۲۳ شهریور ۱۳۹۹، ۷:۰۰
کد خبرنگار: 1165
کد خبر: 84034731
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رشد ۶ برابری صنایع تبدیلی آذربایجان‌غربی

۲۳ شهریور ۱۳۹۹، ۷:۰۰
کد خبر: 84034731
رشد ۶ برابری صنایع تبدیلی آذربایجان‌غربی

ارومیه- ایرنا- آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های با بیشترین ظرفیت صنایع تبدیلی در کشور است که دولت تدبیر و امید با درک این موقعیت و پتانسیل، تعداد واحدهای فعال در این بخش را از حدود ۵۰ واحد به ۳۷۱ واحد رسانده که نشان دهنده رشد بیش از ۶ برابری در این برهه است.

به گزارش ایرنا، صنایع تبدیلی به دلیل فرآوری انواع محصولات موجب کاهش هدررفت منابع تولیدی، هدفمندشدن تولید، ایجاد زمینه صادرات و بالا رفتن اشتغال و درآمد بهره‌برداران در زمینه‌های مختلف شده و به معنای تمام کلمه این صنعت راه‌گشای توسعه و جهش تولید در بخش‌های مختلف به شمار می‌رود.

صنایع تبدیلی حلقه واسط ارتباط بین بخش صنعت و بخش‌های مختلف از جمله بخش مهم کشاورزی و دامداری است و زمینه مناسب برای توسعه صنایع مختلف را فراهم می‌کند.

 افزایش بهره‌وری تولیدات، ایجاد فرصت‌های شغلی، تامین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخش‌های اقتصادی و تامین‌کننده امنیت غذایی در سطح کشور و استان آذربایجان غربی از مزیت های این صنایع محسوب می‌شود.

با توسعه صنایع تبدیلی تولیدکنندگان مطمئن می‌شوند که دیگر محصول تولیدی آنها دور ریز نمی‌شود و با اتکا به صنایع تبدیلی می‌توانند با خیال راحت تولیدات خود را روانه بازار هدف کنند.  

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، ایجاد صنایع تبدیلی در بلندمدت و کوتاه‌مدت منفعت‌های بسیاری برای تولیدکنندگان دارد و به نوعی تکمیل کننده بخش مورد نیاز استان آذربایجان غربی است.  

فعالیت ٣١٧ واحد صنایع تبدیلی در آذربایجان‌غربی 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به تعداد صنایع تبدیلی استان، گفت: در ابتدای دولت تدبیر و امید تعداد واحدهای صنایع تبدیلی در آذربایجان‌غربی حدود ۵۰ مورد بود که این میزان هم اینک به ۳۷۱ واحد رسیده است.

غلامرضا بابایی ادامه داد: ظرفیت واحدهای تولیدی فعال در زمینه صنایع تبدیلی حدود ۷۷ میلیون تن انواع محصولات است و می‌تواند انواع و اقسام محصول استان آذربایجان غربی را تبدیل و روانه بازار هدف کند.

وی اظهار داشت: با فعالیت این واحدهای صنعتی از ابتدای حضور دولت تدبیر و امید تاکنون برای ۱۵ هزار و ۴۴۷ نفر از جوانان آذربایجان‌غربی اشتغال‌زایی شده است.

وی اضافه کرد: برای این واحدهای صنایع تبدیلی ۱۱ هزار و ۸۰۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده که رقم قابل توجهی در حوزه صنعت استان به شمار می‌رود.

فعالیت صنایع تبدیلی آذربایجان‌غربی در بخش غذایی

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با اشاره به زمینه فعالیت واحدهای صنایع تبدیلی این استان، گفت: این واحدها بیشتر در زمینه صنایع غذایی و کشاورزی فعال هستند.  

معصوم علی‌اکبری افزود: تولید آرد گندم، قند، انواع میوه و آبمیوه ها،  کنسانتره خوراک دام، آرد برنج، فرآورده‌های گوشتی، انواع شکلات و کمپوت و غیره زمینه فعالیت واحدهای تولیدی در آذربایجان غربی است.

وی اضافه کرد: یکی از بزرگترین مزیت‌های این استان در بحث توسعه صنایع تبدیلی هم مرز بودن آذربایجان‌غربی با سه کشور خارجی است که می‌تواند امر صادرات را بسیار تسهیل کند.  

رونق بخش کشاورزی با توسعه صنایع تبدیلی

رییس خانه صنعت و معدن آذربایجان‌غربی نیز گفت: بخش کشاورزی پیش درآمدی بر توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی است و این استان به جهت اینکه محل مناسبی برای کشاورزی می‌باشد از این امتیاز برخوردار است و رونق این بخش را در پی دارد.  

محمدفاروق گرمیانی اظهار داشت: یکی از بزرگترین مزیت‌های آذربایجان غربی در بحث توسعه صنایع تبدیلی هم مرز بودن آذربایجان‌غربی با سه کشور خارجی است که در کمتر استانی در کشور وجود داشته و می‌تواند امر صادرات را بسیار تسهیل بخشیده و بازار خوبی برای محصولات این واحدهای تولیدی باشد.

لزوم ایجاد تنوع در تولید محصولات صنایع تبدیلی 

مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی نیز با اشاره به لزوم ایجاد صنایع تبدیلی در این استان، گفت: در تولید محصولات صنایع تبدیلی نباید تنها به کنسانتره بسنده کرد و باید در تولید محصولات تنوع ایجاد کرد زیرا با تولید متنوع محصول امکان صادرات، ارزآوری افزایش قابل توجهی صورت می‌گیرد و محصولات ایرانی در بازارهای زیادی می‌تواندحضور داشته باشد.

پرویز تومرائی با اشاره به توجه کشورهای دنیا به فرآوری محصولات،  افزود: فرآوری در تمام دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد زیرا صنایع تبدیلی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده در محصول می‌تواند کشور را از واردات بی‌نیاز کند.  

وی افزود: ایجاد و تجهیز صنایع تکمیلی در کنار مراکز تولید محصولات کشاورزی می‌تواند عامل مهمی برای جلوگیری از ضرر تولیدکنندگان شود و بستر مناسب برای امر صادرات محصولات متنوع را فراهم کند.  

وی تاکید کرد: توسعه صنایع تبدیلی بقای کشاورزی را در آذربایجان غربی تضمین می‌کند و سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر به عنوان پشتوانه غذایی و کشاورزی است.  

وی گفت: سالانه حدود پنج میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در این استان تولید می‌شود که بازار داخلی فقط ۳۰ درصد آن را جذب می‌کند و مابقی آن باید به خارج از کشور صادرات شود.  

صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشاورزی از آن جهت که موضوعات مرتبط با غذا، کشاورزی و صنایع وابسته به آن را شامل می‌شود همیشه در محافل اقتصادی مهم است.

با توجه به شرایط بسیار مناسب آذربایجان‌غربی ‌می‌توان گفت که توجه به سرمایه‌گذاری در این حوزه، پرداخت تسهیلات لازم به واحدهای فعال برای بازسازی و به‌روزرسانی ماشین‌آلات موجود و قرار دادن سرمایه در گردش کافی به آنها قادر خواهد بود در مدت زمان کوتاهی این استان را با جهش بزرگی در این بخش مواجه سازد.

عمده صنایع آذربایجان‌غربی در بخش صنـایع تبدیلی میوه، مواد غذایی و کانی غیر فلزی متمرکز شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha