۱۸ شهریور ۱۳۹۹، ۱۲:۰۱
کد خبر: 84029784
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

آموزش زیر چتر سلامت

۱۸ شهریور ۱۳۹۹، ۱۲:۰۱
کد خبر: 84029784
آموزش زیر چتر سلامت

تبریز - ایرنا - مدارس آذربایجان شرقی پس از حدود هفت ماه تعطیلی اجباری به دلیل شیوع کرونا از پانزدهم شهریور بازگشایی شدند؛ تجربه متفاوتی که در آن آموزش و پرورش زیر چتر سلامت و رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، این بار بوی مدرسه از نیمه شهریور آمد و مدارس سراسر کشور به طور رسمی بازگشایی شده اند؛ در آذربایجان شرقی نیز به گفته مدیرکل آموزش و پرورش، هشت هزار و ۹۰۰ مدرسه همزمان بازگشایی شده و آماده حضور دانش آموزان و معلمان است، با این توصیف حال‌ و روز والدین در اولین روزهای بازگشایی مدارس حال ‌و روز عجیبی است.

مادرها اضطراب بیشتری دارند؛ درست مثل همه اولین روزهای مهرماه؛ بعضی مادرها با هم صحبت می‌کنند تا بدانند در این دوران کرونایی و آموزش از راه دور، فرزندشان در مقایسه با دیگر دانش‌آموزان تا کجا پیش رفته است. خیلی از پدر و مادرها هنوز دل فرستادن بچه‌ها به مدرسه را ندارند و خودشان آمده‌اند تا سؤالاتی از معلمان و کادر مدرسه بپرسند.

بازگشایی دوباره مدرسه‌ها که به گفته وزیر آموزش‌وپرورش با حضور مدیران، معلمان و کادر مدارس انجام می شود، اجباری برای حضور دانش آموزان نیست و حضور فیزیکی دانش آموزان هم با نصف ظرفیت کلاس و به صورت زوج و فرد اجرا می شود. مدرسه‌ها با حال‌وهوایی تازه روبرو شده است که تابه‌حال هیچ‌وقت ندیده و نشنیده بودیم؛ حضور دانش‌آموزان با ماسک و ژل ضدعفونی، الزام به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و البته اضطرابی که به‌جز درس، مقداری هم از جنس استرس ابتلا به کرونا است.

790 هزار دانش آموز آذربایجان شرقی همچون دیگر هم سن و سالان شان در دیگر مناطق کشور امسال تجربه جدیدی را زیست می کنند؛ تعلیم و تربیت زیر چتر سلامت و رعایت سرسختانه پروتکل های بهداشتی.

برای بازگشایی مدارس با دانشگاه علوم پزشکی تبریز هماهنگ کردیم

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه از اول تیرماه  ستاد بازگشایی مدارس در آموزش و پرورش آغاز به کار کرده است، گفت: به لحاظ اهمیت موضوع دستورالعمل های بازگشایی را به ۳۹ منطقه و ناحیه ارسال کرده ایم و در شهرستان ها نیز همه اقدامات زیر نظر فرمانداران و بخشداران انجام می شود.

جعفر پاشایی افزود: در کلانشهر تبریز نیز با ابلاغیه شهردار تبریز، شهرداران مناطق ۱۰گانه در اجرای برنامه ها با آموزش و پرورش مشارکت می کنند.

وی با بیان اینکه توزیع کتاب ها و کلاس بندی ها پیش از این انجام شده است، خاطرنشان کرد: امادگی برای بازگشایی را داریم و به لحاظ اهمیت موضوع با دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز هماهنگ کرده ایم.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه تضمین سلامت جسمی و روحی دانش آموزان جزو اصول اولیه ما است، گفت: از تیرماه برنامه ریزی برای بازگشایی بهتر مدارس انجام شده است .

عاشور اکرمی استفاده از فناوری های نوین برای یادگیری، بهبود مستمر کیفیت آموزش و جلوگیری از شکاف آموزش را جزو سیاستگذاری های این سازمان برشمرد و افزود: سه رویکرد وضعیت سفید، زرد و قرمز برای بازگشایی مدارس در نظر گرفته شده است که در مناطق سفید با رعایت پروتکل های بهداشتی حضور فیزیکی دانش آموزان در مدارس است.

وی ادامه داد: در وضعیت زرد هم امکان حضور تعدادی از دانش آموزان با رعایت فاصله یک متر طول و عرض به تمام مدیران و معلمان ابلاغ شده است و در وضعیت قرمز هم که به پرخطر عنوان می شود، تمام برنامه ها را برای پرخطر تنظیم کرده ایم و روند آموزش به صورت غیرحضوری است.

اکرمی از واریز اعتبار چهار میلیارد تومانی سرانه بهداشتی به آموزش و پرورش استان و توزیع آن در بین مدارس خبر داد و گفت: امسال ۳۹ ظرفیت برای «شاد» طراحی شده است که ۲۵ ظرفیت هم اکنون فعال است و رییس جمهوری هم بر رایگان بودن «شاد» برای معلمان و دانش آموزان تاکید کرده اند و ما هم به دنبال تحقق ان هستیم.

والدین نگران و منفعل هستند

اکنون در آستانه بازگشایی مدارس، مطالبه خانواده‌ها مبنی بر آموش به شیوه غیرحضوری ضروری است که بر این اساس لازم است بسترهای فضای مجازی اعم از اعطای اینترنت رایگان به دانش آموزان و معلمان و ایجاد زیرساخت ها در استان تقویت شود.

در  این راستا والدین برخی دانش‌آموزان به ویژه کلاس اولی‌ها نگران‌ از این بابت هستند که شروع خواندن و نوشتن برای این دانش‌آموزان نیاز به آموزش چهره به چهره در مدرسه دارد و در غیر این صورت آسیب بزرگی به دلیل ضعف پایه و بنیان آموزش متوجه آنها می‌شود و بنا بر این باید زیرساخت مناسب‌تری برای آموزش غیرحضوری این دسته از دانش آموزان فراهم شود.

دسته‌ای دیگر از والدین با توجه به هشدارهای مکرر مسوولان ستاد مقابله با کرونا درباره شدت شیوع این بیماری در فصل پاییز، برقراری کلاس‌های درس را تهدیدی برای سلامت فرزندان خود می‌دانند و آنها نیز بر این باور هستند که از اکنون باید آزمون و خطا برای آموزش‌های غیرحضوری به صفر برسد.

از سوی دیگر مسوولان دستگاه تعلیم و تربیت دغدغه هر دو نگرش به وضعیت تدریس دانش آموزان به صورت حضوری و یا غیرحضوری را دارند و براین اساس با تاکید بر آمادگی برای آموزش‌های غیرحضوری، همچنان منتظر تصمیمات و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستند.

تقویت زیرساخت آموزش غیرحضوری، ضامن سلامت دانش آموزان است

والدین برخی از دانش‌آموزان که هر ساله در این موقع از سال دغدغه لباس فرم، کیف، کفش و لوازم التحریر را داشتند، امسال با نگرانی بیشتری بابت احتمال برگزاری حضوری کلاس‌های درس به استقبال سال تحصیلی می‌روند و ایجاد امکانات و بستر لازم برای آموزش‌های غیرحضوری را خواستار هستند. 

مادر یک دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی به خبرنگار ایرنا گفت: هرچه به زمان بازگشایی مدارس نزدیک تر می‌شویم، نگرانی ما بیشتر می‌شود و مسوولان امر باید برای سلامت و بهداشت مدارس بیشتر حساسیت داشته باشند.

فریده علیلو افزود: دانش‌آموزان به ویژه دوره ابتدایی به دور از چشم پدر و مادر، خیلی از مسائل بهداشتی از جمله زدن ماسک و فاصله گرفتن و شستن دست‌ها را نمی‌توانند رعایت کنند.

وی با بیان اینکه زدن ماسک برای چهار تا پنج ساعت به صورت آن هم برای کودکان و نوجوانان دانش‌آموز بسیار سخت و غیرقابل تحمل است، گفت: از طرفی بسیاری از دانش‌آموزان عادت به جابجا کردن لوازم تحریر خود با دیگران دارند که در این شرایط بسیار خطرناک است.

علیلو خاطرنشان کرد: اگر یک دانش‌آموز به کرونا مبتلا شود، سلامت جمعیت بسیاری از سایر دانش‌آموزان، معلمان و خانواده آنها نیز تهدید می‌شود.

وی از مسوولان و تصمیم‌گیران درباره موضوع بازگشایی مدارس خواست تا به همه ابعاد و پیامدهای تصمیم خود بپردازند و سلامت دانش‌آموزان را به عنوان رابطان مرتبط با بخش عظیمی از جامعه که خانواده‌ها هستند را بیشتر مدنظر قرار دهند.

وی با تاکید بر توسعه و رفع نواقص سیستم آموزش غیرحضوری گفت: باید این شیوه آموزش سالم در دستور کار مسوولان قرار بگیرد تا خانواده‌ها از این بابت نگرانی نداشته باشند.

پدر یک دانش‌آموز پایه ششم ابتدایی نیز به ایرنا گفت: موضوع کرونا را نمی‌توان ساده انگاشت زیرا این بیماری آن چنان مهلک است که هرگونه بی‌احتیاطی می‌تواند سلامت فرزندان دانش‌آموز و به تبع آن کل خانواده را به خطر بیندازد.

مهدی پرویزی افزود: با توجه به تغییر وضعیت لحظه‌ای شهرستان‌ها به لحاظ تعداد مبتلایان به کرونا نمی‌توان حتی یک روز را ملاک سفید بودن یا زرد بودن قرار داد و جان تعداد زیادی از دانش‌آموزان را به خطر انداخت.

به گفته وی از سویی سطح و میزان رعایت بهداشت در خانواده‌ها متفاوت است و با توجه به اینکه دانش‌آموزان از  اقشار مختلف جامعه در مدرسه کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و آن هم با بازیگوشی‌های خاص خودشان، نمی‌توان بی‌محابا به حضور آنها در مدرسه راضی شد و به جای آن باید بستر آموزش غیرحضوری شامل اینترنت رایگان و افزایش سرعت آن فراهم شود.

پرویزی با اشاره به اینکه آموزش‌های غیرحضوری هم مشکلات خاص خودش را دارد، گفت: با این وجود و با توجه به اهمیت و اولویت سلامت فرزندان،حاضر به استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای تحصیل فرزندان خود هستیم.

وی به مدیران، معلمان و دست‌اندرکاران تعلیم و تربیت توصیه کرد تا برای فراهم کردن بستر مناسب تعلیم و تربیت در شرایط کرونایی تدابیر اصولی بیاندیشند.

کابوس کرونا هنوز از زندگی مان رخت نبسته است

مادر یکی دیگر از دانش آموزان که سه ماه قبل روزهای بسیار سخت و طاقت‌فرسایی را به دلیل مبتلا شدن شوهرش به کرونا گذرانده است، ‌به ایرنا گفت: هر شب به شوهرش سر می‌زنم تا مطمئن شوم که هنوز نفس می‌کشد؛ در این روزهای سخت مجبور شدم دخترم را پیش پدر و مادرم بفرستم تا در امان باشد.

وی با بیان اینکه شوهرم پس از برطرف شدن بیماری همچنان آثار ضعف فیزیکی و بدنی دارد و همه اینها خاطره تکان‌دهنده‌ای از کرونا در ذهن مان باقی گذاشته است، افزود: حالا که فکر می‌کنم آنقدر خوش‌اقبال بودیم که جان سلامت از بیماری به‌ در بردیم دیگر توانش را ندارم که فکر کنم دخترمان قرار است در معرض خطر قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: من فقط در صورت غیرحضوری بودن می‌توانم اجازه بدهم که دخترم امسال در پایه ششم تحصیل کند. اگر قرار باشد بچه ها حضوری به مدرسه بروند، هرقدر هم که متفاوت از سال‌های پیش باشد، می‌دانم امکان و توان حفاظت کامل از خودشان را ندارند. من خودم به لحاظ روحی هنوز آدم سالمی نشده‌ام و واقعا دیگر توان دوباره برای بیماری عزیزانم را ندارم.

والدین آچمز شده اند

پدر یکی از دانش آموزان که دخترش امسال پایه دوازدهم بوده و خودش را برای کنکور آماده می کند، به خبرنگار ایرنا گفت: پیش تر می گفتند مدارس به صورت مجازی برگزار می شود، اما فکر می کنم بازگشایی لحظه ای و دقیقه نودی مدارس به خاطر تکان دادن به بازار کیف و کفش و لوازم التحریر است.

پرویز بابازاده با بیان اینکه وقتی سرویسی برای مدارس در نظر گرفته نشده است، بازگشایی آن توجیهی ندارد، افزود: من کارمند هستم و برای رفت و آمد دخترم به مدرسه باید مرخصی بگرم که بیشتر اوقات با کارم جور در نمی آید و این امر مشکل مضاعفی برای والدین شده است.

وی با بیان اینکه سرویس های بهداشتی مدارس قبل از کرونا هم آن چنان تعریفی نداشتند، گفت: حالا با این شرایط کرونا این مساله نیز بر نگرانی والدین و دانش آموزان اضافه شده است.

یکی دیگر از معلمان دوره ابتدایی که خود دو فرزند دانش آموز دارد، به خبرنگار ایرنا گفت: درست است که مدارس باز شده است، اما به هیچ وجه راضی به حضور فرزندانم در مدرسه نیستم و اجازه حضور هم نمی دهم و فرزند کوچکم که در مقطع ابتدایی است خودم به درس هایش رسیدگی می کنم و نیز از طریق شاد برنامه اش را دنبال می کند و فرزند ارشدم نیز که در مقطع متوسطه است، از طریق شاد دروس را پیگیری می کند.

وی که خواست نامش محفوظ بماند، افزود: با وجود این که کلاس ها با نصف ظرفیت برگزار می شود، اما باز جای نگرانی وجود دارد و معلمان نمی توانند دایم مراقب رفتار دانش آموزان باشند، به خصوص در زنگ تفریح که بچه ها هم بازیگوشی می کنند و مدام به سر و کول همدیگر می پرند و هم اینکه تغذیه می خورند و ما نمی دانیم آیا واقعا دست هایشان تمیز و ضدعفونی شده است یا نه؟

ستاد استانی مقابله با کرونا، اصراری برای حضور فیزیکی دانش‌آموزان در مدارس ندارد

استاندار آذربایجان‌شرقی ضمن درخواست از مدیرکل آموزش و پرورش استان و همکارانش برای نظارت و دقت بیشتر در رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مدارس گفت: ستاد استانی مقابله با کرونا اصراری بر حضور فیزیکی دانش‌آموزان در مدارس ندارد.

محمدرضا پورمحمدی در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونای آذربایجان شرقی با اشاره به وجود برنامه «شاد» برای آموزش دانش آموزان در فضای مجازی افزود: این امر به ویژه در شهرهایی که وضعیت شان از نظر آمار مبتلایان به کرونا نارنجی یا قرمز است، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. 

وی با اشاره به اینکه گلایه ما از نظر شیوع کرونا در روزهای گذشته بیشتر مربوط به فضاهای عمومی از قبیل تفرجگاه ها و بوستان ها بوده است، از شهردار تبریز و معاون هماهنگی امور عمرانی خود خواست که برای مدیریت هر چه بهتر کرونا، بر فضاهای عمومی نیز  کنترل های الزام آوری اعمال شود. 

پورمحمدی با تاکید بر اینکه تضمین سلامت مردم اولویت نخست ماست، گفت: در عین حال باید تدابیری اتخاذ کنیم که اقتصاد و کسب و کار مردم به ویژه در شرایطی که دشمن با اعمال تحریم های نامشروع به دنبال افزایش فشارهاست، تعطیل نشود و فعالیت ها در این حوزه با قوت ادامه یابد. 

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به گذر آذربایجان شرقی از پیک کرونا و افزایش حساسیت مردم به خطر این بیماری گفت: خوشبختانه اکنون ۸۰ درصد مردم پروتکل ها بهداشتی را رعایت می کنند.

پورمحمدی ادامه داد: باید توجه کنیم که این بیماری هنوز تمام نشده و با توجه به فرا رسیدن فصل سرما، رعایت دستورالعمل های بهداشتی به عنوان تنها راه پیشگیری از ابتلا به کرونا اهمیت مضاعف می یابد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سرماخوردگی و آنفلوانزا، زمینه انتشار ویروس کرونا را افزایش می دهند، اگر در رعایت دستور العمل های بهداشتی کوتاهی کنیم، ممکن است در کل کشور پیک دشواری را تجربه کنیم.

وی ادامه داد: اگر خودمان را با کشورهای پیشرفته دنیا در کنترل کرونا مقایسه کنیم، متوجه می شویم که کشور ما عملکرد خوب و موفقی داشته است؛ ما در این مدت موفق شده ایم هم بیماری را خوب مدیریت کنیم و هم از نظر تامین معیشت مردم در کنار تضمین سلامت آنها کارهای ارزشمندی انجام دهیم. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha