زلمی خلیلزاد گفت که گرچه این گفت و گوها امید به خاتمه جنگ در این کشور را افزایش داده، با این حال چالشهای فراوانی باقی مانده است.
به گزارش امروز تارنمای بخش انگلیسی شبکه قطری الجزیره، وی دیروز (۲۱ شهریور) در گفت و گوی تلفنی با خبرنگاران گفت: این (مذاکرات) یک مرحله جدید در دیپلماسی برای صلح در افغانستان است.
به نظر میرسد که دولت ترامپ در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۳ آبان به شدت تلاش میکند تا در کنار میانجیگری برای برقراری صلح میان اسرائیل و کشورهای عربی، مذاکرات طرف های درگیر در افغانستان را نیز به سرانجامی برساند.
خلیلزاد افزود: این مذاکرات یک دستاورد مهم است ولی چالشهای مهمی بر سر راه دستیابی به یک توافق وجود دارد.
پس از گذشت ۱۹ سال از آغاز جنگ آمریکا در افغانستان و در نوزدهمین سالگرد حمله تروریستی یازده سپتامبر، سرانجام پس از ۶ ماه هیات دولت افغانستان برای گفتوگو با طالبان روز جمعه عازم دوحه شد و امروز برای نخستین بار گفتوگوهای صلح با طالبان آغاز گردید.
زلمی خلیلزاد پیشتر توییت کرده بود: این یک فرصت تاریخی برای پایان دادن به یک جنگ چهل ساله است که هیچ راه حل نظامی ندارد و باعث کشته شدن شمار زیادی از افغانها شده است.
به نوشته خلیلزاد، توافق سیاسی بدون مصلحت حاصل نمیشود. تاریخ معاصر افغانستان نشان میدهد که تلاش برای انحصار قدرت و تحمیل به زور ایدئولوژی خود بر دیگران، منجر به منازعه میشود و کشور با مداخلات دیگران آسیب پذیر میشود.
«عبداالله عبدالله» رییس شورای عالی آشتی ملی، حنیف اتمر کاندیدای پست وزارت امورخارجه و سعادت منصور نادری وزیر دولت در امور صلح، هیات ۲۱ نفری دولت افغانستان را به دوحه همراهی میکنند.
نشست اولیه برای آغاز گفتوگوهای بینالافغانی امروز شنبه با حضور مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا، مقامهای قطری و نمایندگان حدود ۳۰ کشور و سازمانهای جهانی به صورت حضوری و یا آنلاین برگزار میشود.
نظر شما