دولت برای خوزستان چه کرد؟

اهواز – ایرنا – مهار ریزگردها ، توسعه صنعت برق، اجرای طرح احیای ۵۵۰هزار هکتاری اراضی کشاورزی و اجرای پروژه‌های آبرسانی بخشی از خدمات دولت تدبیر و امید در هفت سال گذشته در استان خوزستان است.

 با وجود مشکلات و بحران هایی که طی سالهای اخیر خوزستان با آن درگیر بوده اما با تلاش مسئولان و دولتمردان و اجرای پروژه های مختلف، این استان در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گرفته است.

خوزستان با حدود ۶۴ هزار کیلومتر مربع وسعت، نزدیک به چهار درصد از کل مساحت کشور را به خود اختصاص داده است که از این حیث دهمین استان کشور محسوب می‌شود.

بر اساس آخرین تقسیم‌های کشوری، این استان دارای ۲۷ شهرستان و ۷۶ شهر و حدود چهار هزار روستاست.

استان خوزستان با حدود ۲۱ حادثه غیرمترقبه طبیعی گوناگون، دارای رتبه نخست از نظر حوادث غیرمترقبه طبیعی کشور است. مهم‌ترین حوادثی که همواره وضعیت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی استان را تحت تاثیر قرار داده است،بحران گرد و غبار، آتش‌سوزی، سیل، زلزله ، آتش‌سوزی مراتع، ریزش‌های ناگهانی و آبگرفتگی، طوفان و خشکسالی می باشند.

دولت تدبیر و امید از زمان برعهده گرفتن زمام امور فعالیت ها و اقدامات بسیاری را با توجه به ظرفیتهای این استان و نیاز مردم منطقه انجام داده است.

از اصلی‌ترین ظرفیت های توسعه استان خوزستان که می توان به آن اشاره کرد، جاری بودن بخش عظیمی از آب‌های سطحی کشور، وجود رودخانه‌های پرآب و دائمی در آن، برخورداری ۹ سد عظیم احداث شده یا در حال احداث در مناطق مختلف استان و امکان استفاده چندمنظوره از آنها به منظور توسعه بخش‌های کشاورزی، شیلات، انرژی و تامین آب شرب است.

وجود این سدهای عظیم در فروردین ۹۸ و پس از بارش های سنگین  در استان های بالادست، سبب بروز سیل و آبگرفتگی در شهرهای مختلف خوزستان شد که همین مساله خسارت های بسیار سنگینی به همراه داشت.

حدود ۳۰۰ روستای خوزستان درگیر سیلاب فروردین ماه سال گذشته بودند که از این تعداد، سیلاب به ۱۴۵ روستا وارد شد و در مجموع ساکنان ۶۰ هزار واحد مسکونی روستایی خوزستان به نوعی با سیلاب دست و پنجه نرم کردند.

سفر رییس جمهوری به خوزستان

 چند روز پس از وقوع سیل در خوزستان در تاریخ  ۹فروردین ۹۸، رییس جمهوری برای بررسی وضعیت سیلاب به خوزستان سفر کرد و در این سفر وزیران راه و شهرسازی، اطلاعات، کشور ، نیرو، جهاد کشاورزی و رییس سازمان مدیریت بحران کشور، وی را همراهی کردند.
رییس جمهوری در ابتدای سفر از بخشی از اراضی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در خوزستان در روستای ابوفاضل از توابع بخش زرگان اهواز دیدن کرد و از مسئولان خواست با توجه به بارندگی‌های آینده برنامه ریزی کنند تا ضمن کنترل سیلاب تا حد ممکن دامنه خسارتهای ناشی از آن کاهش یابد.
همچنین در این سفر فاز نخست پروژه تجهیز، نوسازی، زهکشی و آبرسانی اراضی کشاورزی استان خوزستان با تامین آب برای ۲۹۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به بهره برداری رسید.
پنج اسفند ۹۵، نیز رئیس جمهوری حل مشکل آب و فاضلاب خوزستان را هدیه سفر خود به مردم این استان اعلام کرد و گفت: مشکل آب و فاضلاب خوزستان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی یا فاینانس اجرا می‌شود.

دکتر روحانی رئیس جمهوری کشورمان در سفر یک روزه خود به خوزستان، بهره برداری از مولدهای برق اضطراری در تصفیه خانه شماره ۲ اهواز، بازدید از طرح آماک، بازدید از شستشوی تاسیسات برق و بازدید از کانون های گرد و غبار در جنوب اهواز را به انجام رساند.

سفر معاون اول رییس جمهوری به خوزستان

آبان ماه ۹۷ نیز اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری چند طرح مهم عمرانی از جمله تصفیه خانه ثامن الائمه آبادان در راستای اجرای طرح غدیر، کارخانه زغال صنعتی کک در این شهرستان، تصفیه خانه فاضلاب شرق شهرستان اهواز و ورزشگاه اختصاصی فولاد خوزستان و کارخانه تولید نمک دریایی دلفین را افتتاح کرد.

آذرماه سال ۹۶ نیز جهانگیری با هدف بهره برداری از کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان،آغاز ساخت پروژه پترو پالایش مسجدسلیمان و بهره برداری از پروژه آبرسانی به ۱۱۱ روستای شهرستان اندیکا، افتتاح پروژه های فولاد کاوه خرمشهر و فولاد شادگان به خوزستان سفر کرده بود.

مجتمع فولاد روهینا جنوب در شهرستان دزفول، طرح درخت کاری وزارت جهاد کشاورزی در راستای مقابله با ریزگردها و فاز ۳ کمپوستینگ قارچ شرکت کشاورزی جلگه دز از دیگر پروژه هایی است که به دستان معاون اول ریاست جمهوری در خوزستان افتتاح شده‌اند.

سفر معاون پارلمانی رییس جمهوری 

حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییس جمهوری سال گذشته از مناطق زلزله زده مسجد سلیمان بازدید کرد، افتتاح پالایشگاه بنزین و پل زیرگذر در شوشتر، حضور در آیین اهدای توزیع اقلام و تجهیزات ورزشی و خدماتی در شهرستان‌های کارون، مسجدسلیمان و بهبهان، بهره برداری از مدرسه ۱۲ کلاسه کوی مهدیس و استخر دانش‌آموزی بعثت در کلانشهر اهواز و نیز آغاز عملیات اجرایی کارخانه MDF شرکت نوین چوب واقع در شهرک صنعتی شماره ۲ اهواز از دیگر برنامه های وی بوده است.

وی همچنین در این سفر ۲ روزه در آیین بهره برداری از پالایشگاه بنزین و  پل زیرگذر شوشتر حضور داشت و از مناطق محروم شهرستان‌های کارون، مسجد سلیمان و بهبهان بازدید کرد.

امیری در همان سفر ضمن ابراز همدردی با زلزله زدگان مسجدسلیمان وعده داد که دولت تا آخرین روزها در کنار مردم این شهرستان ایستاده است و تمامی خسارت‌های وارده به آنها را پس از بررسی‌های لازم، جبران خواهد کرد.

پایدار شدن وضعیت برق در خوزستان

متوسط قطعی برق در خوزستان در سال ۹۵ به ازای هر نفر در استان ۲ هزار دقیقه در سال بود اما با اقدامات صورت گرفته میانگین خاموشی به ازای هر مشترک در سال ۹۸ در حوزه شرکت توزیع برق اهواز به ۷۵۱ دقیقه و در حوزه شهر اهواز به ۴۲۲ دقیقه رسید.

پس از مصوبه دولت پیگیری‌های ویژه ای از سوی شرکت های برق استان و استانداری خوزستان صورت گرفت و بر اساس این مصوبه بنا شد برای اهواز و شهرهای که در معرض ریز گرد هستند تمام پست های برقی که ساخته می شود از نوع جی آی اس باشد که به طور کامل پوشیده و دارای تجهیزات پیشرفته تر است.

همین امر سبب شد که تابستان امسال هیچ خاموشی با برنامه ای در شبکه برق وجود نداشته باشد.

تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز با ظرفیت تصفیه ۱۱۲هزار مترمکعب در شبانه روز برای پوشش جمعیتی ۵۵۰ هزار نفری ساخته شده است. کلنگ ساخت این تصفیه خانه در سال ۸۸ در مساحتی حدود یازده هزار مترمکعب به زمین زده شد.

تصفیه ۱۱۲ هزار متر مکعب فاضلاب در روز و جلوگیری از ورود آن به رودخانه کارون و همچنین افزوده شدن ۱۱۲هزار مترمکعب آب به چرخه کشاورزی و صنعت شهر اهواز بخشی، احیای هفت هزار هکتار زمین کشاورزی بایر در اهواز، اشتغالزایی ۳۵ هزار نفر در زمینه کشاورزی، کمک به حفاظت کیفی رودخانه کارون در راستای مسایل زیست محیطی، جمع آوری برکه ها و دریاچه های فاضلاب تصفیه نشده در حواشی شهر اهواز، استفاده از پتانسیل پساب حاصل از تصفیه خانه به منظور توسعه کمربند سبز و تثبیت خاک و مهار کانون های ریزگرد منطقه و جمع آوری مرداب فاضلاب روبروی شرکت صنایع فولاد و رفع مشکل زیست محیطی از مزایای تصفیه خانه شرق اهواز است.

شهریور ماه سال ۹۹ همزمان با هفته دولت ۱۵۱ روژه در حوزه شرکت توزیع برق اهواز و توزیع برق خوزستان، ، به صورت ویدیو کنفرانس با دستور رضا اردکانیان وزیر نیرو در خوزستان به بهره‌برداری رسید.

به گفته صاحبنظران شرکت‌های توزیع برق اهواز و خوزستان در حوزه مدیریت مصرف از سال ۹۶ تا ۹۸ رتبه نخست را کسب کردند که این مساله باوجود قرار گرفتن این استان در گرمترین نقطه مسکونی دنیا اهمیت بسیاری پیدا می‌کند.

عمده پروژه های عمرانی و رفاهی دولت در استان خوزستان در ۲ سال گذشته نیز بر محور مصوبه هیات دولت بوده است که از جمله آنها می توان به پایداری شبکه برق استان اشاره کرد.

 آبان ۹۷ نیز واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان و  تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز نیز با حضور رضا اردکانیان بهره برداری شد.

بهمن ۹۸  وزیر نیرو به خوزستان سفر کرد تا خط دوم طرح آبرسانی غدیر در شادگان و پست برق شهید دقایقی در اهواز  را افتتاح کند. 

طرح آبرسانی غدیر ۲ یکی از کارهای بزرگ دولت تدبیر و امید است که سال ۹۷  در استان خوزستان به بهره برداری رسید. با اجرای طرح غدیر ۲ که حدود ۱۰۰ کیلومتر لوله گذاری داشته است آب مورد نیاز شهرستان‌های آبادان و خرمشهر از محل آورد رودخانه کرخه تامین شد که با افتتاح آن میزان سختی آب در شبکه شهرستان‌های یاد شده به زیر ۲ هزار میکروموس بر متر مکعب رسید.

سفر وزرای بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به خوزستان

اوایل اردیبهشت ماه ۹۷، ۲۳ طرح دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با حضور هاشمی وزیر بهداشت به بهره برداری رسید  که شامل ۱۲ طرح بهداشتی و ۱۱ طرح درمانی با اعتبار ۸۸۱ میلیارد و ۳۹۸ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و ملی بود.
بیمارستان شهدای نفت دشت آزادگان ، مجتمع کلینیک تخصصی و فوق تخصصی، مجتمع تخصصی و فوق تخصصی قلب و عروق، مجتمع فوق تخصصی جراحی قلب و عروق، و بخش فوق تخصصی آندوسکوپی و کلونوسکوپی و ERCP(آندوسکوپی مجاری صفراوی وپانکراس) بیمارستان گلستان اهواز از جمله طرح های درمانی  بودند.
مرکز درمانی طب سنتی ایران، کلینیک تخصصی امام علی (ع) اندیمشک، مرکز خدمات جامع سلامت شماره پنج شرق اهواز، خانه بهداشت گرگر حمیدی ماهشهر، مرکز بهداشتی درمانی صیدون باغملک، و آزمایشگاه مرکزی شبکه بهداشت و درمان کارون از جمله دیگر طرح ها بود.

دکتر هاشمی وزیر بهداشت،درمان و اموزش پزشکی مهر ماه ۹۷ نیز سفر چهار روزه خود را به منظور بازدید از مراکز بهداشتی، درمانی و بهره برداری از ۵۱ طرح مختلف به خوزستان به سرانجام رساند که افتتاح ساختمان جدید و کلینیک تخصصی بیمارستان ابوذر و ساختمان جدید بیمارستان سوانح و سوختگی طالقانی اهواز از جمله این طرح ها بود.

در بهمن ماه ۹۷ نیز چهار پروژه درمانی و بهداشتی با حضور ' سعید نمکی' وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  در اهواز به بهره برداری رسید که شامل کلینیک ویژه (تیپ ۲ هزار) بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز ، مرکز غربالگری سرطان بیمارستان گلستان اهواز ، مرکز مراقبت های ویژه داخلی بزرگسالان و کودکان (ICU) بیمارستان گلستان اهواز و طرح توسعه مجتمع اورژانس بزرگترین مجتمع اورژانس کشور در بیمارستان گلستان اهواز بود.

سعید نمکی وزیر بهداشت  اخیرا در آیین افتتاح ۴۸ واحد بهداشتی، درمانی، آزمایشگاهی و اقامتی در استان خوزستان از طریق ویدئو کنفرانس نیز بیان کرد: خوزستان خاک مقدسی است که همه ما به آن مدیونیم و هر چه برای این استان انجام دهیم پاسخ فداکاری های مردم این استان نیست.

وی گفت: همکاران من در مراکز بهداشتی و درمانی استان خوزستان با جانفشانی و توانفرسایی توانستند هجمه سنگین کرونا را در اهواز، آبادان، شادگان، دزفول و شوشتر و سایر شهرهای استان خوزستان در اوج شیوع کرونا مدیریت کردند و نشان دادند که یک خوزستانی از هر قومی پشت در بیمارستان متوقف نشد و هیچ دلخوری در دریافت خدمات در این استان شاهد نبودیم.

در فروردین ماه ۹۸ ، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به خوزستان اعلام کردافزون بر ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار در مرحله نخست بین استان های درگیر سیل از جمله خوزستان توزیع شده است.

در چند ماه اخیر باشیوع ویروس کرونا زماین که خوزستان در وضعیت قرمز قرار گرفت بسیاری زا مسئولان وزارت بهداشت به خوزستان سفر کرده و در جریان ارائه خدمات و رفع کمبودها و امکانات خوزستان قرار گرفتند تا رد صورت نیاز امکانات لازم لحاظ شود.

 نماینده ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به خوزستان اعلام کرد اعتبار ویژه‌ای برای خوزستان جهت مقابله با ویروس کرونا از سازمان برنامه و بودجه دریافت خواهد کرد.
 

سفر وزیر راه و شهر سازی

اسفند ماه  ۹۸، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی برای افتتاح چند پروژه عمرانی در حوزه راهداری و راهسازی به خوزستان سفر کرد و در این سفر ۲ روزه  ، ۶ پروژه شامل بهره برداری از ۷۵ دوربین ثبت تخلف، ۲۰ دوربین نظارت تصویری ، پنج مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی ، سه پاسگاه پلیس راه ، روکش آسفالت شامل ۱۸۱ کیلومتر و ۶۵ کیلومتر چیپسیل و ۹۵۰ کیلومتر فوگسیل  و نیز ۱۲ کیلومتر روشنایی به بهره برداری رسید.

در این سفر عملیات آسفالت ۲۵۱ کیلومتر راه روستایی در خوزستان و عملیات اجرایی طرح اقدام ملی مسکن، کلنگ‌زنی پل ملاثانی به دهستان عنافچه و احداث باند دوم جاده دزفول - شوشتر  نیز آغاز شد.

سفر وزیر نفت به خوزستان و انعقاد تفاهمنامه

ساختار اقتصاد استان خوزستان دارای شرایط ویژه‌ای است. بخش صنعت و معدن که شامل نفت نیز  هست با حدود ۷۸ درصد از کل تولید ناخالص استان  بخش اصلی فعالیت‌های اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است

 بهمن ماه ۹۸، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، در آیین امضای قرارداد واحد فرآورش سیار در میدان نفتی آزادگان جنوبی به روش BOO  حضور یافت.رونمایی از دکل ۷۲ فتح، بازدید خط تولید مته های حفاری ، شرکت در مراسم امضای قرارداد طراحی و ساخت واحد فرآورش سیار در میدان نفتی آزادگان جنوبی به روش BOO بین شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و جهاد دانشگاهی از دیگر برنامه های وی بود.

هفته دولت امسال نیز باحضور رییس جمهوری و وزیر نفت از طریق ویدئو کنفرانس، نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون افتتاح شد. نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی غرب کارون از ظرفیت تولید ۴۹۲مگاوات برق در روز به منظور تامین برق میادین غرب کارون شامل آزادگان شمالی و جنوبی، یاران شمالی و جنوبی است. برای این پروژه ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال برق، ۵ پست فشار قوی و ایستگاه تقلیل فشار گاز نیروگاه نیز تاسیس شده است.

وزیر جهاد کشاورزی و طرحهای کشاورزی

شهریور ماه ۹۹ کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی با حضور در خبرگزاری ایرنا و ارتباط ویدئو کنفرانس گفت: در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز برای اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری زمین‌های کشاورزی استان خوزستان، این وزارتخانه آمادگی دارد تا پایان امسال ۱۵ هزار هکتار از این زمین‌ها را برای کشت انواع محصولات کشاورزی آماده سازی کند.

اردیبهشت ماه ۹۹ نیز در دیدار از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) مسائل و مشکلات این منطقه ویژه اقتصادی را بررسی کرد.

محمد حجتی وزیر جهادکشاورزی وقت در جریان سیل ۹۸، در جریان بازدید از اراضی کشاورزی خسارت دیده حمیدیه و دشت آزادگان و گفت و گوی نزدیک با کشاورزان خسارت دیده به آنان اطمینان داد تمامی خسارت های کشاورزان سیل زده توسط دولت در کوتاه ترین زمان ممکن پرداخت می کند.

وزیر ورزش  و جوانان

وزیر ورزش و جوانان دی ماه ۹۶، ۳۰ پروژه عمرانی ورزشی در خوزستان  را افتتاح کرد  که از آن جمله  ۱۰ خانه جوان در شهرستان های استان، راه اندازی سالن رزمی و زورخانه شهرستان مسجدسلیمان، افتتاح استخر و ساختمان اداره ورزش و جوانان شهرستان گتوند، افتتاح استخر شهدا و مجموعه بزرگ ورزشی شهرستان اندیمشک و  چند جاده سلامت در شهرستان های استان بود.

کلنگ زنی سالن ۳ هزار و ۵۰۰ نفری دزفول، خانه کشتی ایذه و اندیمشک، بهره برداری از چندین ساختمان اداره ورزش و جوانان شهرستانی از دیگر پروژه ها بود.

سوم اسفند ۹۶ نیز وزیر ورزش و جوانان  برای راه اندازی چند پروژه ورزشی به اهواز سفر کرد.

وزیر ورزش و جوانان بهمن ۹۷ نیز با حضور در خوزستان، ۲ طرح ورزشی را در شادگان افتتاح کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

اسفند ۹۶، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سفر به خوزستان در آغاز عملیات اجرایی مجموعه فرهنگی خیرساز، افتتاح مرکز آموزشی زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان و دانشکده عمران و محیط ‌زیست و بهره برداری از دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی و سرای پژوهش دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان حضور یافت.

وزیر آموزش و پرورش

 خوزستان بیش از یک میلیون دانش آموز دارد که ۴۵ هزار و ۷۹۷ معلم آموزش آنها را بر عهده دارند، این استان رتبه سوم کشور را از لحاظ تعداد دانش آموزان داراست از همین رو  خوزستان یکی از مهمترین استان های کشور در حوزه آموزش و پرورش محسوب می شود.

وزیر  آموزش و پرورش سال گذشته در سفر خود به استان خوزستان در آیین بهره برداری از دبیرستان حجاب کوی مهدیس در ناحیه سه اهواز که با زیربنای یک هزار و ۵۰۰ مترمربع و اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال ساخته شد حضور یافت .

وی همچنین در ادامه در آیین بهره برداری از دبستان ١٨ کلاسه رضوان در منطقه کوی عین ۲ اهواز با زیربنای ۲ هزار مترمربع و صرف هشت میلیارد ریال اعتبار از محل پروژه های تعمیر و بازسازی مدارس حضور یافت .

آیین بهره‌برداری از ۲۵۴ فضای آموزشی در قالب ۸۶۰ کلاس درس با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در مهر ماه ۹۸، به صورت ویدیو کنفرانس با حضور حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش  ورخشانی مهر رییس سازمان نوسازی مدارس کشور صورت گرفت.

این بخشی از خدمات دولت تدبیر و امید است و گزارشهای تکمیلی از سفر سایر وزرا به خوزستان و ارایه خدمات دولت تدبیر و امید نیز متعاقبا منتشر خواهد شد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha