۱۶ شهریور ۱۳۹۹، ۱۹:۳۵
کد خبرنگار: 1375
کد خبر: 84029232
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

آب‌ منطقه‌ای سمیرم ۱۲ میلیارد ریال طلبکار است

۱۶ شهریور ۱۳۹۹، ۱۹:۳۵
کد خبر: 84029232
آب‌ منطقه‌ای سمیرم ۱۲ میلیارد ریال طلبکار است

اصفهان- ایرنا- مدیر امور آب‌ منطقه‌ای سمیرم گفت: بهره‌برداران و شرکت‌های تعاونی و محلی بخش کشاورزی افزون بر ۱۲ میلیارد ریال به این شرکت بدهکارند.

روح‌الله اکبری روز یکشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب در فرمانداری سمیرم اظهارداشت: این دیون از حدود یک دهه گذشته تا به امروز محاسبه شده و هنوز پرداخت نشده است.

وی خاطرنشان کرد: جلسه‌ها و مکاتبه‌های متعددی برای تعیین نرخ آب‌ بهای هر چهار بخش سمیرم برگزار شده و شرکت آب منطقه‌ای همواره حداقل قیمت‌ها را تعیین و تصویب کرده است.

به گفته مدیر امور آب منطقه‌ای سمیرم، حدود یک میلیارد و ۲۲۶ میلیون تومان از این دیون مربوط به باغ‌ها و بهره‌برداران بخش پادنای بزرگ در جنوب سمیرم است.

اکبری منابع آبی پادنا را رودها و رودخانه‌ها و بهتر از دیگر بخش های سمیرم عنوان کرد و گفت: حجم آب رودخانه‌های این بخش ۹ میلیون متر مکعب و حجم توزیع آب در سال گذشته افزون بر هفت میلیون متر مکعب بود.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های متعدد پیرامون تعرفه و تعیین نرخ آب‌بها، تصریح کرد: مقرر شد کارشناسانی از وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و دیگر سازمان‌های مرتبط درباره اعداد و ارقام آب بها بحث و تبادل نظر کرده و نرخ را مشخص کنند.

مدیر آب منطقه ای سمیرم ادامه داد: تولید محصول در هر هکتار از سال های ۹۴ تا ۹۸ و سطح زیر کشت از طرف نهادهای مرتبط کشاورزی به آب منطقه‌ای ارسال شده تا بعد از انجام محاسبات، قیمت و نرخ آب بها اعلام شود.

اکبری در ادامه با تکید بر اینکه طرح سیمای آب این شهرستان بسیاری از مشکلات و نیازهای آماری این بخش گسترده و حیاتی را مرتفع کرده است، ادامه داد: تهیه این نقشه راه در مرحله اول باعث شد بسیاری از مشکلات و آمار و ارقام منابع آب منطقه، نیازسنجی در بخش های باغ، صنعت، زراعت، گردشگری و سایر بخش ها شناسایی و به تفکیک مشخص شوند.

مدیر دفتر طرح‌های تحقیقاتی شرکت آب‌منطقه‌ای استان اصفهان در ادامه اظهار داشت: شورای اقتصاد انواع محصولات کشاورزی را برای تعیین نرخ آب بها به آب منطقه‌ای اعلام می کند.

رضا رجبی تصریح کرد: اگر نوع محصولی را این شورا به ما اعلام نکند از جهاد کشاورزی می‌گیریم و یا با بازدیدهای میدانی از باغ‌ها و میدان‌های میوه و تره‌بار پیگیری می‌کنیم.

به گفته وی، امروزه سه شبکه مدرن، سنتی و نیمه مدرن در موضوع آبیاری داریم و طبق فرمولی آب‌بها در هر هکتار را با ضریب شبکه، قیمت و عملکرد محصول در هر هکتار مشخص می‌کنیم.

احمد تیموری، مدیر جهادکشاورزی سمیرم در ادامه عدالت در توزیع آب را مهمترین خواسته کشاورزان و باغداران دانست و افزود: معیار و مبنای توزیع آب باید شفاف و مشخص باشد ضمن اینکه اولویت‌ها در تقسیم آب به باغداران با سابقه یا نوع کشت‌های بهاره و پاییزه نیز در تقسیم و توزیع آب اهمیت دارد.

شهرستان سمیرم دارای رودخانه های متعدد از جمله حسین آباد، ماربر و شمس آباد، سه سد حنا، قرقاچ و کمانه،چهار محدوده مطالعاتی(دشت) قبر کیخا، سمیرم، وردشت و کُمه جزو حوضه آبریز کارون بزرگ در جنوب کشور محسوب می‌شود.

این خطه کوهستانی، دارای ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل‌های طبیعی است.

شهرستان سمیرم با اشتغال ۹۶ درصدی مردم در بخش کشاورزی، در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان در ضلع شمالی ارتفاعات دنا و زاگرس میانی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha