به گزارش خبرنگار ایرنا، با توجه به اینکه یکی از محورهای اصلی گفت و گوی ولادیمیر پوتین و سلمان بحث واکسن کرونا بوده است، به نظر می رسد روسیه درحال رایزنی با کشورها برای فروش این واکسن جدید است. توزیع این واکسن از امروز (چهارشنبه) در مراکز درمانی روسیه آغاز شده است.
به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، ولادیمیر پوتین و سلمان پادشاه عربستان درخصوص توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت در بازار جهانی گفت وگو و تبادل نظر و از روند اجرای توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت که وضع بازار جهانی نفت را تثبیت کرده است ابراز رضایت کردند.
پوتین و سلمان توافق کردند در این عرصه همچنان بایکدیگر هماهنگی داشته باشند.
اوپک و متحدانش که به اوپک پلاس معروفند، پس از کاهش شدید قیمت نفت در پی گسترش ویروس کرونا در جهان تصمیم گرفتند با مشارکت دیگر فروشندگان نفت در جهان به توافقی برای کاهش تولید برسند.
آنها سرانجام توافق کردند که تولید خود را از اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. سهم اوپک که متشکل از ۱۰ کشور با بیشترین تولید از اکتبر سال ۲۰۱۸ است، به میزان شش میلیون و ۸۴ هزار بشکه در روز است.
این توافق بار دیگر در اواخر ماه جولای تا آخر ماه اوت مورد تایید قرار گرفت و باوجود فرا رسیدن ماه سپتامبر، هنوز در مورد ادامه اجرای این توافق گزارشی اعلام نشده است.
در ادامه گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین آمده است: ولادیمیر پوتین و ملک سلمان، در رابطه با ریاست دوره ای عربستان سعودی بر گروه ۲۰ کشور صنعتی دنیا، درخصوص مقدمات اجلاس سران جی۲۰ در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ گفت و گو کردند.
دو طرف درباره تلاش های جمعی برای برطرف کردن پیامدهای ویروس همه گیر کرونا برای اقتصاد جهانی و ساختار بین المللی مالی ازجمله پیشنهاد رئیس جمهوری روسیه برای ایجاد کوریدور سبز برای ارسال دارو، لوازم پزشکی و مواد غذایی و تجهیزات و فناوریها که در اجلاس ماه مارس جی۲۰ مطرح شد، گفت وگو کردند.
رئیس جمهور روسیه روز هفتم فروردین ماه در نشست گروه ۲۰ کشور صنعتی دنیا موسوم به جی ۲۰ که به صورت وبیناری برگزار شد بر لزوم برداشته شدن تحریم ها و متوقف شدن جنگ اقتصادی میان کشورها در راستای مقابله با شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان شد.
پوتین در این کنفرانس که با محوریت انتشار ویروس کرونا در جهان برگزار شد، اعلام کرد: باید کریدورهای سبز بدون در نظر گرفتن تحریم ها و جنگ اقتصادی برای کمک به یکدیگر ایجاد شود.
در گفت وگوی تلفنی پوتین و سلمان به دورنمای تولید مشترک واکسن کرونای روسی توجه خاص شد.
واکسن کرونای روسی را وزارت بهداشت روسیه با مشارکت صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه می سازد و مقامهای روسی برای همکاری با کشورهای مختلف در تولید مشترک واکسن کرونا اعلام آمادگی کرده اند.
برخی رسانه های روسی اعلام کرده اند که درامد احتمالی عرضه واکسن کرونا در سطح جهان حدود 7 میلیارد دلار ارزیابی می شود و روسیه امیدوار است بخشی از این درآمد را به خود اختصاص دهد و به همین دلیل رقابت شدیدی بین این کشور و غربی ها برای ساخت و عرضه واکسن کرونا در سطح جهانی بوجود آمده است.
پوتین و سلمان در مورد موضوعات مختلف همکاریهای دو کشور ازجمله اجرای توافق های بدست امده در جریان سفر ماه اکتبر سال گذشته رئیس جمهوری روسیه به ریاض گفت وگو کرده و بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی و سرمایه گذاری دو کشور تاکید کردند.
نظر شما