منصور رضوانی جلال روز سه شنبه در نشست اعضای کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همدان افزود: با اجرای طرح هویت دار کردن دام، مشخصه هایی همچون نژاد، محل تولید، مالکیت و آدرس در قالب پلاک ۱۵ رقمی در گوش راست دام نصب می شود و تا زمان ذبح دام این پلاک روی گوش آن موجود است.
وی یادآوری کرد: اجرای طرح هویت دار کردن دام در سال ۹۵ مصوب شد و آخرین اصلاحیه این طرح مربوط مصوبه سال ۹۷ هیات وزیران است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: هدف قانون گذار از اجرای طرح هویت دار کردن دام پیشگیری از قاچاق بوده است.
رضوانی جلال گفت: تنها یکی از آثار اجرای طرح هویت دار کردن دام پیشگیری از قاچاق بود و نتایج مثبت و ارزنده بیشماری به همراه دارد.
وی افزود: در این طرح با توجه به اینکه کد ۱۵ رقمی به دام اختصاص می یابد، اطلاعات شجره ای دام، آدرس محل پرورش، مشخصات و صاحب دام مشخص می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان بیان کرد: این طرح از سال ۹۷ شروع شد اما مقطعی در سال گذشته در تامین پلاک وقفه رخ داد همچنین اواخر سال گذشته نیز با شیوع ویروس کرونا و نزدیک نشدن افراد به دام و مراجعه نکردن به واحدهای پلاک کوبی، اجرای این طرح کند پیش رفت.
رضوانی جلال افزود: با توجه به اینکه هزینه خرید پلاک و پلاک کوبی را باید دامدار پرداخت کند بنابراین از ابزار تشویق و اجباری برای هویت دار کردن دام استفاده شد.
وی بیان کرد: هزینه پلاک کوبی برای هر راس دام سبک سه هزار و دام سنگین ۶ هزار تومان تعیین شده است بنابراین از ابزارهای تشویقی نظیر ارائه نهاده دامی و خدمات واکسیناسیون در قبال پلاک کوبی برای اقبال دامداران استفاده شد.
وی ادامه داد: یک هزار و ۱۰۰ نفر در استان همدان دوره آموزشی و ترویجی برای پلاک کوبی فرا گرفتند تا ضرورت پلاک کوبی را به دامداران عنوان کنند.
نظر شما