۲۲ شهریور ۱۳۹۹، ۱۲:۲۹
کد خبرنگار: 1335
کد خبر: 84035716
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در سال جهش تولید

۲۲ شهریور ۱۳۹۹، ۱۲:۲۹
کد خبر: 84035716
توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در سال جهش تولید

تهران - ایرنا- در راستای جهش دوم صنعت پتروشیمی علاوه بر آنکه ظرفیت تولید به ۱۰۰ میلیون تن در سال افزایش پیدا خواهد کرد، ‌ تنوع محصولات و توسعه صنایع پایین‌دستی نیز در دستور کار قرار دارد. در آخرین اقدام نیز واحد سولفات پتاسیم پتروشیمی ارومیه وارد مدار شد.

سال ۹۹ در صنعت پتروشیمی به عنوان سال طلایی این صنعت نام‌گذاری شده است زیرا در سال جاری ۱۷ طرح پتروشیمی به بهره‌برداری می‌رسد تا ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به ۹۰ میلیون تن در پایان سال بالغ شود.  

با این حال توسعه در صنعت پتروشیمی تنها معطوف به حجم و ظرفیت نبوده بلکه کیفی‌سازی محصولات و تکمیل زنجیره‌ها نیز در دستور کار قرار دارد. در مهمترین مورد نیز ایران که در حال حاضر بزرگترین متانول ساز جهان به شمار می‌رود، در تلاش است تا زنجیره این محصول را تا پلی پروپیلن توسعه دهد.  

در مجموع ایران می خواهد با تکمیل زنجیره تولید محصولات پترشیمی ارزش افزوده بیشتری برای کشور تولید کند تا علاوه بر بی نیازی از واردات، ‌ارزآوری را نیز توسعه دهد.  

در آخرین اقدام در این راستا نیز، واحد سولفات پتاسیم پتروشیمی ارومیه به‌عنوان یکی از طرح‌های توسعه‌ای پایین‌دستی صنعت پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش، جلوگیری از خام‌فروشی و توسعه محصولات متنوع و راهبردی بدون حضور کارشناسان خارجی با موفقیت عملیاتی شد.

مدیرعامل پتروشیمی ارومیه با اشاره به اینکه خط تولید سولفات پتاسیم با ظرفیت سالانه ۴۰ هزار تن با موفقیت راه‌اندازی شد، گفت: باتوجه به راه‌اندازی این خط تولید، سبد محصولات شرکت تکمیل‌تر شده است.

«کریم دلجوان»  ادامه داد: واحد تولید پتاسیم این شرکت با هدف تولید محصول جانبی اسید کلریدریک با ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال به سبد محصولات شرکت اضافه شد که یکی از مواد اولیه مورد استفاده در پروژه جدید پلی‌آلومینیوم کلراید (pac) است. این پروژه نیز همسو با هدف تکمیل زنجیره ارزش و از طرح‌های توسعه‌ای پتروشیمی ارومیه به شمار می‌آید که مقدمات اجرای آن آغاز شده است.

مدیرعامل پتروشیمی ارومیه با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به‌عنوان جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری افزود: پتروشیمی ارومیه برنامه‌های مبسوطی برای تولید محصولات متنوع در دست دارد که بهره‌برداری از طرح سولفات پتاسیم سبد محصولات را متنوع کرده است.

وی اظهار کرد: راه‌اندازی واحدهای تولیدی در شرایطی که کشور افزدن بر فشار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و متحدانش با بحران کرونا نیز دست و پنجه نرم می‌کند می‌تواند تنها راه برون‌رفت از فشارهای اقتصادی باشد.

مدیرعامل پتروشیمی ارومیه با تأکید بر اینکه محدودیت‌ها و تحریم‌ها، مدیریت را به سمت نگاه به داخل و بومی‌سازی سوق داده است، تصریح کرد: بخش عمده‌ای از تجهیزات و قطعات واحد تولیدی سولفات پتاسیم ازسوی سازندگان داخلی ساخته شده است.

به گزارش ایرنا، ایران در سال‌های اخیر با توسعه صنعت پتروشیمی دو جهش را در زمینه افزایش ظرفیت تولید و تنوع سبد محصولات تعریف کرده است. جهش دوم صنعت پتروشیمی قرار است تا پایان سال ۱۴۰۰ محقق شود و طی آن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تن در سال برسد.  

درآمد ایران از این صنعت نیز به ۲۵ میلیارد دلار در سال افزایش پیدا خواهد کرد.  

جهش سوم پتروشیمی نیز که تا سال ۱۴۰۴ به انجام می‌رسد، ‌ ظرفیت تولید پتروشیمی را به ۱۳۳ میلیون تن و درآمد حاصل از آن را نیز تا ۳۷ میلیارد دلار افزایش خواهد داد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha