توجه به الگوهای سازگاری با کم آبی در مناطق مرکزی ایران ضروری است

اصفهان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: توجه به الگوهای سازگاری با کم آبی در بخش‌های آشامیدنی و بهداشت، کشاورزی، صنعت و کشاورزی در مناطق مرکزی ایران بویژه در این استان ضروری است.

مسعود میرمحمدصادقی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تمامی مصرف کنندگان منابع آبی در بخش‌های مختلف در مرکز کشورمان و بویژه در استان اصفهان باید بپذیرند که در مناطق خشک و نیمه خشک هستیم و انطباق مصرف با الگوهای مصرف بهینه و سازگاری با کم آبی باید بطور جدی رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه خشکسالی و کمبود آب همواره مورد تایید مسئولان ملی و استانی بوده است، ادامه داد: تشکیل ستاد سازگاری با کم آبی در کشور و متناظر با آن کارگروه سازگاری با کم آبی در اصفهان نشان از اهمیت توجه به کاهش شدید منابع آبی دارد که در صورت رعایت نکردن موارد پیشگیرانه در آینده نزدیک همه ما را با مشکل رو به رو خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اضافه کرد: بر همین اساس در کارگروه سازگاری با کم آبی اصفهان در ۳۵ سرفصل و بخش اصلی، تمامی نکات لازم مرتبط با سازگاری با کم آبی تهیه و تدوین شده که رعایت آنها از سوی تمامی بهره برداران تا حد زیادی از بار مشکلات موجود می‌کاهد.

میرمحمدصادقی خاطرنشان کرد: تغییر سبک زندگی و مصرف مطابق با الگوهای سازگاری با کم آبی به معنای مصرف نکردن نیست بلکه چارچوب‌هایی را مطرح می‌کند که نتیجه رعایت آن توزیع عادلانه مایه حیات و بهره گیری تمامی ذینفعان خواهد بود.

وی با بیان اینکه اجرای این الگو و بهره گیری از طرح‌های انتقال آب به حوضه آبریز زاینده‌رود سبب به حداقل رسیدن مشکلات خواهد شد، گفت: بنابراین نه الگوی صحیح مصرف و نه اجرای طرح‌های انتقال آب به تنهایی گره‌گشای کمبودها و چالش‌ها در مناطق مرکزی ایران و بخصوص اصفهان نخواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در بخش دیگری از صحبت‌های خود یکی از تبعات توجه نکردن به کاهش منابع آبی را فرونشست زمین برشمرد و تصریح کرد: استان اصفهان از این حیث چهارمین رده در کشور را به خود اختصاص داده است.

میرمحمدصادقی اظهارداشت: مصرف بی رویه و بدون حساب و کتاب از منابع آبی بویژه افت سفره‌های زیرزمینی سبب شده ۲۷ دشت در دسته بندی ممنوعه از حیث فرونشست زمین قرار بگیرند و تنها هشت دشت که بیشتر در مناطق بیابانی مستقرند وضعیت عادی‌تری داشته باشند. 

به گزارش ایرنا، کم‌آبی مناطق مرکزی ایران و خشکی زاینده‌رود به‌عنوان شاهرگ حیاتی این مناطق، یکی از اصلی‌ترین مشکلات امروز کشورمان است، زاینده‌ رودی که قرن‌ها سرچشمه حیات و رشد در مرکز ایران زمین بوده، سال‌هاست بر اثر بی‌توجهی و دخالت بی‌حساب و کتاب در نظام طبیعت، گرفتار خشکی شده، جریان دوره‌ای، نه دائم این رودخانه مشکلات متعددی برای محیط ‌زیست، پوشش گیاهی و گونه‌های جانوری ، بخش کشاورزی و تامین آب آشامیدنی ایجاد کرده است.

استان اصفهان از سال‌های گذشته با پدیده کاهش سطح سفره‌های آب زیرزمینی و فرونشست زمین مواجه شده و میزان فرونشست زمین در این منطقه در هر سال ۱۳ سانتیمتر اعلام شده است.

در این اصفهان ۴۰ هزار و ۵۶۶ حلقه چاه مجاز و ۲۱ هزار و ۲۹۷ حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد که بین ۱۰ تا ۱۱ هزار حلقه آنها فعال است و سالانه سه میلیارد و ۶۷۰ میلیون متر مکعب از آب‌های زیر زمینی و چاه‌های این استان بصورت مجاز و غیرمجاز استخراج و کم می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha