گذر زمان نشان داده است که گرچه بحرانهای زندگی فزونی مییابد، روح زندگی هنوز در رگهای بسیاری از نیکاندیشان جاری است.
موسسه خیریه نرجس شیراز پناه معلولان ذهنی و جسمی در شیراز است، افزون بر کودکان عقبمانده ذهنی، خانههای کوچک پناهگاهی نیز در این مجموعه از کودکان بدسرپرست نگهداری میکند و نیز کودکانی که نه از بهره هوشی عادی برخوردارند و نه عقب افتاده ذهنی محسوب میشوند، بلکه در مرزی باریک میان این دو وضعیت قرار دارند.
از زمان همهگیری کرونا، از سویی ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی مخارجی را به این مجموعه افزوده است و از سوی دیگر کمکهای غیرنقدی به مجموعه کاهش یافته؛ مثلا پیش از این، خیران مدام در این موسسه حضور مییافتند، با نحوه خدماترسانی آشنا میشدند و به دلخواه، کمکهایی سخاوتمندانه اهدا میکردند که در چند ماه اخیر این دیدارها برای رعایت موارد بهداشتی لغو شده است.
بسیاری البته هنوز با موسسه در تماساند و بهصورت نقدی به معلولان یاری میرسانند و نذرهای خود را در مناسبتهای مختلف به دست آنان میرسانند؛ ولی از آنجا که محدودیت همیشه راهگشای بروز خلاقیتهاست، مردم خیرخواه نیز دست روی دست نگذاشتند و با شیوههایی نوین به یاری کودکان این موسسه شتافتند.
مدیر روابط عمومی خیریه نرجس شیراز به ایرنا گفت: در ماههای اخیر بسیاری از نیکوکاران به بهانه جشن عروسی، جشن تولد و عزاداری برای عزیزانشان در کنار کودکان این موسسه قرار گرفتند و بهجای برگزاری مراسم کمکهای خود را به کودکان معلول اهدا کردند.
نرگس باصری عنوان کرد: بهتازگی هزینههای مراسم دختری نوجوان که به دلیل بیماری از دنیا رفته بود، از سوی خانواده و دوستانش صرف موسسه شد، آنها بستههایی از کتاب برای کودکان، خوراکی و برخی اقلام را با تزییناتی زیبا به نام و یاد دخترشان به موسسه اهدا کردند.
او افزود: از سوی دیگر، برای نخستین بار میزبان عروس و دامادی بودیم که تمام هزینههای جشن عروسیشان را به موسسه بخشیدند، ما نیز در مقابل، برایشان سفره عقدی نمادین پهن کردیم و کودکان هم در کنارشان شادی کردند.
به گفته او از زمان همهگیری کرونا، بسیاری از مردم خیرخواه بهجای برگزاری مراسم عزاداری به این موسسه یاری رساندهاند و از این رهگذر کمکهای خود را به موسسه دریغ نکردند.
هیچیک از خانوادههای نیکوکار نامبرده حاضر به گفتوگو با ایرنا نشدند و خواستهشان، ناشناس ماندن بود.
موسسه خیریه نرجس که در سال ۱۳۷۴ تاسیس شد تا سال ۱۳۸۰ به اوج فعالیتهای خود رسید و فضایی را برای نگهداری از کودکان معلول ذهنی و جسمی در شهرک والفجر شیراز تاسیس کرد. این مجموعه امروز توانایی نگهداری از ۲۵۰ معلول ذهنی و جسمی و کودکان بیسرپرست مرزی را دارد.
چهار واحد خانه کوچک پناهگاهی نیز با ظرفیت ۴۰ نفر به توانخواهان آموزشپذیر ارائه خدمات میکند.
نظر شما