شیرینی احکام قضات کرمانشاه زیر زبان دانش‌آموزان «دره دراز»

کرمانشاه- ایرنا- دانش‌آموزان دبستان امامت در محله فقیرنشین «دره دراز» شهر کرمانشاه ساعت ۱۱ روز چهارشنبه در حیاط مدرسه به صف شدند تا کیف و کفش ‌و لوازم‌التحریر نو هدیه بگیرند؛ هیچ‌یک از آنها نمی‌دانست این هدیه‌ها نتیجه اجرای حکم یک قاضی دادگستری است که به بدست‌شان رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح مجازات های جایگزین حبس و شلاق در قالب قرارهای تعلیق تعقیب، تعویق صدور حکم و تعلیق اجرای مجازات از حدود سه ماه پیش در شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان کرمانشاه آغاز شده و تاکنون ۳۰ فقره حکم در این راستا صادر شده است.

در این طرح قضات شعبه ۱۱۳ افرادی را که مرتکب جرم‌های سبک و خفیف می شوند، به جای زندان و شلاق به جریمه‌های مالی خیرخواهانه محکوم می کنند.

یک نمونه از آن محکوم شدن تعدادی از مجرمان به توزیع ۱۰۰ بسته حمایتی در بین دانش آموزان دبستان امامت در محله محروم "دره دراز" در غرب شهر کرمانشاه بود.

دانش آموزان دبستان امامت در محله محروم "دره دراز" در غرب شهر کرمانشاه

دانش آموزان این دبستان ساعت ۱۱ روز چهارشنبه در حیاط مدرسه به صف شدند تا کیف و کفش ‌و لوازم التحریر نو هدیه بگیرند؛ تقریبا هیچ یک از آنها نمی دانست که این هدیه ها از کجا و چگونه بدستشان رسیده اما صدای خنده و شادی شان فضای مدرسه را پر کرده بود.

آنان پس از گرفتن کمک ها، در گروه های چندنفره پراکنده شدند و سعی کردند که کفش مناسب پا و کیف مورد علاقه خود را پیدا کنند؛ بازار عضو کردن وسایل تا مدتی گرم بود تا اینکه همه به مراد دل شان رسیدند.

تصاویر بیشتر از توزیع بسته‌های حمایتی در دبستان «امامت» کرمانشاه

محکومیت متهمان ۳۰ پرونده به تهیه بسته حمایتی

رییس شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان کرمانشاه در مدرسه امامت و در جمع خبرنگاران گفت: متهمان حدود ۳۰ پرونده به تهیه لوازم التحریر، کیف و کفش برای دانش آموزان کم بضاعت محکوم شده‌اند که با هماهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان، دبستان امامت به عنوان نخستین مدرسه برای توزیع این لوازم انتخاب شد.

شهرام امیراحمدی با بیان اینکه ارزش مالی این بسته ها حدود ۲۵ میلیون تومان است، گفت: امیدوارم این هماهنگی بین اداره کل آموزش و پرورش و دستگاه قضایی استان ادامه پیدا کند تا بتوانیم دانش آموزان کم بضاعت بیشتری را زیرپوشش این طرح قرار دهیم.

امیر احمدی همچنین درباره تفاوت این طرح با سایر طرح‌های جایگزین مجازات حبس گفت: در سال های گذشته طرح هایی به عنوان محکومیت به انجام خدمات عمومی در نهادهایی مانند بهزیستی، شهرداری و... به عنوان مجازات جایگزین حبس داشتیم اما طرح کنونی با آن ها متفاوت است و اجرای آن به تازگی آغاز در استان شده است.

او در عین حال گفت: البته در ایام زلزله سرپل ذهاب برخی از همکاران ما در سراسر کشور متهمان را به خرید لوازم مورد نیاز زلزله زدگان محکوم می کردند و پس از شیوع ویروس کرونا و مشکلات کسب و کارها و معیشتی مردم نیز دستگاه قضایی استان اجرای این طرح را با هدف کمک به خانواده های کم بضاعت آغاز کرده است.

شهرام امیر احمدی رئیس شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری دو شهرستان کرمانشاه

فقط برای جرایم سبک و متهمان بی‌سابقه

به گفته امیر احمدی طرح مجازات جایگزین حبس درباره جرایم خشن و سنگین اجرا نمی‌شود و تنها شامل جرایم سبک، کم اهمیت، خانوادگی و به ویژه پرونده هایی است که متهمان آنها افراد جوان و بدون سابقه کیفری هستند.

او افزود: مجازات حبس برای این دسته از افراد نه تنها نتیجه اصلاح گرایانه نخواهد داشت بلکه آسیب های زیادی هم برای آنان، خانواده هایشان و و جامعه به دنبال دارد.

براساس ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی، اجرای مجازات های جایگزین برای جرایم سبک و خفیف در نظر گرفته می شود و اجرای آن به نظر قاضی، سابقه متهم، گذشت شاکی، شخصیت، سن و سال و... متهم بستگی دارد.

اخبار مرتبط