وی ادامه داد: مسیر ما به عنوان مسیر به صرفه برای قاچاقچیان مطرح بوده و هست و به رغم سختگیری هایی که در کشور وجود دارد، نیروهای ما در پلیس و دستگاه قضایی تلاش می کنند با این افراد برخورد جدی کنند اما به واسطه صرفه اقتصادی این مسیر، شبکه و باندهای قاچاق از این مسیر چشم پوشی نکرده و همچنان از این مسیر استفاده می کنند.
سردار کریمی گفت: به رغم حضور نیروهای غربی تقریبا از سال ۲۰۰۱ در افغانستان تا کنون میزان تولید مواد مخدر و کشت خشخاش نه تنها کاهش نیافته و کنترل نشده بلکه به میزان ۵۰ برابر افزایش یافته که همواره از دغدغه و سئوالات ما از مجامع بین المللی در نشست ها و همایش ها این است که نقش جامعه بین المللی در مبارزه با مواد مخدر چیست؟ چه اقداماتی انجام شده است؟ کشورهای متعددی در کشور افغانستان حضور دارند و به عنوان مبارزه با تروریسم و مواد مخدردر این کشور فعالیت می کنند سوال این است بعداز این همه سال حضور تقریبا ۱۹ سال چرا باید افزایش ۵۰ برابری تولید مواد مخدر را شاهد باشیم این چیزی است که به شکل رسمی سازمان ملل منتشر می کند و اخبار رسمی و غیر رسمی را از مراجع مختلف دریافت می کنیم که تولید مواد مخدر افغانستان را تا ۱۲ هزار تن در سال پیش بینی و برآورد کردند و این اخبار به ما نیز ارائه شده است.
رئیس پلیس مواد مخدر ناجا گفت: اما آنچه جامعه جهانی وظیفه دارد، انجام دهد مبارزه با تولید مواد مخدر است چراکه ایران متحمل خسارات فراوانی در این حوزه شده و لازم است براساس مسئولیت مشترک کشورهایی که در منطقه حضور دارند و به گفته خودشان با تروریسم و مواد مخدر مبارزه می کنند اهتمام بیشتری داشته باشند.
سردار کریمی اضافه کرد: بازار نهایی بخشی از این مواد کشورهای اروپایی است اما آنچه می بینم این است که سهم خود را به درستی ایفا نمی کنند. از دایعه داران حقوق بشر سئوال میکنیم کجا هستند؟ جایی که سربازان و نیروهای ما در راستلی مقابله با مواد مخدر جان خودشان را می دهند و شیهد می شوند یا سلامت خود را به خطر می اندازند و مجروح و جانباز می شوند کشورهای دیگر چه وظیفه ای دارند؟ آنها نیز وظیفه دارند نقش خود را در این حوزه پررنگ تر ایفا کنند.
ایران به تنهایی نمی تواند بار کل دنیا را به دوش بکشد
رئس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: سازمان ملل باید به عنوان یک نهاد بین المللی حتما کشورهای دیگر را تشویق کند که در این راستا سرمایه گذاری کرده در درحوزه مقابله با مواد مخدر و پیشگیری و درمان کشورهای دیگر را وارد کند چرا که شرایط مقابله برای ایران بسیار سخت می شود و یک کشور به تنهای نمی تواند بار کل دنیا را به دوش بکشد.
سردار کریمی افزود: سربازان ایران اسلامی تا کنون در مبارزه با تولید مواد مخدر تلاش کرده اند و همچنان تلاش خواهند کرد.
وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۹۵۰ هزار کیلوگرم انواع مواد مخدر توسط جمهوری اسلامی ایران کشف شد که اگر بخواهیم آن را برپایه تریاک تولید شده در افغانستان تبدیل کنیم، ایران بالغ بر یک هزار و ۳۰۰ تن مواد تولیدی افغانستان را در یک سال کشف کرده و از وورد به بازار جهانی جلوگیری کرده است.
سردار کریمی افزود: بر این اساس کشورهای دیگر باید حتما پای کار آمده و جلوی هجمه مواد مخدر را بگیرند.
وی تاکید کرد:متاسفانه در مبارزه با مواد مخدر تنها هستیم هر چند در جبهه اول مبارزه قرار گرفته ایم اما به دلیل همسایگی با کشور افغانستان و همین طور کشورهای همسایه که به عنوان مسیر ترانزیت هستند، مقابله با مواد مخدر را سخت کرده است.
نظر شما