فرامرز مردانی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به صدور ۱۷ هزار و ۵۰۰ پروانه چرای دام در استان اظهار داشت: پروانه چرا، یک اجازه برای تعلیف ۱۰۰ روزه دام دامدار است و هیچ حق و مشارکت دیگری ایجاد نمیکند، ولی طرح مرتعداری یک قرارداد ماده ۳ است، یعنی میتوان به موجب آن از ۱۰ تا ۳۰ سال با مرتعدار قرار داد بست و طبق کتابچه طرح به عنوان مثال کشت گیاهان دارویی انجام داد.
وی افزود: امکان پرداخت تسهیلات کمبهره به مرتعداران نیز در قالب طرح مرتعداری وجود دارد.
رییس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: طبق بند ۲۰ فصل دوم اصلاحیه شیوهنامه فنی و اجرایی بهرهبرداری از مراتع کشور که در تاریخ یازدهم مردادماه امسال به تایید سازمان جنگلها و مراتع کشور رسیده است تمامی مرتعدارانی که پروانه چرای دام دریافت میکنند مکلف هستند حداکثر ظرف مدت ۲ سال نسبت به تهیه طرح مرتعداری اقدام کنند.
مردانی تاکید کرد: دارندگان پروانههای چرای دام (پروانههای مرتعداری) تا سال ۱۳۹۸ باید حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به اجرای طرح مرتعداری اقدام کنند در غیر این صورت پروانه چرای دام آنها فاقد اعتبار خواهد بود و ابطال میشود.
وی بیان کرد: این افراد باید پس از تقاضای طرح مرتعداری به اداره کل منابع طبیعی استان یا شهرستانها، باید یک یا 2 نماینده را به صورت رسمی و محضری به منابع طبیعی معرفی کنند.
رییس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به معرفی این افراد از سوی منابع طبیعی به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع استان، بیان کرد: سازمان نظام مهندسی با معرفی یک نفر کارشناس زمینه تهیه طرح مرتعداری برای مرتعداران را فراهم میکند.
مردانی تصریح کرد: امکان پیشبینی تولید علوفه، کشت و توسعه گیاهان دارویی، زنبورداری، توریسم و اکوتوریسم در این طرح وجود دارد.
وی به تهیه طرح مرتعداری برای ۲۵۶ هزار هکتار از مراتع استان اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه تاکنون استقبال برای تهیه طرح مرتعداری کم بوده است اما این شیوهنامه مرتعداران اجبار بیشتری برای تهیه طرح از سوی مرتعداران ایجاد میکند.
به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار از عرصههای استان معادل ۶۶ درصد عرصه استان مراتع است که این مراتع دارای حساسیت خاص هستند.
چهارمحال و بختیاری پس از فارس دومین استان عشایر نشین کشور است.
نظر شما