نادر صادقی روز شنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات معادن آذربایجان غربی افزود: معادن ارزش افزوده بسیار زیادی در دنیای امروز دارند و نباید اجازه دهیم معدن غیرفعالی در استان وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: آذربایجان غربی پر از معادن غنی است که باید از این فرصت برای توسعه سرمایه گذاری، ارتقای اقتصادی و افزایش اشتغال بیش از پیش بهره برد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: باید همه مسائل و مشکلاتی که بر سر راه توسعه معدنی استان و استفاده از ظرفیت های فرآوری و ایجاد ارزش افزوده در این بخش وجود دارد، به طور کامل احصا شده و از مقابل برداشته شود.
صادقی گفت: دستگاه های مرتبط با معادن استان مسائل و مشکلات معادن راکد استان را تا جلسه آتی شورای معادن استان شناسایی کنند تا برای رفع آنها تصمیم گیری شود.
به گزارش ایرنا، آذربایجانغربی با داشتن یک میلیارد و ۲۱۴ میلیون تن ذخیره قطعی مواد معدنی مختلف یکی از استانهای مهم کشور در زمینه ذخیره و تنوع مواد معدنی است.
محدوده معادن آذربایجانغربی تحت پوشش سه زون از زونهای بیستگانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل "اشنویه - خوی"، "مریوان - مهاباد" و "شاهیندژ - ماهنشان" قرار گرفته و این استان از نظر تنوع مواد معدنی با داشتن ۵۱ ماده معدنی جایگاه سوم کشور و از نظر ذخایر معدنی با داشتن یک میلیارد و ۲۱۴ میلیون تُن ذخیره مواد معدنی در جایگاه هفتم کشور قرار دارد.
اشتغال بیش از پنج هزار نفر در بخش معدن آذربایجانغربی و سرمایهگذاری افزون بر ۳۶۶ میلیارد تومانی در این بخش این استان را به قطبهای مهم بخش اقتصادی استان تبدیل کرده است.
وجود ۲ معدن طلای "زرشوران" و "آقدره" تکاب، آذربایجانغربی را در زمره استانهای طلایی کشور قرار داده که سالانه در مجموع هزار و ۳۵ تُن طلا از این ۲ واحد برای فرآوری استخراج میشود.
از طرفی دیگر هممرز بودن با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان، پیداکردن بازارهای هدف در این کشورها و دیگر کشورهای منطقه نیز زمینه شکوفایی بیشاز پیش بخش معدن و فرآوردهای معدنی را در آذربایجانغربی فراهم میکند.
نظر شما