مسعود مردانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: با توجه به همزمانی آنفلوآنزا با کرونا در ماه های پیش رو، بسیاری از مردم خواهان تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند، توصیه می کنیم افراد بیمار، سالمندان، زنان باردار با تجویز پزشک در اولویت دریافت این واکسن هستند.
وی اظهار داشت: این واکسن مانند همه فرآورده های دارویی ممکن است در برخی افراد موجب عوارض جانبی مانند سردرد، تعریق، درد عضلات، درد مفاصل، تب، ضعف، خستگی، سرخی و ورم و سختی محل تزریق شود که این عوارض معمولا طی یک تا ۲ روز بدون درمان رفع می شود.
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: عوارضی مانند تب بالا، تغییر در رفتار و هوشیاری، گرفتگی و خشونت صدا و مشکلات تنفسی مانند سختی تنفس، ضربان قلب بالا و ضعف شدید بدنی با رنگ پریدگی، حساسیت شدید در افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، احساس گیجی وخستگی، تورم اطراف چشم ها و لب ها، از عوارض از واکسن آنفولانزا و بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.
مردانی تصریح کرد: افراد بالای ۶۵ سال و کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، افرادی که بیماریهایی از جمله پرفشاری خون، دیابت، مشکلات ریوی و کبدی، نارسایی کلیوی و کمخونی دارند و کسانی که به نوعی با داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی سروکار دارند بهتر است این واکسن را تزریق کنند.
به گفته وی، تزریق این واکسن در کودکان زیر ۳۶ ماه به میزان دو دوز به فاصله ۴۵ روز، تزریق میشود که هر دوز مصرفی برای این کودکان، نصف دوز بزرگسالان است و بسیاری از افراد جامعه نیازی به مصرف واکسن آنفلوآنزا ندارند.
مردانی افزود: واکسن تزریقی آنفلوآنزا حاوی ویروس کشته شده و این واکسن برای کسانی که قبلا نسبت به آن حساسیت نشان داده اند، توصیه نمی شود، دو هفته پس از زدن واکسن، بدن پادتن هایی تولید می کند که برای محافظت در برابر آن گونه خاص ویروس آنفلوآنزا مورد نیاز هستند.
وی با بیان اینکه مهر و آبان بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوآنزا است، تاکید کرد: این واکسن از ابتلا به آنفلوانزا جلوگیری می کند، اما تاثیر چندانی بر مرگ و میر ناشی از این بیماری ندارد.
نظر شما