حمید عبدوس روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: مهدیشهر شهرستانی کوهستانی است که میانگین بارش آن در سال به ۳۵۰ میلیمتر میرسد و توجه ویژه برای تخصیص اعتبار به منظور اجرای طرحهای آبخیزداری در مهدیشهر نقشی مهم در کنترل سیلاب و مهار سرعت آب و تقویت سفرههای آب زیرزمینی دارد.
وی ادامه داد: شهرستان مهدیشهر ۱۲ تا ۱۵ حوضه آبخیزدار دارد که اصلی ترین فعالیتهای اقلیمی و محیطی برای حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی در این منطقه انجام فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری است.
وی بیان کرد: سفرههای آب زیرزمینی مهدیشهر به سفرههای آب زیرزمینی شهرستانهای سمنان و سرخه متصل است و اگر تخصیص اعتبار برای اجرای طرحهای آبخیزداری در مهدیشهر ویژه دیده شود، بدون شک این اقدام در تقویت سفرههای آب زیرزمینی در پایین دست موثر است.
عبدوس یادآور شد: چشمه روزیه در شهرستان مهدیشهر تامین کننده آب آشامیدنی شهر سمنان است و تقویت طرحهای آبخیزداری در این منطقه به بهبود شرایط آبی کمک میکند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر تصریح کرد: سال گذشته به منظور تقویت پوشش گیاهی ۵۵۰ هکتار از عرصههای منابعطبیعی این شهرستان با مشارکت بهرهبرداران کپهکاری شد.
وی خاطر نشان کرد: در سه سال گذشته طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری خوبی در مهدیشهر اجرا شد که از لحاظ وسعت و حجم طرح در این شهرستان با کارهای انجام شده در ۱۰ سال گذشته آن مدت برابری میکند، اما باید بیش از پیش به طرحهای آبخیزدای توجه شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر بیان کرد: در سه سال گذشته ۲۸ هزار متر مکعب طرحهای آبخیزداری در حوضههای آبخیز شهرستان مهدیشهر از محل صندوق توسعه ملی اجرایی شد.
وسعت عرصههای منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر ۳۹۵ هزار هکتار است.
در سرشماری ۹۵ مشخص شد شهرستان مهدیشهر ۴۷ هزار و ۴۷۵ نفر جمعیت در ۱۵ هزار و ۲۲۶ خانوار دارد که ۴۱ هزار و ۶۷۳ نفر جمعیت شهری و پنج هزار و ۸۰۲ نفر جمعیت روستایی را شامل می شود.
شهرستان مهدیشهر در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال شهر سمنان قرار دارد.
نظر شما