۲ هکتار سبزی‌کاری آلوده در همدان امحا شد

همدان- ایرنا- کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان گفت: ۲ هکتار از مزارع کشت سبزی آلوده این شهرستان به علت آبیاری با فاضلاب، با شخم زدن توسط تراکتور و مسطح کردن زمین امحا شد.

مهدی خدابخشی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: آب موجود در زمین کشاورزی برخی از سبزی‌کاران جوابگوی مساحت زمین نبوده بنابراین برای پوشش کل مزرعه از آب‌های غیرمتعارف و فاضلاب برای آبیاری استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: این طیف از سبزی‌کاران در ساعتی از شب مخفیانه اقدام به آبیاری مزرعه با فاضلاب کرده در حالیکه بو حاصل از این آبیاری و نوع و رطوبت موجود در خاک پس از آزمایش توسط کارشناسان، استفاده از آب غیرمتعارف را نشان می‌دهد.

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان بیان کرد: برخی از سبزی‌کاران نیز مزارع خود را با استفاده از آب سالم آبیاری کرده اما اقدام به خرید سبزی از محل‌هایی که از آب فاضلاب استفاده می‌کنند کرده و آن را در کنار سبزی‌های خود به فروش می‌رسانند.

خدابخشی اظهار داشت: پیشتر چشمه ها و رودخانه هایی در سطح شهر جاری بود و سبزیکاران از این آب سالم برای آبیاری مزارع استفاده می کردند اما اداره آب با توجه به توپوگرافی منطقه و شیب زمین اقدام به رهاسازی کانال فاضلاب در داخل این آب کرده در حالیکه کشاورزان از این رودخانه حق آبه داشتند.

وی بیان کرد: بنابراین برخی کشاورزان سند و مدرک حق آبه را همچنان دارند و علت استفاده از آب آلوده را این موضوع عنوان می‌کنند. 

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان بیان کرد: البته شماری از سبزیکاران با علم به این موضوع اقدام به اجاره یا خرید زمین در مناطق پایین دست این رودخانه ها کرده و از این بهانه برای آبیاری مزارع با فاضلاب بهره می‌گیرند.

خدابخشی تاکید کرد: هر فردی که قصد اجاره یا خرید زمین برای سبزی کاری دارد ابتدا باید وضعیت آبی زمین را بررسی کرده سپس این کار را انجام دهد در غیر اینصورت اجازه آبیاری مزرعه با فاضلاب به بهانه کمبود آب داده نمی‌شود.

وی افزود: سبزی کاران علاوه بر اینکه سلامت مصرف کنندگان سبزی را باید مد نظر قرار دهند باید به سلامت خود نیز توجه داشته باشند چرا که در وضعیت کرونایی و زنده ماندن طولانی مدت این ویروس در فاضلاب، در صورت استفاده از فاضلاب برای آبیاری احتمال ابتلای آنها به کرونا زیاد است.

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان بیان کرد: اعضای خانواده سبزیکاران هم به طور حتم از محصول مزرعه خودشان استفاده می کنند بنابراین استفاده از آب آلوده برای آبیاری سلامت خانواده آنها را نیز تهدید می‌کند.

خدابخشی گفت: ۱۰ درصد سبزی مصرفی همدان توسط مزارع این استان و ۹۰ درصد توسط سایر استان‌ها تامین می‌شود و سبزی‌های وارداتی نیز توسط جهادکشاورزی، آب و فاضلاب و بهداشت محیط آن مناطق و استان‌ها بررسی می‌شود.

وی از شهروندان خواست شستشوی چهار مرحله‌ای را در ضدعفونی سبزی‌ها پیش از مصرف آن مورد توجه قرار دهند و تنها به استفاده از مایع ظرف شویی اکتفا نکنند.

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان ادامه داد: به ویژه هنگام مصرف سبزی های دارای ریشه نظیر تربچه، به علت غوطه ور بودن آن در خاک و گل ، به طور حتم پوست آن را بکنند چرا که احتمال ماندگاری میکروب در منافذ آن پس از شستشو زیاد است.

خدابخشی یادآوری کرد: هفته گذشته با حضور دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، نمایندگان جهاد کشاورزی و معاونت بهداشتی وضعیت بهداشتی مزارع سبزی اطراف همدان بررسی شد که وضعیت مناسب بود.

کشت و برداشت سبزی در همدان از خرداد ماه شروع شده و تا شهریور ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha