روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان لارستان در گزارش روز پنجشنبه خود به نقل از محمد زرگری افزود: این عملیات در پهنه شماره ۲ و با نظارت کارشناس مرکز جهاد کشاورزی بخش جویم صورت گرفت.
به گفته وی، این طرح با هدف پیشآگاهی به منظور کنترل عوامل خسارتزای پنبه، تعیین زمان موثر سمپاشی و همچنین بررسی جمعیت آفات این محصول انجام شد.
مسوول واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لارستان بیان کرد: برای ردیابی کرمهای خاردار و قوزه پنبه، از ابتدای غنچه دهی در هر هکتار یک تله از نوع سطلی (فانل) نصب شد که تلهها در ارتفاع ۵۰ سانتیمتری بالاتر از تاج گیاه قرار میگیرد و همزمان با رشد محصول، نیاز به بالا بردن ارتفاع آنهاست.
زرگری اظهار داشت: پایش تلهها و شمارش تعداد حشرات شکار شده، ۲ بار در هفته انجام و سپس با تعیین اوج تراکم پرواز، زمان مناسب مبارزه با آفت در منطقه نام برده تعیین میشود.
وی، با بیان اینکه کرم خاردار یکی از مهمترین آفات پنبه است که با تغذیه از بذر و قطع الیاف پنبه خسارت زیادی به بار میآورد، گفت: لاروهای این آفت قبل از تشکیل قوزهها، از جوانههای انتهایی بوتهها تغذیه میکنند و پس از آن به گل و قوزههای جوان حمله کرده و باعث ریزش آنها میشوند و چنانچه قوزههای بزرگتر مورد حمله قرار گیرند، قوزه به طور کامل باز نمیشود و قسمت خسارت دیده قابل برداشت نیست.
زرگری ادامه داد: با توجه به اهمیت کاهش مصرف سموم، پرهیز از سمپاشی بیرویه و همچنین مقاومت برخی آفات نسبت به آفت کُشها، استفاده ازشیوههای غیرشیمیایی از طریق نصب تلههای فرمونی، روش مناسبی برای مقابله با آفت پنبه است.
حدود ۱۵ هزارهکتار از مزارع شهرستان لارستان به ویژه در بخش جویم به کشت پنبه اختصاص دارد.
یکپارچه سازی پلاکهای اراضی ملی شهرستان لارستان
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لارستان هم گفت: نشست کارگروه مشترک حل مشکلات اراضی و رفع تداخلات موجود در این زمینه، با حضور روسا و کارشناسان ادارات منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، ثبت اسناد و املاک و امور مالیاتی شهرستان لارستان برگزار شد.
منصور رضایی، با اشاه به یکپارچه سازی پلاکهای اراضی ملی در سامانه شبکه موقعیتیابی یکپارچه مالکیت (شمیم) اظهار داشت: با این اقدام و صدور اسناد تک برگ اراضی ملی در این شهرستان علاوه بر تثبیت دقیقتر و صحیحتر موقعیت املاک، از بسیاری از تداخلات و تعارضات موجود جلوگیری میشود و همچنین این امر نقش مهمی در حفاظت و صیانت از اراضی ملی خواهد داشت.
وی، با اشاره به حل مشکلات برخی پلاکها و تثبیت مالکیت دولت در چارچوب حدنگاری (کاداستر) و تجمیع پلاکها برای اجرای مقررات ماده ۲ و رفع تداخلات موجود افزود: در این زمینه هماهنگیهای لازم برای روند سریع این موضوع از طریق سامانه "شمیم" انجام شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لارستان، با تشریح دستورالعمل آییننامه اجرایی ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید (رفع تداخلات اراضی ملی، دولتی و اشخاص) گفت: این اداره در چارچوب ضوابط، مقررات و شرح وظایف قانونی، آمادگی خود را برای همکاری و انجام اقدامات لازم در این زمینه اعلام میدارد.
رضایی، همچنین بر لزوم دقت و هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی در این مورد تاکید و بیان کرد: اجرای قانون رفع تداخلات اراضی منابع طبیعی و اشخاص از اهمیت زیادی برخوردار است و باید نشستهای کارگروهها در این حوزه فعالتر شود.
از مجموع بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی درشهرستان لارستان، حدود ۹۰ درصد آنها منابع ملی است.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
نظر شما