به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، این نشریه در گزارشی نوشت: "اگر "ایوان دوکه" رئیس جمهور کلمبیا ادعای اخیر خود را مبنی بر آن که ونزوئلا قویاً به دنبال خرید موشک های میانبرد و دوربرد از ایران است، هر سال مطرح می کردد، این موضوع قطعا مهم ترین سرخط اخبار آمریکا قرار می گرفت؛ اما از آنجا که سال ۲۰۲۰، سالی عادی نیست و گذشته از همه گیری بیماری کرونا، سال انتخاباتی در آمریکا هم هست و ذهن بیشتر آمریکایی ها درگیر سیاست داخلی کشورشان است، همچنین به دلیل خیزش های جاری اجتماعی، یعنی همان اعتراضات ضدّنژادپرستی، دشمنان خارجی آمریکا و مشخصا ایران و ونزوئلا به تحولات داخلی آمریکا توجه کرده و به این تحولات به عنوان فرصتی برای تامین منافع خود چشم دوخته اند.
این لحظه مهم برای آنها، احتمالا در ۱۸ اکتبر از راه خواهد رسید، یعنی روزی که قرار است تحریم های تسلیحاتی ۱۳ ساله بین المللی علیه ایران پایان یابد.
دولت ترامپ این لحظه را پیش بینی کرده بود، اما در شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید این تحریم ها ناکام ماند و اکنون خواستار اجرای مکانیسم ماشه، یعنی بند برجام موسوم به "اسنپ بک" است تا بتواند تحریم های قبل از برجام علیه ایران را به حالت اول برگرداند.
در شرایطی که نبرد حقوقی در شورای امنیت سازمان ملل ادامه دارد، ایران با نشان دادن چراغ سبز درخصوص احتمال انتقال سلاح به ونزوئلا در نیم کره غربی جهان که نیکولاس مادورو رئیس جمهوری آن است، در حال شکل دهی به چالشی استراتژیک در برابر آمریکا برای جلوگیری از تحریم های ادعایی است".
نشریه هیل در ادامه بدون اشاره به نقش آمریکا در حمایت از مخالفان ونزوئلا و تلاش برای کودتا علیه کاراکاس، در سیاه نمایی پرهیاهوی آشکاری از دولت مادورو به عنوان مسئول "بدترین بحران انسانی تاریخ نوین آمریکای لاتین" یاد کرد و نوشت: "مردم ونزوئلا، به رغم نشستن روی بزرگترین ذخایر نفتی جهان، از کمبود مواد غذایی، دارو و حتی سوخت رنج می برند".
این رسانه آمریکایی در ادامه چنین استنتاج کرده است که ایران از بحران سوخت در ونزوئلا به عنوان فرصتی برای آزمودن راهبرد مقاومت در برابر تحریم ها استفاده کرده است و با بی اعتنایی به تحریم های آمریکا، به ونزوئلا پروازهایی انجام داده و حتی سازمان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به ونزوئلا کشتی اعزام کرده و چندین تکنسین نیز از شرکت ملی پتروشیمی ایران به ونزوئلا سفر کرده اند.
نشریه هیل با ادعای آن که حضور ایران در ونزوئلا تازگی ندارد، افزود: ایرانیان دست کم در مدت ۱۵ سال گذشته از طریق طرح های مختلف نظامی با مشارکت صنایع دفاعی ونزوئلا (CAVIM)، در حال ساختن شبکه ای برای تولید تسلیحات در آن کشور بوده اند. با این وجود دولت ایران در سال ۲۰۲۰ حضور نظامی ایران خود را از سایه خارج و آنرا علنی کرد تا به وجود خود در ونزوئلا مشروعیت بخشد.
ایران به تازگی با ارسال سوخت، مواد غذایی و تکنسین و حتی گشایش نخستین فروشگاه بزرگ در کاراکاس – پایتخت ونزوئلا – شبکه ای در ونزوئلا ایجاد کرد که زمانی مخفی عمل می کرد اما امروزه از این طریق هدایت فعالیت های خارجی خود را در این کشور آشکار کرده است.
نشریه هیل در ادامه یادآور شد: ایران می گوید این صرفا حمایت از یک کشور شریک است. اما در حقیقت این آزمون اولیه برای تحولاتی است که قرار است پس از رفع تحریم های تسلیحاتی ایران رخ دهد.
این نشریه آمریکایی تصریح کرد: ایران در تابستان امسال با ارسال چند کشتی حامل سوخت به ونزوئلا، پاسخ آمریکا و واکنش جامعه جهانی را به نقض آشکار تحریم ها آزمود. این درحالی است که دولت مادورو نیز که تحت تحریم های جهانی قرار دارد، این محموله را با تبلیغات فراوان پذیرفت.
با این وجود، آمریکا طی ادعایی از توقیف محموله سوخت چهار کشتی دیگر خبر داد که جمهوری اسلامی ایران این ادعا را رد و تاکید کرد محموله هایی که توقیف شده اند، به ایران تعلق ندارند.
نشریه هیل با اشاره به تحریم های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا افزود: دو کشور ایران و ونزوئلا که امسال غالبا طی قرائتی مشترک خود را قربانی تحریم های ناعادلانه آمریکا معرفی می کنند، تاکید دارند که با هم علیه فشار حداکثری آمریکا و تحریم های یک جانبه آن مقابله خواهند کرد.
هیل می نویسد: ایران احتمالا با تلاش برای ارسال موشک های میان برد و دوربرد به ونزوئلا قصد دارد در برابر اقدامات ایذایی و ادامه تحریم ها آمریکا علیه ایران، چالش جدیدی را با آمریکا در سازمان ملل مدیریت و تشدید کند، اقدامی که مادورو از آن به عنوان "ایده مطلوب" یاد کرده بود. چون محاسبه دولتمردان دو کشور بر این امر مبتنی است تا بتوانند رئیس جمهوری ترامپ و آمریکا را در شرایطی دشوار قرار دهند.
پیش از این، پنج فروند کشتی نفتکش «فورچون»، «فارست»، «فاکسون»، «پتونیا» و «کلاول» حامل سوخت ایران محموله خود را به ونزوئلا تحویل داده بودند.
«نیکولاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا ضمن قدردانی از حمایتهای ایران، تأکید کرد: کاراکاس و تهران هر دو خواهان صلح هستند. ما حق دارند آزادانه با یکدیگر تجارت کنند.
نظر شما