رستم سعداللهی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با این پرسش که چرا قیمت مواد اولیه ساخت داخل با نرخ ارز محاسبه میشود، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه هزینههای تولید مواد اولیه ساخت داخل با ریال است، این محصولات کارخانجات خاص داخلی با نرخ بورس انگلستان عرضه میشود و نتیجه این عرضه مواد اولیه با قیمت جهانی سبب افزایش قیمت تمام شده محصولات صنایع متوسط و کوچک شده است.
وی با اشاره به نرخ ارز، بیان کرد: افزایش بهای مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی ناخودآگاه قیمت تمام محصولات داخلی را افزایش میدهد که این امر سبب زمینگیرشدن بنگاههای تولیدی در فروش میشود.
رییس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعات خودرو استان سمنان ادامه داد: گاهی اوقات نیز، برخی واحدهای صنعتی برای بقا در بازار به روشهای ناپسندی همچون ترکیب مواد اولیه نامرغوب در تولید محصولات یعنی غش در تولیدات دست میزنند که این مساله کیفیت کالای تولیدی کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی شناسایی و نیازسنجی شود و این مواداولیه ساخت داخل به قیمت تمام شده با نرخ ریال به اضافه سود معقول در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد.
سعداللهی تاکید کرد: تولیدکننده واقعی را میتوان با بررسی میزان تولیدات آن در ۱۰ سال گذشته، مصرف برق و مالیات بر ارزش افزوده شناسایی کرد، میزان تولید آن برآورد و سپس با نیازسنجی، مواد اولیه با قیمت ریال در اختیار آن قرار داد.
رییس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعات خودرو استان سمنان یادآور شد: دسترسی واحدهای تولیدی به مواد اولیه با نرخ ریال، به طور مسلم قیمت تمام شده محصولات داخلی را کاهش میدهد و در پی آن، نقدینگی مورد نیاز این بنگاههای صنعتی کمتر میشود و نتیجه آن استفاده از مواد اولیه باکیفیت در تولید، رونق تولید و افزایش فروش محصولات است.
استان ۷۰۲ هزار نفری سمنان بیش از یک هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد.
نظر شما