« غلامحسین طباطبایی» روز سه شنبه در نشست خبری خود درباره تشریح عملکرد این شرکت ها افزود: طبق آمارها ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی خرد مالکی و بزرگ مالکی است و حدود ۰.۵ درصد آن تحت پوشش شرکت های سهامی زراعی قرار دارد.
وی اضافه کرد: اکنون تعداد ۲۵ شرکت در ۱۲ استان کشور از جمله خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی ، اصفهان ، گلستان، ایلام، فارس، آذربایجان غربی و خوزستان فعالیت دارند و بیشترین تجمع این شرکت ها مربوط به سه استان خراسان است.
این مقام مسوول تصریح کرد: اکنون ۱۴ درصد اراضی کشاورزی ایران بزرگ مالکی دارای حد فنی اقتصادی مطلوب و ۸۶ درصد خرد مالکی است که اراضی تحت پوشش شرکت های سهامی زراعی رقم ناچیزی به حساب می آید.
وی یادآورشد: قدمت شرکت های سهامی زراعی مربوط به به قبل از پیروی انقلاب اسلامی است و در ابتدای انقلاب ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش ۹۳ شرکت سهامی زراعی بود و به دلیل اساسنامه آن به تدریج این شرکت ها منحل شدند و تعداد پنج شرکت باقی ماند که هنوز به فعالیت خود ادامه می دهند.
طباطبایی اضافه کرد: سال ۱۳۸۴ تشکیل شرکت های سهامی زراعی به تصویب هیات وزیران رسید و اساسنامه این شرکت ها در سال ۱۳۹۰ بروز رسانی شد که اکنون در هر شرکت حداقل ۱۰۰ نفر کارمند بیمه تامین اجتماعی فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: اکنون شرکت های سهامی زراعی علاوه بر اراضی زراعی و باغی، صنعت دام و طیور و صنایع تبدیلی و تکمیلی را در زنجیره فعالیت خود دارند.
مدیرعامل شرکت سهامی زراعی فعالیتهای کشاورزی و غیر کشاورزی برندسازی را از اولویت برنامه های شرکت های سهامی زراعی دانست و افزود: اکنون برند تجاری سزا توسط شرکت سهامی زراعی در قالب هفت هزار خانوار تدوین و ثبت شده است تا محصولات کشاورزان با این برند وارد بازار داخلی و خارجی شود.
طباطبایی گفت: بنابرگزارش های موجود، تولیدات اراضی شرکت های سهامی زراعی در واحد سطح بین دو تا ۲.۵ برابر اراضی خرده مالکی است که رقم قابل توجهی محسوب می شود و توسعه این شرکت ها می تواند منجر به ارتقای بخش کشاورزی شود.
وی با بیان اینکه ادامه حیات شرکت های سهامی زراعی نیازمند حمایت های دولتی و کشاورزان است، افزود: برای ادامه فعالیت شرکت های سهامی زراعی تدارک نهاده های مورد نیاز براساس کیفیت و قیمت مناسب و بازاریابی نیاز است تا تامین شود.
نظر شما