شهیدان «مومنی» پرچمی برای اقتدار ایران هستند

همدان- ایرنا- سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران همدان گفت: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب که هر شهید پرچمی برای استقلال و شرف این ملت است، شهیدان نورعلی، فتحعلی و رستگار مومنی نیز هر کدام پرچمی برای استقلال و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

احمد عباسیه‌بزرگی روز پنجشنبه در یادواره شهدای روستای طجر سامن ملایر اظهار داشت: شهیدان مومنی همانند دیگر شهدا از خطر هراسی به دل نداشتند و با شجاعت و دلیری مقابل دشمنان ایستادند و با نثار خون خود به شهادت رسیدند.

وی با تاکید بر اینکه راه و آرمان این شهیدان والامقام باید ادامه پیدا کند افزود: شهدا با فرمان ولایت قدم در راه شهادت گذاشتند و امروز عزت و اقتدار کشور به برکت امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و شهدا است.

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران همدان شهدا را هویت و شناسنامه ایران دانست و افزود: شهدا همواره خطوط قرمز انقلاب و اسلام را رعایت می‌کردند و هیچ‌گاه از پاسداری از انقلاب و نظام کوتاه نیامدند.

عباسیه‌بزرگی تاکید کرد: همه ما باید نسبت به حفظ دستاوردهای انقلاب تلاش کنیم و همواره خود را در مسیر شهدا قرار دهیم و مراقب توطئه و مکر دشمنان باشیم.

وی با بیان اینکه دشمنان به دنبال تفرقه‌افکنی و ایجاد اختلاف بین آحاد ملت ایران هستند ادامه داد: هر موفقیت و دستاوردی که امروز در کشور به‌دست آمده و هرچه در آینده به‌دست آوریم، به برکت خون جوانان شهید همچون سه برادر شهید مومنی است. 

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران همدان حفظ راه شهدا و پاسداری از خون شهدا را وظیفه مهم هر فرد دانست و گفت: طبق فرموده‌های رهبر معظم انقلاب، شهادت‌ها انقلاب ما را پابرجا و تضمین و ملت ما را آسیب‌ناپذیر کرده است.

عباسیه‌بزرگی با تاکید بر اینکه یاد شهیدان باید همواره در فضای جامعه زنده باشد اظهار داشت: بزرگداشت شهید یعنی اصالت بخشیدن به آن اهداف، تشویق به عمل و تقدیس ایثار شهیدان است که بنیاد شهید برای حفظ شهادت‌طلبی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در تلاش است.

یادواره شهیدان روستای طجر سامن ملایر

اخلاص شهید مومنی زبانزد بود

یکی از فرماندهان دفاع مقدس نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روستای طجر به‌ویژه شهیدان مومنی، به عملیات«شهیدان رجایی و باهنر» در سال ۱۳۶۰ اشاره کرد و گفت: گرمای شدید منطقه و نرسیدن آب در دشت قراویز، کمبود مهمّات، دست به دست هم دادند تا رزمی عاشورایی از سوی دلاورمردان استان همدان صورت گیرد.

محمد فتحی می‌آبادی بیان کرد: حدود یک سال از حمله وحشیانه دست نشانده استکبار، صدام بعثی به ایران اسلامی می‌گذشت که رزمندگان دلیر استان همدان و شهرستان ملایر، شجاعانه با کمترین امکانات لطمه‌های جبران‌ناپذیری به دشمن وارد کردند و تعدادی از آن‌ها عاشقانه به سوی یار شتافتند.

وی با اشاره به حاکم بودن شرایط سخت در این منطقه افزود: در نهایت برای رهایی از این حالت با تدبیر سردار شهید«حاج محمود شهبازی» فرمانده سپاه همدان و چند نفر از فرماندهان جبهه سرپل ذهاب و با هماهنگی ستاد فرماندهی کل سپاه و ارتش، مقرر شد عملیاتی در منطقه دشت ذهاب، قراویز و بازی‌دراز انجام گیرد.

این فرمانده هشت سال دفاع مقدس با بیان خاطراتی از شهید فتحعلی مومنی ادامه داد: به علت همزمانی این عملیات با هشتم شهریور و شهادت شهیدان رجایی و باهنر، سرانجام عملیات به پاس خون این شهیدان به نام آنها نام‌گذاری و زمان اجرای آن ۱۰ شهریور سال ۱۳۶۰ مقرر شد.

سرهنگ فتحی می‌آبادی گفت: با انجام این عملیات حماسی و کم‌نظیر تا مدت‌ها دشمن به لاک دفاعی فرو رفت و این افتخار بزرگ را رزمندگان استان همدان به تأسی از یاران امام حسین(ع) در این منطقه آفریدند و در این حماسه حسینی(ع) ۶۲ نفر از بهترین نیروهای سپاه و بسیج استان به شهادت رسیدند.

وی یادآور شد: سردار شهید«فتحعلی مومنی» از فرماندهان این عملیات بود که حرف‌های این شهید والامقام تاثیر زیادی روی رزمندگان داشت، چون هر آنچه به دیگران می‏‌گفت، اول خودش به آن عمل می‌کرد.

این همرزم شهید مومنی بیان کرد: اخلاص عجیب شهید مومنی موجب شده بود بچه‌ها با تمام وجود گوش به فرمان او باشند، در هنگام دعا و مناجات حالت خاص خود را داشت و سوز و حال دعای او هنگام خواندن آیات قرآن دیدنی بود و صبحگاه خواندن اشعار حماسی او در یاد همرزمان او زنده مانده است.

فتحی می‌آبادی گفت: وقتی برای آخرین بار قبل از عملیات در مقرّ یگان در شهر سر پل ذهاب در جمع بچه‌های رزمنده مشغول نوشتن وصیت‌نامه بودیم، گویی می‌‏دانست که شهید می‌شود، تمام سفارش‌های لازم را به همه نیروها کرد و گفت ما با یک دست قرآن و یک دست دیگر سلاح گرفته‌ایم و مبارزه می‌کنیم تا نسل‌های آینده ما را محکوم نکنند.

وی ادامه داد: شهید مومنی از من نیز خواست که گروه خونی‌اش را پشت شانه‌ها و بازویش بنویسم، وقتی نگاه کردم دیدم روی پاهایش هم گروه خونی‌اش را نوشته، وقتی از او علت را پرسیدم، گفت شاید خمپاره‌های دشمن هر کدام از این دست‌ها و پاها را با خود به جایی ببرد، نمی‌خواهم برای بچه‌های امدادگر و تعاون زحمت و دردسر ایجاد کنم.

فتحی می‌آبادی اظهار داشت: انقلاب اسلامی چنین فرزندان پاک و شایسته‌ای را در راه تکامل و خودباروری از دست داده و می‌دهد که این شهرستان قهرمان‌پرور نیز در این راه یک‌هزار و ۱۰۰ لاله پرپر تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

وی تاکید کرد: بر ما واجب است که راه این شهیدان را در سایه ایمان خالص و وحدت کلمه ادامه دهیم و به دیگر بازماندگان این عملیات بزرگ همچون برادران روح الله رسولی، رضا دماوندی، حاج محسن زمانی، داود نجاتی، سید مهدی حسینی نیز باید ادای احترام کنیم.

روستای طجر سامن ۱۴ شهید والامقام را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

شهید«فتحعلی مومنی» دهم شهریور ۱۳۶۰ در سر پل ذهاب، شهید«نورعلی مومنی» هشتم اردیبهشــت سال ۱۳۶۰ در سر پل ذهاب و شهید«رستگار مومنی» پانزدهم آبان ۱۳۶۱ وســط نیروهای عراقی و بر اثر اصابت ترکش به مقام والای شهادت نائل شدند که مزار سه برادر شهید در زادگاه‌شان گلزار شهدای روستای طجر سامن است.

شهید فتحعلی مومنی امسال به نام شهید شاخص شهرستان ملایر معرفی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha