الهام جلوداری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای ساماندهی مناسب مسیر منتهی به باغ احتیاج به طراحی بر اساس شرایط و وضعیت فضای بیرونی است.
وی ادامه داد: در این خصوص برای تحقق عملیات اجرایی ساماندهی آن ۱۰۰ میلیون ریال بودجه اولیه اختصاص یافته که امیدواریم هرچه زودتر شاهد انجام آن باشیم.
این مسوول با اشاره به اینکه هماکنون مسیر منتهی به باغ اصلا شرایط خوبی ندارد اظهار کرد: برای جذب گردشگران بعد از کرونا باید از فرصت کنونی برای ساماندهی محل استفاده کرد.
جلوداری یادآور شد: همکاری برخی دستگاههای اجرایی در ساماندهی مسیر به خصوص در قالب طرح بازآفرینی شهری موجب ایجاد زمینه مناسب برای رفاه حال گردشگران است.
باغ جهانی پهلوان پور از باغهای متعلق مسیر به دورههای اواخر زندیه و اوایل یر قاجار است که در محله مزویرآباد مهریز قرار دارد، این باغ زیبا و تاریخی که در نوع خود در مهریز و حتی استان کمنظیر است متعلق به یکی از تجار یزدی به نام علی پهلوان پور است.
مساحت باغ بیش از پنج هکتار و عمده ساخت و ساز آن شامل برج گلین و فضاهای خدماتی مرتبط با آن در جبهه جنوب شرقی، عمارت زمستانخانه در جبهه غربی، عمارت شربت خانه (کوشک) در بخش مرکزی، فضاهای خدماتی (اصطبل، انبار، سرایداری ) و کارگاه ریسندگی و قالی بافی در جبهه جنوبی است.
ارزشمندترین بخش باغ پهلوانپور که نمونه ای از باغ های ایرانی در مناطق مرکزی ایران است ، عمارت کوشک یا شربت خانه در سه طبقه و به مساحت هزار و ۵۰۰ مترمربع است.
مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده دارد و باغ پهلوان پور، قنات حسنآباد مشیر و دهنو در فهرست آثار سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) ثبت شد.
بنای اولیه مهریز به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی به قبل از اسلام نسبت میدهند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما