عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان در حاشیه این اجتماع در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این کشاورزان خواهان ادامه جریان رودخانه هستند در غیر این صورت و با قطع زودهنگام آب با به ثمر نرسیدن ذرت علوفهای و یونجه که در مزارع کاشتند متضرر خواهند شد.
حسین محمدرضایی افزود: اکنون حدود ۲۲۰ میلیون متر مکعب آب در پشت سد زایندهرود وجود دارد و با توجه به اینکه مسئولان گفتهاند تا خط قرمز موجودی ۲۰۰ میلیون متر مکعبی، آب در رودخانه زاینده رود جریان خواهد داشت پس تا چند روز آینده باید شاهد قطع آب باشیم که به دنبال آن کشاورزان زیان خواهند دید.
وی ادامه داد: جمع حاضر امروز به منظور مطالبه حقابه خود ادامه جریان رودخانه تا ۱۵ مهر را طلب کردند.
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: کشاورزان در اجتماع امروز همچنین تاکید کردند که اگر برداشتهای اضافه و غیرقانونی در بالادست کنترل میشد اکنون شاهد چالش کمبود آب و خطر خشکی زاینده رود نبودیم.
به گزارش ایرنا، کشاورزان و باغداران مناطق شرق اصفهان از جمله زیار، ورزنه، اژیه، کرارج، براآن شمالی و براآن جنوبی و خوراسگان با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر و شهرستان های غربی شامل نجف آباد، فلاورجان، خمینی شهر، لنجان و مبارکه پیشتر، در چند سالهای اخیر در چند نوبت با حضور در نقاط مختلف استان، رسیدگی به وضعیت حقابه خود از زاینده رود، حل مشکلات معیشتی و جاریسازی این رودخانه را مطالبه کردند.
نگاهی به خشکیهای دورهای زاینده رود، کاهش تخصیص آب کشاورزی، فرونشست زمین، ریزگردها، مشکلات عدیده زیست محیطی بخصوص برای تالاب بین المللی گاوخونی و آمار و ارقام مربوط به بارندگیها در حوضه آبریز زایندهرود بعنوان یکی از اصلیترین منابع آب مرکزی ایران از یک سو و کاهش حدود ۵۰ درصدی بارشها و کم شدن میزان ذخیره سد زایندهرود از سوی دیگر لزوم اجرای هرچه سریعتر پروژههای آبی در این خطه را گوشزد میکند.
کمآبی مناطق مرکزی ایران و خشکی زایندهرود بهعنوان شاهرگ حیاتی این مناطق، یکی از اصلیترین مشکلات امروز کشورمان است، زاینده رودی که قرنها سرچشمه حیات و رشد در مرکز ایران زمین بوده، سالهاست بر اثر بیتوجهی و دخالت بیحساب و کتاب در نظام طبیعت، گرفتار خشکی شده، جریان دورهای، نه دائم این رودخانه مشکلات متعددی برای محیط زیست، پوشش گیاهی و گونههای جانوری ، بخش کشاورزی و تامین آب آشامیدنی ایجاد کرده است.
نظر شما