ریبوار جهانگیرپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زنبورداران پس از برداشت عسل، شربت شکر را در دسترس زنبورها قرار میدهند تا زنبورها بتوانند در این فصل که دمای هوا کاهش پیدا میکند، قادر به تغذیه کافی باشند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از این شربت شکر برای زمستانگذرانی کلنیها ذخیره میشود، اضافه کرد: اگر در این فصل کُلنی بدون فعالیت باقی بماند و نتواند به خوبی تغذیه کند، برای فصل بهار که نسل جوان زنبورها فعالیت شهد گرفتن را شروع میکنند با مشکل مواجه خواهند شد.
رییس هیات مدیره تعاونی زنبورداران مهاباد گفت: حتی زنبوردارانی که عسل طبیعی تولید میکنند، باید در این فصل سرد سال شربت شکر را در اختیار کندو قرار دهند تا ملکه بتواند برای افزایش جمعیت کندو تخمریزی کند.
وی افزود: پیشبینی امسال زنبورداران مهابادی در مجموع تولید بیش از ۳۰۰ تُن عسل است که این مقدار در مقایسه با ۴۰۰ تُن عسل سال قبل، ۲۵ درصد کاهش نشان میدهد که دلیل آن به خاطر افت دمای هوا در مناطق ییلاقی این شهرستان است.
جهانگیرپور گفت: هماکنون ۶۰۰ نفر در این شهرستان که عضو تعاونی زنبورداران مهاباد هستند به صورت مستقیم به زنبورداری اشتغال دارند و عسل تولید شده این شهرستان به عنوان یک برند شناخته شده در بازارهای داخلی و خارجی خریداران خوبی دارد.
وی با اشاره به خارجسازی پرورش زنبور عسل از فرآیند تک محصولی اظهار داشت: امسال علاوه بر برداشت عسل، فرآوردههای جانبی آن از جمله ژل رویال، گرده و زهر زنبور عسل نیز در برنامه زنبورداران قرار دارد.
بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مراتع روستایی و ییلاقی در مهاباد وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن را مراتع درجه یک، ۷۰ هزار هکتار آن را مراتع درجه ۲ و بقیه را مراتع درجه ۳ تشکیل میدهد.
مهاباد یکی از مراکز مهم تولید عسل مرغوب و باکیفیت در آذربایجانغربی بهشمار میرود.
تعاونی زنبورداران مهاباد در سال ۱۳۸۶ تاسیس شده و هماکنون دارای بیش از ۴۵۰ عضو فعال دارد.
نظر شما