به گزارش روز سه شنبه وزارت جهادکشاورزی، «کامبیز عباسی» درباره جزئیات نشست مشترک وزیر جهاد کشاورزی و سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در این نشست به بحت و تبادل نظر درباره مسائل صنعت کشاورزی پرداخته و به مباحث حوزه مکانیزاسیون توجه ویژهای شد.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات ساخت، تولید و عرضه ماشینآلات کشاورزی، اظهارداشت: صنعتگران حوزه کشاورزی با مشکلاتی همچون کمبود مواد آلیاژی و فولادی و کمبود لاستیک در حوزه ماشینهای کشاورزی روبرو هستند.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تصریح کرد: با توجه به اینکه تقاضای ماشینآلات، تجهیزات و ادوات کشاورزی نسبت به عرضه آنها پیشی گرفته، وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفت تا مشوقهای حمایتی ویژهای را از تولید ماشینآلات، تجهیزات و ادوات کشاورزی داشته باشد تا این بخش بتواند به نیازهای بخش کشاورزی در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگو باشد. در واقع در تلاش هستیم به نحوی تولید افزایش یابد که کشاورزان در نوبت و زمانهای طولانی دریافت ماشینآلات کشاورزی بهویژه در حوزه تراکتور و کمباین قرار نگیرند که خوشبختانه وزارت صمت نیز از این روند استقبال کرد.
وی ادامه داد: تجهیزات و ادوات کشاورزی، تأمینکننده امنیت غذایی کشور محسوب میشوند. بنابراین با توجه به سرمایهگذاری که در این زمینه صورت میگیرد، با همراهی و همکاری بانک کشاورزی در تلاش هستیم بتوانیم نیازهای این بخش را از حوزه صنعت مطالبه کنیم تا این بخش نیز، مشکلات تأمین ماشینآلات کشاورزی را مرتفع کند.
عباسی با اشاره به نوسانات قیمتی ماشینآلات کشاورزی، افزود: در این زمینه از بخش صنعت خواستیم با تهیه بستههای حمایتی و تشویقی لازم برای تولیدکنندگان ماشینآلات، تجهیزات و ادوات کشاورزی، ثبات لازم را در این بخش ایجاد کند، زیرا کشاورزان عمدتا قیمت محصولاتشان در یک فصل زاعی ثابت است، بهویژه محصولاتی که دارای قیمت تضمینی هستند. بنابراین باید درصدد باشیم که ثبات قیمتی را در نهادههای کشاورزی و همچنین ماشینآلات، تجهیزات و ادوات کشاورزی ایجاد کنیم.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: اکنون حدود ۲۵۰ عرضهکننده فعال در حوزه ماشینآلات، تجهیزات و ادوات کشاورزی و حدود ۳۰۰ عرضهکننده لوازم و تجهیزات آبیاری در کشور داریم که مقرر شده بخش صنعت، توجه بیشتری به بخش مکانیزاسیون کشاورزی داشته باشد و مشکلات تولیدکنندگان و عرضهکنندگان کشاورزی را مرتفع کند.
نظر شما