایی کرد، اما به دلیل شیوع دوباره این ویروس در این منطقه، مدارس بار دیگر تعطیل شدند.
اما در تایوان هم به عنوان منطقه دیگری از سرزمین پهناور چین، با توجه به اینکه ویروس کرونا زودتر از چین و هنگ کنگ کنترل شد و حتی می توان گفت ویروس در این منطقه آنطور که در سایر کشورها و مناطق شایع شد شیوع نیافت، مدارس جز در زمان محدودی اصلا تعطیل نشدند و روال عادی خود را سپری می کنند.
کنترل دمای بدن قبل از ورود به مدرسه، استفاده از ماسک تا پیش از ورود به کلاس ها، رعایت پروتکل های بهداشتی مانند فاصله اجتماعی، شستن دست ها با ضد عفونی و برخورداری مدارس و کلاس ها از وسایل ضد عفونی از جمله اقداماتی است که در مدارس چین انجام می شود.
بازگشایی مدارس در ژاپن، حضور سه روز در هفته دانش آموزان در مدارس
ژاپن دارای ۱۷.۵ میلیون دانش آموز است که از این تعداد حدود ۱۱ میلیون آنها در مهد کودک و ابتدایی تحصیل می کنند و بقیه هم در متوسطه اول و دوم مشغول به تحصیل هستند.
بسیاری از مدارس این کشور به رغم شیوع ویروس کرونا و عدم کنترل کامل آن از روز دوشنبه پیش به مرور شروع شده و قرار است تمام مدارس تا ۲۰ شهریور کاملا دایر شوند.
طبق برنامه قرار است مدارس ژاپن به صورت حضوری باشند هر چند مقامات می گویند تدابیر لازم برای بازگشت مدارس به تدریس آنلاین را اندیشیده اند.
در ژاپن هر مدرسه ای استراتژی و برنامه خاص خود را دارد اما به طور کلی دانش آموزان ژاپنی در روزهای متناوب و به صورت حضوری در کلاس ها شرکت می کنند به طوری که کلاس ها فقط تا نصف پر می شوند.
تعطیلات تابستانی مدارس در ژاپن امسال کوتاه تر بود تا کلاس هایی که در فصل بهار به علت شیوع ویروس کرونا لغو شدند، جبران شوند.
دانش آموزان ژاپنی معمولا در ماه اوت (۱۰ مرداد تا ۱۰ شهریور) تعطیل هستند اما وزارت آموزش ژاپن اعلام کرد که بیش از هزارو و ۷۰۰ شورای آموزشی محلی در سراسر کشور برای جبران زمان از دست رفته، امسال تعطیلات تابستانی را کوتاهتر کردند.
بازگشایی مدارس در کره جنوبی، فعالیت مدارس تابعی از میزان شیوع کرونا
کره جنوبی دارای ۱۱ میلیون دانش آموز است که سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر آنها در دبستان، ۴ میلیون در سطح متوسطه اول و سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آنها نیز در سطح متوسطه دوم مشغول به تحصیل هستند.
این کشور دارای ۲۰ هزار مدرسه است. مدارس در این کشور هم از ابتدای شهریور و برخی مدارس نواحی کم خطر و شهرهای کوچک از ۱۵ مرداد شروع شده اند، اما اعلام شده است تا ابتدای مهر ماه انتخاب شیوه حضوری یا آنلاین برای دانش آموزان اختیاری است و آنها می توانند یکی از این دو شیوه را تا این تاریخ انتخاب کنند.
مقامات وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده اند از دوم مهر، برای اینکه چه روشی را به صورت نهایی برای مدارس تصویب کنند تصمیم گیری می کنند آنها اعلام کرده اند تصمیم در مورد نحوه بازگشایی مدارس تابعی از وضعیت کنترل ویروس کرونا در کشور خواهد بود.
بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش کره جنوبی، چنانچه هشدار سطح سه اعمال شود، همه مدارس در سراسر کشور لازم است به آموزش از راه دور روی بیاورند. قرار است مدارس ابتدایی و راهنمایی با ظرفیت یک سوم و مدارس دبیرستان با ظرفیت دو سوم در هر کلاس دایر شوند.
بازگشایی مدارس در کره شمالی، همچنان نامعلوم
مدارس و دانشگاه های کره شمالی در کلیه مقاطع تحصیلی همچنان تعطیل است و تاریخ مشخصی هم برای بازگشایی آن اعلام نشده است با این حال پیونگ یانگ مدعی است که کرونا در این کشور شیوع پیدا نکرده است اما با هدف جلوگیری از شیوع، دولت این کشور ضمن بستن مرزها از ۸ ماه پیش، مدارس و دانشگاه ها را همچنان تعطیل نگه داشته است.
کره شمالی پیشتر شهر «کائه سونگ» در نقطه مرزی با کره جنوبی را به دلیل شناسایی یک مورد مشکوک به کرونا به مدت ۴۰ روز قرنطینه کرده بود.
آمار مشخصی از تعداد دانش آموزان و دانشجویان در حال تحصیل در این کشور در دست نیست این نوع آمارها در کره شمالی محرمانه بحساب می آیند.
مدارس مغولستان ترکیبی از حضوری و آنلاین
در مغولستان به عنوان کشوری که کمترین تعداد مبتلایان و جان باختگان کرونا را دارد، مدارس از روز اول سپتامبر (۱۱ شهریور) بازگشایی شده اند اما دانش آموزان مدارس فنی و حرفه ای از ۱۴ سپتامبر (۲۴ شهریور) در کلاس ها حاضر خواهند شد.
در این کشور دانش آموزان ۳ روز را در مدارس می گذرانند و به مدت دو روز در هفته هم دروس را به صورت آنلاین دنبال می کنند با این حال قرار است تصمیم نهایی در مورد وضعیت کلاس ها در این کشور بسته به عفونت ها در ماه اکتبر لحاظ شود.
این کشور آسیایی از ماه ژانویه سال جاری (دی ماه ۱۳۹۹) میلادی به عنوان بخشی از اقدامات جلوگیری از شیوع بیماری همه گیر کرونا تمام سازمان ها و نهادهای آموزشی را تعطیل کرده بود.
نظر شما