محمدرضا سیفی که برای افتتاح یک طرح آموزشی به تربت جام سفر کرده است روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به دو دلیل آموزش در مناطق عشایری به صورت حضوری برگزار میشود که نخستین آن شمار پایین تعداد دانشآموزان عشایری است به عنوان نمونه در کشور تعداد ۱۰۰ مدرسه عشایری با یک دانشآموز و اغلب مدارس هم با کمتر از ۱۰ دانشآموز برگزار می شود.
وی ادامه داد: دومین و مهمترین دلیل برگزاری حضوری آموزشهای تحصیلی امسال در مدارس عشایری این است که مناطق عشایری از کانون شیوع بیماری کووید ۱۹ دور بوده و سالم هستند بنابراین برگزاری حضوری کلاسها مشکلی به وجود نمیآورد.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تجربه موثر و مطلوب تهیه و توزیع بستههای خودآموز میان دانشآموزان عشایر طی سنوات گذشته گفت: امسال نیز این بستهها به تعداد همه دانشآموزان عشایر به صورت رایگان تهیه و برای همه مناطق متقاضی ارسال میشود.
سیفی افزود:در برخی مناطق عشایری اصلا امکان پوششدهی اینترنت و حتی برق وجود ندارد اما آموزش در این مناطق نیز متوقف نمیشود.
وی ادامه داد: در سال گذشته نگرانی از آموزشهای تحصیلی در مناطق عشایری نداشتیم زیرا بیش از ۹۰ درصد آموزشها در اسفندماه تمام شده بود و امسال هم بر اساس تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا مدارس عشایری کشور به صورت حضوری برگزار می شود.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش گفت:سال گذشته تعداد دانشآموزان عشایر کشور بیش از ۱۸۵ هزار نفر بود و امسال این شمار به بیش از ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.
سیفی درخصوص احتمال بازماندگی از تحصیل در بین دانشآموزان این گروه نیز اظهار کرد: با توجه به ییلاق و قشلاق عشایر در کشور حتی تا آذرماه نیز شاهد ثبتنام دانشآموزان در مدارس هستیم و به همین دلیل کم و کیف سال تحصیلی در این مناطق اندکی متفاوت است بنابراین هنوز نمیتوان آماری در این زمینه ارائه کرد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۶ هزار معلم در ۲۷ استان عشایری کشور کار تعلیم و تربیت دانشآموزان را بر عهده دارند.
شمار دانشآموزان عشایر خراسان رضوی هفت هزار و ۱۹۲ نفر است. چهار مدرسه عشایری در این استان به صورت تک دانشآموزی و ۷۹ مدرسه عشایری با ۱۰ دانشآموز فعالیت دارند. ۲۲۷ آموزشگاه ویژه دانشآموزان عشایری نیز در سه مقطع تحصیلی در سطح خراسان رضوی دایر است.
۴۵ درصد دانشآموزان عشایر خراسان رضوی دختر و ۵۵ درصد پسر هستند و شمار معلمان عشایری این استان نیز ۵۱۲ نفر است.
۲۳ شهرستان و منطقه خراسان رضوی دارای مدارس عشایری هستند و دو مدرسه شبانهروزی عشایری نیز در این استان دایر است.
استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانشآموز دارد.
نظر شما