آیت‌الله نوری همدانی: حوزه علمیه خواهران از ثمرات انقلاب است

قم – ایرنا – آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید گفت: حوزه علمیه خواهران و جامعه الزهرا(س) از ثمرات انقلاب هستند که با درخشش و سعی و کوشش خود توانستند انقلاب اسلامی را از جهت توجه به بانوان روشن بسازند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، وی روز یکشنبه با صدور پیامی در آیین بازگشایی سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه خواهران در جامعه الزهرا(س) تاکید کرد:  در سراسر کشور تعداد ۵۰۰ مدرسه برای طلاب خواهر و از طرفی در شهر قم جامعه الزهرا(س) با درخشندگی خاص خود از ثمرات مهم انقلاب است.

وی در ادامه پیام خود تفقه در دین را کار حوزه‌های علمیه اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: اسلام در تعادل سازی خود برای گروه‌های مختلف به‌عنوان فقها و تفقه در دین توجه دارد، ‌ از طرفی باید مباحث پیغمبر خدا(ص) و ائمه(ع) را حفظ و از سوی دیگر تبیین کنند و همچنین آن‌ها را منتشر سازند که در سطح بالا ازلحاظ علمی فقها، تفقه در دین دارند.

وی بابیان اینکه اسلام عنایت فراوان به کسانی دارد که در دین تفقه می‌کنند و اسلام را با همه ابعادش به‌درستی می‌شناسند، افزود: کسی که درراه طلب علم گام برمی‌دارد، ۷۰ هزار فرشته الهی او را بدرقه می‌کنند و ملائکه و فرشتگان الهی پر و بال خود را زیر پای طالبان دین می‌گسترانند و خداوند دوست دارد کسانی که درراه علم گام برمی‌دارند و اگر کسی در این راه بمیرد شهید درراه خدا محسوب می‌شود.

پیام حاکی است: کسانی که می‌خواهند درراه دین گام بردارند باید چند اصل را در نظر بگیرند که نخستین مورد اخلاص است و روایات فراوانی در این زمینه بیان می‌شود؛ دومین اصل این است که افراد در این راه نباید سستی کنند و باید با جدیت گام بردارند.

آیت‌الله نوری همدانی اظهار داشت: سومین اصل این است که باید باهمت بلند گام برداشت و نباید به مقدار پایین از علم قناعت کرد.

وی گفت: چهارمین اصل این است که باید ازنظر ادبیات کامل بود زیرا ادبیات، پایه است بنابراین طلبه باید در این زمینه قوی باشد.

این مرجع تقلید بابیان اینکه پنجمین اصل این است که انسان باید با خداوند ارتباط خاص داشته باشد، افزود: علمای بزرگ همیشه تاکید کرده‌اند که طلاب باید نماز شب بخوانند زیرا موجب ایجاد نورانیت در دل می‌شود.

آیت‌الله نوری همدانی تاکید کرد: باید با رجال یعنی کسانی که روایات را نقل کرده‌اند که شامل ۱۴ هزار راوی می‌شود که در علم رجال ذکرشده، آشنایی کامل داشت و در علم رجال زنان فراوانی داریم اما بعداً جریانی به وجود آمد که زنان را کنار زدند و این نقشه دشمنان اسلام بود.

وی بابیان اینکه حوزه‌های علمیه خواهران و برادران باید دارای توکل و توجه به خداوند باشند، افزود: اخلاق یکی از اصولی است که باید طلاب موردتوجه قرار دهند و باید ازنظر اخلاق چنان شایسته باشند که مردم از آن‌ها یاد بگیرند، همچنین باید در کنار مردم باشند و به مردم به‌اندازه قدرت خود خدمت انجام دهند.

سال تحصیلی در ۵۰۰ مدرسه علمیه خواهران آغاز شد

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران نیز در این آیین از آغاز سال تحصیلی در ۵۰۰ مدرسه علمیه خواهران در سراسر کشور خبر داد و گفت: فعالیت‌های حوزه علمیه خواهران در سطح دو با یک رشته، در سطح سه با ۱۶ رشته و در سطح چهار با ۵ رشته تحصیلی با همکاری همه مدارس در سطح کشور آغاز می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالکریم بهجت پور بابیان اینکه از بهمن گذشته وارد شرایطی شدیم که به گونه دیگری رقم خورد و نظام آموزش حضوری در فضای مجازی و به شکل غیرحضوری انجام شد، افزود: فرزندان شما در حوزه‌های علمیه، اساتید محترم و کادر مدارس و استان‌ها و ستادهای مرکزی به‌سرعت تلاش کردند که حوزه علمیه از مسیر درس و بحث فاصله نگیرد و با مشارکت ۹۷ درصد اساتید و رساندن صد درصد سرفصل‌ها در زمان مناسب امتحانات برگزار شد.

وی بابیان اینکه با همه مشکلاتی که تبدیل تدریس حضوری به مجازی ایجاد کرد ثبت‌نام‌ها ۶ درصد بیشتر از سال گذشته انجام شد، خاطرنشان کرد: برای امسال هم با مشورت‌های فراوانی که صورت گرفته است تلاش شد که تدابیری آرام‌بخش برای تحصیل طلاب و حضور اساتید محترم تدبیر شود.

بهجت پور با اشاره به اینکه بنابراین است که آموزش به‌صورت ترکیبی باشد، خاطرنشان کرد: اساتید به‌صورت برخط در سامانه مدرس آموزش خود را آغاز می‌کنند و ضبط برنامه برای طلابی که دچار مشکل باشند در همین سامانه مدرس تدبیر شده است که طلاب بتوانند فضای طرفینی را با استاد داشته باشند و تلاشمان بر این است که با کمک این سامانه بتوانیم سال تحصیلی خوبی را رقم بزنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران بابیان اینکه بخشی از آموزش‌ها حضوری و بخشی برخط خواهد بود، افزود: تاکنون ۸۵ درصد اساتید کشور آموزش  سامانه مدرس را دریافت کرده‌اند و ضریب نفوذمان در سطح طلبه‌ها به ۳۰ درصد رسیده است  و برای بخشی از طلاب که امکانات استفاده از آموزش مجازی را ندارد تمهیدات دیگری صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه از ۲۸ استانی خواهش داریم که به بخشنامه‌ها کاملا عمل کنند، افزود: به دلیل شرایط ویژه چاره‌ای نداریم که با کمک هم از این شرایط عبور کنیم، در این شرایط و چند ماه گذشته نشان داده شد که جامعه الزهرا و حوزه‌های علمیه تاب‌آوری بالایی دارند که می‌تواند از این شرایط عبور کنند و علم‌آموزی را حفظ کنند.

۲۱۰۰ طلبه جدید در جامعه الزهرا(س)‌ پذیرش شدند

مدیر جامعه الزهرا(س) نیز با اشاره به پذیرش ۲۱۰۰ طلبه جدید در جامعه الزهرا(س)‌گفت: این نهاد مدنی از ۲۲ هزار طلبه از بیش از ۵۰ کشور در بخش حضوری با ۱۷ رشته تحصیلی و در بخش مجازی با ۷ رشته در سطوح دو و سه و چهار میزبانی می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمود مدنی با تاکید بر اینکه سه رشته جدید امسال در جامعه الزهرا برنامه‌ریزی‌شده است، خاطرنشان کرد: ده‌ها رشته دیگر هم در انتظار هستند که با تصویب شورای سیاست‌گذاری اجرایی شوند و به فعالیت‌های علمی گستره بیشتری ببخشیم.

وی با تاکید بر دستورات شورای سیاست‌گذاری به نکاتی اشاره کرد و گفت: تعمیق بخشیدن به مسیر تعلیم و تعلم یکی از این نکات است که با غیرحضوری شدن آموزش‌ها خیلی از فرصت‌ها ازدست‌رفته‌اند اما با لطف خداوند متعال هدف این است که در مسیر آموزش مجازی کم نگذاریم کلاس‌هایی که در سال گذشته آفلاین برگزار شد این ترم آنلاین برگزار خواهد شد.

وی از کنترل دائمی اساتید از وضعیت طلاب خبر داد و گفت: به مشکلات طلاب در محیط خانواده توجه داریم،‌ درعین‌حال در ضوابط علمی و معیارهای دانشی خودمان هم کوتاه نخواهیم آمد.

مدنی با تاکید بر استمرار مهارت‌آموزی طلاب خواهر افزود: مسیری را در تربیت مترجم، پژوهشگر و تدوینگر و مبلغ و مهارت‌های دیگر شروع کرده‌ایم و در این مسیر همچنان پیش خواهیم رفت و نمی‌گذاریم که در آن خللی رخ بدهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha