به گزارش روزشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تهران «حمیدرضا صالحی» افزود: به نظر میرسد، دولت به موجب طرح برق امید، قصد دارد از بخشی از درآمد خود صرفنظر کند تا قیمت برق را در بخشهای دیگر به سمت واقعیسازی سوق دهد.
وی ادامه داد: طرح «برق امید» برای حدود ۸.۵ میلیون خانوار که برق کمتری مصرف میکنند، اجرا میشود و ممکن است خانوارهایی را که برق بیشتری مصرف میکنند، ترغیب کند که برای برخورداری از مزایای این طرح مصرف خود را کاهش دهند. این الگویی است که در برخی کشورها از جمله ترکیه نیز برای دهکهای پایین جامعه در نظر گرفته شده و اجرا میشود.
صالحی گفت: «بازار انرژی نیازمند ساماندهی است» ایران با ۸۳ هزار مگاوات نیروگاه نصب شده، از بزرگترین تولیدکنندگان برق در منطقه است. پیک مصرف در کشور ما به ۶۰ هزار مگا وات میرسد. یکسوم مصرف برق در بخش مسکونی رخ میدهد، یکسوم در بخش صنعت و یکسوم نیز در بخش تجاری و اداری مصرف می شود و طرح برق امید مصرف برق در بخش مسکونی را هدف قرار داده است.
عضو هیات مدیره سندیکای برق ادامه داد: این ۸.۵ میلیون خانوار، سهم بالایی در درآمد دولت ندارند و به نظر میرسد، دولت از درآمد خود در این بخش صرفنظر کرده تا قیمت برق را در بخشهای دیگر به سمت واقعیسازی سوق دهد. اگر این طرح روی مصرف برق در دهکهای بالاتر اثر بگذارد و شدت مصرف را در این طبقه کاهش دهد، دولت را تا حدودی به اهدافش نزدیک کرده است.
صالحی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت بورس انرژی برای واقعیسازی قیمت برق مکمل طرح برق امید خواهد بود، افزود: مقرر شده است، برای مصارف بیش از ۵ مگاوات در صنعت، قیمت برق در بورس انرژی تعیین شده و این مصارف از حیطه قیمتگذاری وزارت نیرو خارج شود. به این ترتیب که نیروگاههای برق بخش خصوصی در تعامل با مصرفکنندگان بیش از ۵ مگاوات بر اساس عرضه و تقاضا کشف قیمت کنند. این روش به واقعیسازی قیمت برق کمک میکند. در واقع بورس انرژی، یکی از ابزارهای واقعیسازی نرخ برق خواهد بود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با تاکید بر اینکه صنعت برق یک صنعت زیرساختی است و نباید آسیب ببیند، ادامه داد: صنعت برق در ایران در حال گذار از نرخ یارانهای به سمت نرخ واقعی است و این مرحله ممکن است چند سال به طول بیانجامد.
نظر شما