صلاح محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این ۲ تپه تاریخی شامل تپه "گرد هلیشه" واقع در روستای "ساوان جدید" و تپه "گردحجم" در روستای "نیچوان" است که با هدف حفظ، صیانت و جلوگیری از تجاوز و یا تخریب آثار تاریخی آنها انجام میشود.
وی اضافه کرد: عملیات تعیین حریم با پیگیریهای اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان و اخذ مجوز از پژوهشکده باستانشناسی با حضور ۳ کارشناس و متخصص این رشته آغاز شده است.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سردشت افزود: عملیات تعیین حریم با گمانهزنیها متعدد در اطراف محوطههای تاریخی و با اعماق مختلف انجام میشود و برای عملیات فیزیکی آن از نیروهای محلی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه با تعیین حریم و ایجاد پوشش حفاظتی لازم این تپهها از تخریب، ساختوساز و تصرفات محافظت خواهند شد ادامه داد: برای تعیین حریم هر تپه باستانی حدود ۱۵۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است.
روستای "ساوان جدید" و "نیچوان" هر دو از توابع بخش وزینه و در ۳۰ کیلومتری سردشت واقع است؛ در شهرستان سردشت ۳۳ اثر در فهرست آثار ملی قرار دارد که شامل ۲ بنا و ۳۱ محوطه تاریخی است که مهمترین آنها تپه باستانی ربط است.
براساس اعلام معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی امسال ۲۱ تپه تاریخی در استان در راستای صیانت از آثار تاریخی تعیین حریم میشود.
آذربایجانغربی دارای بیش از هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۲ اثر ثبت شده جهانی شامل «قرهکلیسای چالدران» و «تختسلیمان تکاب» است.
نظر شما