به گزارش ایرنا، اواسط ماه مارس بود که هشدار شیوع گسترده کرونا در آمریکا صادر شد و همه ایالتها تصمیم گرفتند که فعالیتهای اجتماعی و حتی اقتصادی را تعطیل کنند. در این زمینه، مدارس و دانشگاهها نخستین اماکن شلوغی بودند که به صورت حضوری تعطیل شدند و کار آموزش، به صورت تمام وقت مجازی، پیگیری شد.
هرچند که تلاش شد در کوتاهترین زمان نرم افزارهای لازم طراحی شود و کار آموزش ادامه یابد اما به دلیل اینکه مشخص نبود تا چه زمانی قرار است مدارس به صورت غیرحضوری فعالیت کنند، تصمیم قطعی درباره چگونگی ادامه سال تحصیلی اتخاذ نشده بود که در ۲ ماه مانده به اتمام سال تحصیلی، سازماندهی بهتری پیدا کرد و کلاسهای غیرحضوری با جدیت بیشتری پیگیری شد.این وضعیت برای کلاسهای تابستانی هم تداوم یافت اما اواخر ماه ژوئن توصیه شد که اولویت برای سال جدید تحصیلی، آموزش حضوری است چرا که با آموزش حضوری چرخه اقتصادی هم به گردش درخواهد آمد. بسیاری از خانوادهها که مشکل نگهداری و آموزش غیرحضوری کودکان را داشتند و باید به سرکار می رفتند، آرام خواهند گرفت و فعالیتها در کشور تا حدودی عادی خواهد شد.
چگونگی تصمیمگیری برای سال تحصیلی جدید
در آمریکا اگرچه چارچوب کلی توسط وزارت آموزش تعیین میشود اما تصمیمگیری نهایی به عهده فرمانداران ایالت و همچنین بخش آموزشی آنها است و در نهایت هر مدرسه در تعامل بسیار نزدیک با انجمن اولیا که در واقع تصمیمگیر اصلی هستند، تعیین میکنند که سال تحصیلی ۲۰-۲۱ چگونه برگزار شود. به همین منظور انجمن اولیای مدارس پس از تشکیل کمیتههای فنی لازم و برنامهریزی، چند نشست مجازی با والدین دانشآموزان برگزار کردند و تمام موارد مربوط به حالتهای آموزشی، شرایط و پیشنیازهای آن را برشمردند. پس از آن، والدین هستند که روش مناسب برای فرزندشان را برمیگزینند.
در حال حاضر سه نوع آموزش مطرح است که ۲ نوع آن به صورت عملی قرار است اجرا شود. شیوه نخست، حضور تمام وقت همه دانشآموزان در مدرسه است به این معنا که پنج روز کاری را به مدرسه بروند.
شیوه دوم، یک شیوه ترکیبی است به گونهای که دانشآموزان به ۲ گروه تقسیم میشوند، هر گروه تنها ۲ روز در هفته را در مدرسه میگذراند و مابقی ایام را به صورت مجازی در کلاس حضور خواهند یافت.
شیوه سوم به صورت تمام آنلاین و غیرحضوری است که در این حالت، دانشآموز به هیچ وجه در مدرسه حاضر نمیشود اما همپای مابقی دانشآموزان به صورت آنلاین و در همان ساعت، کلاس را دنبال می کند و در فعالیتهای کلاسی حضور خواهد داشت.
با توجه به شرایط فعلی آمریکا که بالاترین نرخ ابتلا به کرونا را دارد، شیوه نخست تقریبا به طور عملی از دستور خارج شده است و تنها ۲ شیوه دیگر اجرا خواهد شد. در تعریف فوق، دانشآموزان چهار روز را در گروههای مجزا در مدرسه خواهند بود و یک روز هم برای ضد عفونی در نظر گرفته شده است.
همچنین در روش ترکیبی، دانشآموزان از ۲ بخش کتاب و کتاب کار و همچنین لوازم التحریر برخوردار خواهند بود که بخشی از آن در مدرسه و بخشی از آن در منزل خواهد ماند و دانشآموز آنها را جابجا نخواهد کرد. دانش آموزان ملزم به ماسک زدن هستند که به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
آنها همچنین ناهار خود را در روی میز درسی خود خواهند خورد و دیگر به سالن غذاخوری نمیروند، زمینهای بازی و سایر فضاهای مشترک هم در صورت امکان بسته خواهند شد. هرچند که فعالیت ورزشی و هنری برای مدارس اهمیت زیادی دارد.
هر روز هم فرمی باید از وضعیت سلامتی دانشآموز تکمیل و به مدرسه ارائه شود، ضمن اینکه در هنگام ورود همه دانشآموزان و کارکنان و معلمان تب سنجی میشوند و در صورتی که علائم بیماری داشته باشند، برای ۱۴ روز اجازه حضور در مدرسه نخواهند داشت و باید غیرحضوری پیگیری کنند.
با این حال، گزارشهای منتشر شده حکایت از آن دارد که تعداد متقاضیان آموزش از راه دور در حال افزایش است. تقریبا ۳۷ درصد خانوادههای شهر نیویورک از کلاسهای حضوری انصراف دادهاند. همچنین صدها منطقه دیگر از جمله سن دیگو ، لسآنجلس، نیوارک، نشویل، آتلانتا، هوستون، دالاس، سانفرانسیسکو، آرلینگتون، ویرجینیا، اوکلند و کالیفرنیا هم گفتهاند که آنها قصد دارند سال تحصیلی را از راه دور آغاز کنند.
۵۶.۴ میلیون دانشآموز در آمریکا
طبق آمار منتشر شده، در سال تحصیلی ۲۰-۲۱ آمریکا، حدود ۵۶.۴ میلیون دانشآموز در مقطع پیش دبستانی تا دبیرستان ثبت نام کردهاند. از این تعداد، ۵۰.۷ میلیون نفر در مدارس عمومی و ۵.۷ میلیون نفر هم در مدارس خصوصی مشغول به تحصیل خواهند بود.
دانشآموزان آمریکا بر اساس نژاد هم به این صورت تقسیم بندی میشوند: ۲۳.۴ میلیون سفید پوست، ۱۴ میلیون آمریکای لاتینتبار، ۷.۶ میلیون سیاهپوست، ۲.۸ میلیون آسیاییتبار، ۲.۳ میلیون دارای نژاد مرکب، ۰.۵ میلیون نفر هندیتبار و ۰.۲ میلیون نفر هم از کشورهای جزایر اقیانوس آرام.
اگرچه در بیشتر ایالتهای آمریکا مدارس از هفته دیگر به طور رسمی آغاز به کار خواهند کرد اما در برخی ایالتها همچون جورجیا، ایندیانا، لوئیزیانا، میسیسیپی و تنسی کلاسهای حضوری را از حدود یک ماه گذشته آغاز کردهاند هرچند که برخی از مدارس پس از بازگشایی و شیوع کرونا در آنها به طور موقت تعطیل شدند. در یک شهر جورجیا که کلاسها را از ۳ اوت از سر گرفت، بیش از ۹۰۰ دانشآموز و کارمند در معرض خطر قرار گرفتند و مجبور شدند خود را قرنطینه کنند.
تعدادی از ایالتهای دیگر همچون نیوجرسی و کنتیکت هم اعلام کردهاند کلاسهای پاییز را به صورت حضوری از سر خواهند گرفت. اندرو کوومو فرماندار نیویورک هم در هفتم اوت گفت میزان ابتلا در سراسر ایالت به اندازه کافی پایین است که همه مناطق بتوانند در پاییز دوباره بازگشایی شوند.
اگرچه نیویورک کانون شیوع ویروس کرونا در آمریکا در فصل بهار بود، اما این ایالت تا حد زیادی موفق به کاهش تعداد مبتلایان شده است و کارشناسان بهداشت میگویند نیویورک ممکن است یکی از معدود ایالتهایی باشد که میتواند با خیال راحت مدارس را بازگشایی کند.
با این حال، در شهر نیویورک بحث در مورد بازگشایی مدارس بسیار شدید بوده است و روز سه شنبه، بیل دو بلاسیو شهردار نیویورک اعلام کرد که این شهر شروع سال تحصیلی خود را ۱۰ روز تا ۲۱ سپتامبر به تاخیر میاندازد تا فرصت بیشتری به معلمان و مدارس برای آماده سازی داده شود.
علاوه بر نیویورک، فلوریدا و تگزاس به عنوان دو کانون دیگر کرونا در آمریکا که البته در اختیار جمهوریخواهان هم قرار دارند، اعلام کردهاند که مدارس در پاییز بازگشایی خواهد شد هرچند برخی از مناطق آن برای یاددگیری راه دور هم انعطاف به خرج دادهاند.
اختلاف ترامپ با مدارس
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هم بارها و بارها خواستار بازگشایی کامل مدارس شده و تهدید کرده است که بودجه فدرال را برای مدارسی که این کار را نمیکنند، قطع خواهد کرد. اگرچه بسیاری اظهار داشتند که توانایی وی در انجام این کار محدود است اما او در یک یادداشت توئیتری نوشت: "در آلمان، دانمارک، نروژ، سوئد و بسیاری از کشورها، مدارس بدون هیچ مشکلی باز میشوند." با این حال بسیاری به او یادآور شدهاند که بیشتر این کشورها فقط پس از کنترل شیوع بیماری، مدارس را بازگشایی کردند.
منظور ترامپ بر اساس آنچه که بتسی دیووس وزیر آموزش و کایلی مکانانی سخنگوی کاخ سفید گفتهاند، حضور همه دانشآموزان به صورت همزمان و در طول هفته است.
مشکلات بهداشتی برای دانشآموزان و معلمان
در حالیکه کارشناسان بهداشتی آمریکا از جمله دکتر آنتونی فاوچی تاکید کردهاند کودکان در برابر کرونا مصونیت ندارند و میتوانند هم خود مبتلا شوند و هم این بیماری را منتقل کنند.
تحمل ماسک در طول مدت حضور در مدرسه، شستوشوی مداوم دستها، رعایت فاصله اجتماعی در فعالیتهای کلاسی و ورزشی، مشکلاتی است که برای کودکان به ویژه در سنین دبستان بسیار مشکل خواهد بود و حتی برخی از کارشناسان هشدار دادهاند مصرف طولانی مدت ماسک میتواند باعث حساسیتهای دیگر ریوی شود.
از دیگر خطرات مطرح برای بازگشایی مدارس در آمریکا، احتمال ابتلای معلمان و کارکنان مدارس است به گونهای که گفته میشود تقریبا یک سوم معلمان مدارس دولتی بالای ۵۰ سال، سن دارند و این مساله میتواند سلامتی آنها را در خطر قرار دهد.
در این زمینه توصیه مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا توصیه کرده است تماس نزدیک بزرگسالان در مدارس با دانشآموزان به حداقل برسد و حتما فاصله حداقل ۲ متر را رعایت کنند.
آنها همچنین توصیه کردهاند در اتوبوسهای سرویس مدارس، در هر ردیف صندلی یک نفر بنشیند. هرچند در عمل ممکن است چنین فرضیههایی اجرا نشود چرا که ممکن است تعداد دانشآموزان زیاد باشد و سرویس مدرسه هم نمیتواند در چند نوبت مسیر منزل دانشآموزان تا مدرسه را بپیماید. از این رو، در برخی شهرها یا ایالتها فاصله ۲ متر را به یک متر کاهش دادهاند و تاکید دارند که حتی در مدارس هم حداقل یک متر رعایت شود.
اگرچه مدارس خود را برای پذیرش حضوری پاره وقت دانشآموزان آماده میکنند اما در نظرسنجیهای انجام شده، ۶۰ درصد والدین ترجیح میدهند مدارس به دلیل خطرات بهداشتی، کلاسهای حضوری را به تعویق بیندازند.
از مباحث دیگر مطرح در آمریکا تامین بودجه برای کارکنان و ملزومات مدارس است که در صورت بازگشایی به ۲۴۵ میلیارد دلار نیاز دارند، در حالیکه دولت فدرال تا کنون ۱۳.۵ میلیارد دلار برای آموزش کودکستان تا دبیرستان اختصاص داده است. بر این اساس، انجمن ملی آموزش آمریکا تخمین زده است بدون کمک دولت فدرال، ۱.۹ میلیون نفر در سیستم آموزشی شغل خود را از دست خواهند داد.
آمریکا در حال حاضر بیش از ۶ میلیون و ۱۵۱ هزار نفر مبتلای به کووید-۱۹ را شناسایی کرده و بیش از ۱۸۶ هزار نفر هم جان خود را در اثر این بیماری از دست دادهاند. این ارقام، آمریکا را به رتبه نخست مبتلایان و مرگومیر ناشی از کرونا در جهان تبدیل کرده است.
نظر شما