۲۴ شهریور ۱۳۹۹، ۶:۵۳
کد خبرنگار: 3043
کد خبر: 84037256
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سال تحصیلی جدید در قزوین از دغدغه خانواده ها تا تمهیدات مدارس

قزوین - ایرنا - آغاز سال تحصیلی همه ساله روزهای پرهیجان و شادی برای دانش آموزان و خانواده‌ها محسوب می‌شود، اما امسال با شیوع ویروس کرونا و علیرغم تمهیدات مدارس و رعایت دستورالعمل های بهداشتی ، خانواده ها دغدغه هایی برای حضور فرزندان خود در کلاس درس دارند.

به گزارش ایرنا، استان قزوین دارای ۲۵۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی است که از این تعداد ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر دانش آموز کلاسی اولی هستند که شروع سال تحصیلی جدید برای بسیاری از خانواده‌ها به ویژه کلاس اولی‌ها پرتنش ترین روزهای سال محسوب می‌شود.

بررسی میدانی خبرنگار ایرنا حاکی از آن است که با بازگشایی مدارس برخی از خانواده‌های قزوینی از حضور فرزندشان در مدرسه ممانعت کرده‌اند، اما شمار زیادی از دانش آموزان با دلهره و اضطراب خانواده‌ها، در مدرسه حضور یافته و پشت میز کلاس درس قرار گرفتند.

عده ای با امید به اینکه تنها چند روز برای حضور در مدرسه کافی است و پس از آن کلاس‌ها غیر حضوری خواهد بود فرزندان خود را برای شروع مدارس آماده کردند.

شور و شوق آغاز سال تحصیلی را نمی‌توان از بچه‌ها مخصوصا از دانش آموزان دوره ابتدایی گرفت از سوی دیگر، مقاومت فرزندان در برابر ممانعت‌های والدین، شاید دلیل دیگر برای حضور در مدرسه است.

با توجه به این مسایل، مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین اگرچه اعلام کرد "حضور دانش آموزان در مدرسه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خواهد بود" اما خانواده‌ها هنوز نگران رعایت این پروتکل‌ها هستند.

از سوی دیگر برگزاری حضوری یا غیرحضوری کلاس‌های درس در هر دو صورت به ضرر دانش آموزان خواهد بود، چون به گفته مسوولان کلاس‌های درس غیر حضوری در سال تحصیلی گذشته با افت کیفیت آموزش همراه بود و این در شرایطی است که نگرانی‌ها در خصوص سلامتی دانش آموزان با حضور در کلاس درس و مدرسه بسیار جدی خواهد بود.

مریم طاهری از والدینی است که برای تعیین تکلیف وضعیت آموزشی دانش آموز خود به مدرسه مراجعه کرده است که به خبرنگار ایرنا می‌گوید: برای من همیشه تحصیل در اولویت بوده و تلاش کردم تا فرزندانم بهترین کیفیت آموزش را دریافت کنند اما امروز معتقدم که سلامتی فرزند من با حضور در مدرسه در خطر خواهد بود.

طاهری افزود: اینکه دانش آموزان از خانواده‌های مختلف در مدرسه در کنار یکدیگر قرار بگیرند و با توجه به دانش کم این گروه سنی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجرای فاصله گذاری اجتماعی ترجیح می‌دهم فرزندم یک سال از سال تحصیلی خود را دیرتر سپری کند.

وی با اشاره به بی توجهی برخی خانواده‌ها افرود: فکر می کردم کمترین الزام بهداشتی که زدن ماسک است، رعایت می شود، اما برخی از اولیا و برخی از دانش آموزان این مهم را رعایت نکرده اند.  

حنانه محمدی یکی از اولیای دانش آموزان که به همراه فرزند خود در دبستان شهید اعرابی قزوینی حاضر شد، با ابراز ناراحتی از اینکه تصمیم برگزاری حضوری کلاس‌ها دیر اعلام شده است، گفت: اگر قرار بر این بود که مانند سال‌های تحصیلی گذشته فرزندان به صورت حضوری در مدرسه فعالیت کنند، چه نیازی بود که ما را مجبور به خرید گوشی هوشمند برای نصب سامانه شاد کنند؛ آن هم در شرایطی که در همین اولین روز سال تحصیلی امکان استفاده از شاد وجود ندارد و هنوز این برنامه در حال به روز رسانی است.

این مادر با ابراز نگرانی از اینکه من نمی‌خواهم سلامت فرزندم فدای آموزش شود، تاکید کرد: آموزش و پرورش در حالی خانواده‌ها را مجبور به حضور فرزندانشان در مدرسه کرده است که عملا هیچ تضمینی را به خانواده‌ها مبنی بر مریض نشدن فرزندانمان در سال تحصیلی جدید نداده است.

یکی دیگر از اولیا در مدرسه شاهد قائم قزوین در این خصوص گفت: در مدرسه پروتکل‌های بهداشتی رعایت شده است و دانش‌آموزان در ابتدای ورود به مدرسه، دست‌های خود را ضدعفونی می‌کنند همچنین هنگام ورود دانش‌آموزان به مدرسه، کف کفش‌ها و دست‌های آنها ضدعفونی می‌شود و حضور دانش آموزان به صورت چرخشی خواهد بود و سعی شده کلاس‌ها با تعداد کم دانش آموزان برگزار شود.

احمد موسوی افزود: با توجه به شرایط  قرمز قزوین از نظر کرونا قرار شده فرزندم دو ساعت در مدرسه حضور داشته باشد و مشکل ما تردد دانش آموزان است چون سرویس مدارس در این ساعت کار نمی‌کند و بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت هزینه ماهانه سرویس خصوصی  را ندارند.

زهرا اکبری مادر دانش آموز کلاس اولی در این خصوص گفت: حضور دانش آموزان کلاس اولی در مدرسه اجباری است و باید هفته ای دو تا سه روز، دانش آموزان در کلاس درس حاضر شوند.

وی با انتقاد از این وضعیت افزود: از اسفندماه تاکنون بر اساس توصیه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی سعی کردیم با خانواده و اقوام خود کمتر مراوده و دیدار داشته باشیم، حالا این نگرانی وجود دارد آیا خانواده‌های دیگر نیز این شرایط را رعایت کردند.

اکبری با اشاره به کارمند بودن همسرش، اضافه کرد: در حال حاضر دارای فرزند شیرخوار دیگری هستم و به دلیل کهولت سن پدر و مادرم نمی‌توانم، فرزندم را به مدرسه روانه کنم بنابراین ترجیح می‌دهم در کلاس‌ها به صورت غیر حضوری شرکت کند.

خانمی هم که نخواست نامش ذکر شود، با اشاره به بیکاری همسرش گفت: ما برای تامین مایحتاج اولیه زندگی خود دچار مشکل هستیم و اگر بخواهیم دو فرزندمان را روانه مدرسه کنیم توان تهیه ماسک و لوازم بهداشتی را نخواهیم داشت.

معاون پرورشی آموزش و پرورش استان قزوین نیز در این خصوص معتقد است که تعطیلی مدارس می‌تواند تبعات فردی و اجتماعی زیادی برای افراد به دنبال داشته باشد.

حجت الاسلام علی انصاری افزود: در حال حاضر با پایشی که انجام شده است بیش از ۱۲ درصد از دانش آموزان ما در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند که دوری از فضای مدرسه و روح تربیت کنندگی آن می‌تواند این آسیب‌های اجتماعی را تشدید کند.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه فضای مجازی و کلاس‌های آنلاین در بازه زمانی کوتاهی توانست مشکل ما را در کنترل آموزش در کشور رفع کند اما به واقع نمی‌تواند جایگزین حضور فیزیکی دانش آموزان در کلاس درس باشد به علاوه اینکه هنوز برخی از دانش آموزان از ابزارهای لازم برای دسترسی به این فضاها محروم هستند.

تبعات تعطیلی مدارس جدی است/ مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعالیت می‌کنند

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین با اشاره به اجرای جدی پروتکل‌های بهداشتی در مدارس استان قزوین گفت: تمامی امکانات مورد نیاز برای ضدعفونی فضا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضای مدارس تامین شده است و قطعا سلامتی دانش آموزان برای ما در اولویت جدی قرار دارد.

حسنعلی اصغری افزود: تعطیلی طولانی مدت مدارس، کاهش شدید کیفیت آموزش، ریسک ترک تحصیل و مشکلات و آسیب‌های اجتماعی زیادی را برای دانش آموزان به همراه دارد که به نظر می‌رسد ادامه فعالیت مدارس با رعایت پروتکل‌ها راه حل مناسب‌تری است.

وی اضافه کرد: امیدواریم حضور دانش آموزان در فضای مدرسه با دقت نظر اولیای مدرسه همراه باشد و هر دانش آموز سفیر سلامت در بین خانواده خود باشد.

اصغری تصریح کرد: در حال حاضر در همه کشورهای دنیا تلاش برای زندگی روزمره با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه دارد و از فاز تعطیلی صرف عبور کرده‌ایم و سیستم آموزشی کشور نیز باید به این سمت حرکت کند.

وی افزود: به تبع شرایطی که مناطق و شهرستان‌های مختلف و وضعیتی که مدارس دارند، برنامه‌ریزی‌های متعددی از طرف مدیران مدارس صورت گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین تصریح کرد: تاکید ما بر آموزش‌های حضوری دانش‌آموزان در مدارس به جهت منافع و تاثیرات مثبتی است که برای دانش‌آموزان دارد؛ اما در مناطق دارای وضعیت قرمز، اصل بر سلامت و بهداشت فردی و اجتماعی جامعه است.

اصغری تصریح کرد: سختگیرانه‌ترین پروتکل‌های‌های بهداشتی برای حفظ سلامتی دانش‌آموزان در مدارس در نظر گرفته شده و رعایت این پروتکل‌ها توسط عوامل اجرایی و کادر مدارس اجباری است.

وی اضافه کرد: تاکید ما بر حضور دانش‌آموزان با شیوه‌ای است که مدیران مدارس با نظارت شورای مدرسه دارند و در شورای مدرسه، نماینده انجمن اولیا و مربیان، نماینده‌ معلمان و مدیر مدرسه عضویت دارند که تصمیم گیری آنها نیز با اولویت رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: در مناطقی که کلاس‌ها پرجمعیت بوده و تراکم دانش‌آموزی بالاست دانش‌آموزان تفکیک و گروه‌بندی شده اند و در نوبت‌های مختلف در کلاس درس حضور پیدا می‌کنند.

وی افزود: در شهرستان‌های با وضعیت قرمز، با توجه به برنامه‌ریزی مدیران مدارس قطعاً هیچ کلاسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز تشکیل نخواهد شد. ‌

اصغری خاطر نشان کرد: در همه مناطق برنامه‌ ریزی‌های متعددی صورت گرفته و همکاران ما در طول سه ماه گذشته، آمادگی لازم را برای مواجه مناسب با این موضوع پیدا کردند و با اطمینان خاطر به این تصمیم رسیدند که موضوع مسائل بهداشتی کاملا رعایت خواهد شد.

وی افزود: دغدغه ما صرفا بحث رفت و آمد دانش آموزهاست که خواهش می‌کنیم اولیای دانش‌آموزان نسبت به این قضیه تمهیدی بیندیشند؛ چراکه در محیط مدرسه تدبیر لازم توسط همکاران دیده شده است.

این مسوول تصریح کرد: حدود ۵۳ درصد مدارس استان کمتر از ۱۰۰ نفر و ۲۲ درصد مدارس زیر ۲۰ نفر دانش‌آموز دارد؛ بنابراین در مدارسی که با تعداد کم دانش‌آموزان مواجه هستیم هیچ مشکلی برای تشکیل کلاس حضوری نداریم.

وی اضافه کرد:  حدود ۱۰ درصد مدارس استان قزوین زیر پنج نفر دانش‌آموز دارند که در اینگونه مدارس حتما همه آموزش‌ها حضوری خواهد بود و در مدارس پرجمعیت، دانش‌آموزان گروه بندی شدند و حتما به گونه‌ای برنامه‌ریزی خواهد شد که تراکم دانش‌آموزان پایین باشد و هیچ مشکل بهداشتی در محیط مدرسه برای آنها پیش نیاید.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار قزوین در این خصوص گفت: مدارس استان در وضعیت قرمز کرونایی بدون اجبار برای حضور دانش آموزان آغاز به کار کرده اند و در پایان هفته با توجه به وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان در خصوص سایر مسایل مربوط به مدارس تصمیم‌گیری خواهد شد.

منوچهر حبیبی افزود: امروز یکی از مهمترین دغدغه‌ها سرویس‌های مدارس است که امیدواریم با همراهی والدین کمترین میزان استفاده از سرویس‌ها صورت گیرد و باید برای مدارس شبانه‌روزی نیز تصمیم اساسی گرفته شود.

وی با بیان اینکه کلاس درس حضوری در وضعیت قرمز و نارنجی، کمتر خواهد بود، اظهار داشت: با توجه به تصمیم گیری‌های انجام شده،  کلاس حضوری در وضعیت قرمز و نارنجی با یک سوم جمعیت در حال برگزاری است و در برخی مناطق با ۵۰ درصد ظرفیت، برگزار می‌شوند.

نیم نگاه:

با توجه به شیوع بیماری کرونا و وضعیت قرمز و هشدار استان قزوین در این زمینه، امیدواریم مسوولان استان برای صیانت از سلامت و صحت ۲۵۰ هزار دانش آموز و ۱۶ هزار فرهنگی قزوینی راهکاری اساسی بیندیشند تا نگرانی و دغدغه اولیای دانش آموزان در این خصوص مرتفع شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha